ροή ειδήσεων

«Μάστερ» του τζούντο ο Ηλίας Ηλιάδης, πήρε το χρυσό στη Ρωσία

Νέα μεγάλη διάκριση για τον Ολυμπιονίκη μας, Ηλία Ηλιάδη (εδώ από τον αγώνα του κόντρα στον Καμίλο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου) που αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ισχυρό τουρνουά masters της Ρωσίας...
«Τσάρος» στη Ρωσία στέφτηκε ο Ηλίας Ηλιάδης που επέστρεψε στην κορυφή του Παγκόσμιου τζούντο κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Masters του τζούντο, που φιλοξενήθηκε στην πόλη Τιουμέν της Ρωσίας.

Ο δις Ολυμπιονίκης μας (χρυσός στην Αθήνα το 2004 και χάλκινος πέρυσι στο Λονδίνο) στην τρίτη σημαντικότερη διοργάνωση μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, παίρνοντας παράλληλα άτυπη ρεβάνς από τον Κιρίλ Ντενίσοφ, που του είχε στερήσει στο Λονδίνο την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στον τελικό για το χρυσό μετάλλιο, έστω και αν δεν χρειάστηκε να αγωνιστεί!

Ο Ρώσος Τζουντόκα, πρωταθλητής Ευρώπης πριν από λίγο καιρό στην Ουγγαρία, δεν κατέβηκε να αγωνιστεί στον τελικό των -90 κιλών λόγω τραυματισμού όπως ισχυρίστηκε με αποτέλεσμα ο Ηλίας Ηλιάδης να πάρει το χρυσό μετάλλιο και μαζί 700 πολύτιμους πόντους στην παγκόσμια βαθμολογίας.

«Αφιερώνω το μετάλλιο από την καρδιά μου στην πατρίδα μου την Ελλάδα και τους Έλληνες.

»Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για την εμφάνιση μου, όσο και για το χρυσό μετάλλιο. Με τους 700 βαθμούς που συγκέντρωσα, άνοιξα το δρόμο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο παραμένει και ο μεγάλος στόχος της εφετινής χρονιάς.

»Ένιωθα ότι βρισκόμουν σε μεγάλη φόρμα και όπως πάντα πάλεψα για το χρυσό-και μόνο για το χρυσό. Είχα κάνει πολύ σκληρή προετοιμασία και δικαιώθηκα, σε μια διοργάνωση πολλών απαιτήσεων, όπου είχα να αντιμετωπίσω τους κορυφαίους τζουντόκα του κόσμου.

»Θέλω να ευχαριστήσω και τους διοργανωτές για τη φιλοξενία και για την εξαιρετική διοργάνωση» τόνισε ο Mr. Ippon σε δηλώσεις του στο σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας τζούντο.

Ο Ηλίας Ηλιάδης στα ημιτελικά πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκησε με Ippon (νοκ άουτ δηλαδή) τον κουβανό «ασημένιο» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, Άσλεϊ Γκοντζάλες, ενώ είχαν προηγηθεί και δύο νίκες στο δ` προκριματικό γκρουπ επί του Τσέχου Αλεξάντρ Γιουρέτσκα και του Ουκρανού Βαλεντίν Γκρεκόφ.

«Ο Ηλίας απέδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και τώρα θα προετοιμαστεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρίο.

»Η υποδοχή που μας επεφύλαξαν οι ρώσοι διοργανωτές ήταν εξαιρετική, ενώ ήταν τεράστιος ο θαυμασμός αλλά και σεβασμός στο πρόσωπο του Ηλία. Στο στάδιο τον αποθέωσαν και στην απονομή φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, καταχειροκροτώντας τον.

»Ήταν μια τεράστια επιτυχία για τον Ηλία, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και πάλεψε εξαιρετικά. Μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία του και οι κόποι και προσπάθειές μας όλους αυτούς τους μήνες ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε ο εθνικός προπονητής και πατέρας του Νίκος Ηλιάδης

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *