ροή ειδήσεων

Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως η Ακρόπολη

Σε έναν από τα καλύτερα μνημεία τα οποία επιβάλλεται να επισκεφτεί κανείς κατά τις διακοπές του συγκαταλέγεται η Ακρόπολη. Το ομώνυμο μνημείο της Ελλάδας όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN βρίσκεται ανάμεσα στα είκοσι καλύτερα μνημεία παγκοσμίως σύμφωνα με την Unesco και μάλιστα κατέχει τη δεύτερη θέση. Με αφορμή τις...
«πλουσιότερες διακοπές» όλων των εποχών, που αγόρασαν πρόσφατα δύο άτομα για 1,5 εκ. δολάρια, το αμερικανικό δίκτυο έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή. Στο «πακέτο» αυτό των διακοπών, που θα διαρκέσουν δύο χρόνια, οι τυχεροί θα επισκεφθούν τα 962 μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

«Δείτε στο επίσημο site της χώρας ή απλά επισκεφτείτε από κοντά την Αθήνα και περπατήστε στην πόλη. Περιηγηθήτε κατά μήκος της οδού Ανδριανού αλλά και στο Θέτρο του Διονύσου» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η ιστοσελίδα παραπέμπει στο επίσημο site της Ελλάδας, όπου μπορούν οι επισκέπτες να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τη χώρα μας, τις παραδόσεις αλλά και τα όμορφα νησιά τα οποία διαθέτει η Ελλάδα.

Η ομορφιά και αρμονία του Παρθενώνα, το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες, το λευκό που κυριαρχεί στο μνημείο αντανακλώντας το δυνατό ελληνικό ήλιο και η μαγεία που απλώνεται στην πόλη με το βραδινό φωτισμό, αποτελούν στοιχεία που μένουν χαραγμένα στη μνήμη όλων κι αυτών που επισκέπτονται για πρώτη φορά την Ακρόπολη, αλλά κι εκείνων που την τιμούν συχνά-πυκνά.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει το επιβλητικό μήλειο Angkor στην Καμπότζη ενώ την τρίτη θέση, μετά την Ακρόπολη, κατέχει το Bagan στην Μιανμάρ, Μεταξύ άλλων στους είκοσι καλύτερους προορισμούς βρίσκονται να νησιά Γκαλαμπάκος, το Machu Picchu στο Περού αλλά και η Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *