ροή ειδήσεων

Ηθικόν..... Ακμαιότατον!!!!

Καλησπέρα σε όλους,γράφω αυτό το κείμενο όχι περιμένοντας να αλλάξει κάτι..αλλά προς σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μου.
Είμαι πλέον 25 ετών και αποτελώ μέρος των σωμάτων ασφαλείας. Ξεκίνησα... την στρατιωτική μου σταδιοδρομία έχοντας αγάπη στο επάγγελμα,πίστη στους κοινωνικοστρατιωτικούς θεσμούς και αξίες και όνειρα σε αυτόν το τόπο.

Γράφω 7 χρόνια μετά αυτό το κείμενο γατί η αγάπη για την πατρίδα μας, είναι το μόνο που έχει μείνει και θα συνεχίσει να μένει για πάντα. Η κοινωνική αναλγησία της πολιτικής σκηνής είναι τεράστια με τους θεσμούς να τίνουν προς κατάργηση. Το παρόν διαγράφεται αβέβαιο και το μέλλον φαντάζει ζοφερό... Κάποιοι επιδιώκουν εσκεμμένα να σκύψουμε το κεφάλι, συμπαρασύροντας μαζί μας όλη την ελληνική κοινωνία.

Δεν έχω παιδιά, δεν είμαι παντρεμένος, και δύσκολα δυστυχώς θα κάνω τη δική μου οικογένεια, καθώς όποιοι συνάδελφοι το έχουν κάνει τιμωρούνται από αυτούς τους κάποιους και εξαθλιώνονται οικονομικά καθημερινά
. Στις πανελλαδικές είχα περίπου 17000 μόρια και επέλεξα το επάγγελμα που αγαπούσα περισσότερο.Υπηρετώ σε παραμεθόριο περιοχή της χώρας, ο μισθός μου ανέρχεται στα 880 ευρώ, και οι υποχρεώσεις καθιστούν τη διαβίωση μου εξαιρετικά δύσκολη. Από το 2010 και μετά έχουμε υποστεί αλλεπάλληλες μειώσεις στους μισθούς, και πάντα με γνώμονα το κοινό όφελος και την αγάπη προς την υποχρέωση μας για υπεράσπιση της πατρίδας, συνεχίζουμε να εκτελούμε ανυπόστατοι το καθήκον μας.

Η δραματική μείωση στους μισθούς συνυπολογίζοντας τα οδοιπορικά έξοδα, τρίμηνα, δώρα και επίδομα παραμεθορίων περιοχών (το οποίο καταβάλεται μέχρι και σήμερα σε όλους τους κλάδους πλην των ενόπλων δυνάμεων) καθιστά αδύνατη την αξιοπρεπή διαβίωσή μας. Η μείωση είναι της τάξεως του 35% και αν συνυπολογίσει κανείς και την εφορία που καλούμαστε να πληρώσουμε ξεπερνά το 50%.

Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία του τόπου σφυρίζει αδιάφορα. Μου απαγορεύεται να εκτελώ δεύτερη εργασία και αναγκάζομαι να ζω στο όριο της φτώχειας, το νοίκι δεν σταματάει ποτέ να τρέχει, καθώς οι ξενώνες του στρατού είναι ελάχιστοι και η κοινωνία έξω πλέον μας λυπάται.

Δεν υπάρχει πιο άσχημο συναίσθημα από το να βλέπεις μια κοινωνία που σέβεται το επάγγελμά σου και σε λυπάται ταυτόχρονα. Δυστυχώς είναι όμως η σκληρή πραγματικότητα. Η δε κατάσταση στις μονάδες είναι δραματική. Πολλά υλικά και μέσα τίθονται μη λειτουργικά, τα καύσιμα είναι ελάχιστα και οι συνάδελφοι ψυχολογικά καταποντισμένοι. Σπίτια μας πλέoν αδυνατούμε να πάμε, καθώς κόπηκαν οι καταστάσεις επιβιβάσεως για το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και έτσι ο τόπος καταγωγής μας φαντάζει ένας άπιαστος προορισμός έστω και για λίγες μέρες.

Το ένα στέλεχος παραιτείται μετά από το άλλο, αφήνοντας την "σιγουριά του δημοσίου" σύμφωνα με "κάποιους" και όσοι αναρωτηθούν γιατί, η απάντηση είναι πολύ απλή. Έχουν όνειρα και ελπίδα που είναι δύο λέξεις, και που το υπουργείο εθνικής άμυνας και οικονομικών φροντίζουν καθημερινά να παραμένουν άφαντες (όχι με λέξεις όπως "θα..", αλλά με πράξεις).. Τέλος, όσον αφορά το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων διαβάζοντας κανείς τα παραπάνω καταλαβαίνει…ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ!!!!

Με εκτίμηση, στέλεχος εν ενεργεία των ενόπλων δυνάμεων....για πόσο ακόμα δεν ξέρω….

Υ.Γ αν γνωρίζει κάποιος πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα οδοιπορικών και παραμεθορίου μηνός Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2012!!!! (μόνο στο Στρατό Ξηράς δεν είχαν καταβληθεί προτού κοπούν.)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/5/13 22:36

    Ρε ουστ που παραπονιεστε κιολας!Πιο μεγαλους τεμπεληδες και αξεστους δεν εχω δει απο τους στρατιωτικους.Ειδικα τα εποπια το εχουν ανεβασει επιπεδο αυτο.Αμμορφωτοι,χωρις ιχνος παιδειας που το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να χωνουν φανταρους για δουλειες που πληρωνονται να κανουν.Ολο παραπονα ειστε αλλα απο δουλεια τιποτα.Και μη μου πειτε οτι το κανετε τωρα που σας κοψανε τα λεφτα.Αφου ειστε τελμπεχαναδες ρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/13 23:09

      Δύο περιστάσεις να θεωρείς κατάλληλες για να μιλάς, ή για όσα γνωρίζεις κάτι πολύ καλά ‘η για όσα είναι αναγκαίο να μιλήσεις, διότι μόνο τότε η ομιλία είναι ωφελιμότερη από την σιωπή. Ισοκράτης

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/5/13 23:37

      Για τον 10:36 δεν ντρέπεστε να μιλάς έτσι το παιδί είναι νέο έφυγε από το μέρος του με 800 ευρώ ζει όλη την κατάσταση στην χώρα και δεν το βάζει κάτω και τίποτα να μην κάνει μόνο το ότι θα υπερασπισθεί την Ρόδο αν και οπότε χρειάστηκα φτάνει δεν ξερω το κόμπλεξ έχεις με τον στρατό αλλά εσύ ούτε μεταθέσεις παιδεία δοκίμασε να ζήσεις όπως αυτός και μετά μιλά ..θα ήθελα να κρατήσω το επίπεδο του 11:09 αλλά δεν μπορώ ρε μαλακά που εσύ είχε τόσο αδερφή που θα κάμανε οι τούρκοι την μάνα σου και την κόρη σου και θα είσαι κρυμενος και θα βλεπεις αλλά πολύ θα ήθελα να σου σπάσω τα μούτρα παλιό αδερφή αμάν είσαι τόσο μάγκας πες μου που και ποτέ μαλακά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/5/13 18:19

      tempelides einai kapoio an8ropoi oi opoioi glifan katoyrimenes podies gia na pana stratopeda sto xoriotoys gia na aniksoyn magazia kai na to paiksoyn epixirimaties kai megaloi se ligo poy 8a klisoyn ta misa stratopaida kai 8a pareti8i kai polus kosmos na do ti tha lete...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος19/5/13 23:47

    Φιλε μου κοπηκαν και αυτα τα επιδοματα του 2012, ακουσα, ραδιο αρβυλα παντα, οτι χρησιμοποιηθηκαν για την πληρωμη των πετρελαιων και ανταλακτικων που χρωστουσαν.. Οσο για σενα μαλακα 10:36 οσο περισσοτερο μενουμε στο "νησι σας" τοσο περισσοτερο βοηθαμε με τα λιγα που μας δινουν την οικονομια σας. ΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/5/13 00:11

      απο που συμπεραινεις οτι ειναι Ροδιτης ρε φιλε?Κατανοω πληρως την κατασταση κ με εξοργιζει αφανταστα γιατι κ εγω με εξι μηνες δουλειας σε ξενοδοχειο πολεμαω να τα βγαλω περα ολο τον χρονο κ δεν ειμαι μονος μου,ειμαστε 5 στο συνολο.αλλα αντι να ειμαστε μονιασμενοι μηπως κ τους ταρακουνησουμε ψαχνουμε αφορμη για κατηγοριες

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος19/5/13 23:54

    και εσύ φίλε με τον τρόπο που μιλάς είσαι χειρότερος από αυτόν που κατηγορείς και χάνεις το δίκιο σου...δείξε ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ και χωρίς βρισιές εάν μπορείς απάντησε.....και να είσαι περήφανος για την στολή που φοράς χωρίς να παρεκτρέπεσαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/5/13 23:56

    εννοούσα τον φίλο 11:37

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος20/5/13 00:27

    Κύριοι ΣΥΓΝΩΜΗ αλλά δεν αντεξα δεν είμαι στρατιωτικός είμαι βεροςα



    ς Ροδίτης απλά μεγάλωσα και εγώ συνάντησα κάφρους αξιωματικούς αλλά και πολύ καλούς κάποια στιγμή πρέπει μα ξεχωρίσουμε τα πράγματα όχι μόνο για αυτό αλλά και για τα υπόλοιπα ακόμα και για τους εαυτούς μ
    Ας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος20/5/13 00:37

    Ποτε μα ποτε δεν εχω υποστηρίξει το συναφι των καραβαναδων!!! ΟΜΩΣ ο συντάκτης του αρθρου, μοιαζει να εχει καποια στοιχεία που τον καθιστουν αξιο λόγου, και αυτα που λεει δεν ειναι ψεματα. Εκφραζει την δυσαρεσκεια του, και δεν μυξοκλεγεται σαν τους προηγουμενους συναδελφους του.
    Γιαυτο και μονο , Μπραβο ρε φιλε στρατιωτικε! Κουραγιο κανε οπως ολες οι αλλες κοινωνικες ομαδες, πλήττεστε και εσεις...τιποτα αλλο!
    Για τους σχολιαστες του αρθρου: Οι καραβαναδες, ειστε αγραμματοι για τα μπαζα, οι αντικαραβαναδες πρεπει να αναγνωρισουν την διαφορα του αρθρου απο τα αλλα, μην ειστε κολλημενοι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος20/5/13 02:51

    ENΑ ΛΕΠΤΟ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΤΕΓΗ?
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ?
    ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ?
    ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ? ΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΔΗΦΑΓΟ ΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΝΑ ΓΙΑΤΙ
    ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΙΡΝΕ 8800 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ 880 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΧΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΕΙ)
    ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΣ Ο ¨ΣΟΒΑΡΟΣ (ΑΝΑΠΗΡΟΣ ΛΕΩ ΕΓΩ) ΣΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ/ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΗΛΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (ΟΣΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙ) ΚΑΙ......ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ? ΕΜΕΙΣ? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΟΒΑΡΟΣ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ
    ΚΑΙ ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ ΕΣΥ,ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?
    ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΛΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΟΔΙΤΩΝ... Ε ΟΚ ΞΕΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ,ΕΥΤΥΧΩΣ....ΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΚΛΑΙΝ ΜΑΙΝ



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. O καθένας λέει τα δικά του βάσανα, και δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνουμε το σταυρό που σηκώνουμε με τους άλλους...

    Από μεριά τον Πολεμικού Ναυτικού (ναι κι αυτό είναι ''ίδρυμα'' με κάποιους ΕΠ.ΟΠ αντιπαραδείγματα!) το ρεκόρ το έχει Φρεγάτα με 18 ένδον!! (δηλ. δεν έχουν σπίτι έξω και κοικούνται μέσα στο πλοίο)

    Όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε σαν κράτος και όχι χώρια ΠΑΡΤΕΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!

    Οι γείτονες είναι απέναντι μην το ξεχνάτε και πρώτοι θα τρέξουμε εμείς από θάλασσα και αέρα κι εσείς μέσα από τα σπίτια σας.. όλοι μαζί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/5/13 17:04

    Ρε εποπια μην λετε οτι θελετε τωρα και τα βαζετε με την Ροδο και τους Ροδιτες!Πως θα προστατεψετε τη Ροδο,που λετε πως αν γινει θα το κανετε και εμεις θα κρυβομαστε που ειναι ο τοπος μας και σιγουρα θα πολεμησουμε γι αυτον.Εχετε ολα τα μεσα σε αθλια κατασταση λογω της ελλειπης συντηρησης!Μια δουλεια εχετε να κανετε και δεν την κανετε.Απο τα 10 μεσα παιρνουν μπροστα και ειναι λειτουργικα τα 2 βλακες καραβαναδες τεμπεληδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/5/13 18:18

    ΕΓΡΑΨΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 2:51 ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΜΙΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΑΥΓΑ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ "υπογραφω",ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ,ΧΑ
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΑΣ
    ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΗ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ,ΧΑΖΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΑΚΙΑ
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ.....
    καιροσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος22/5/13 09:05

    Ηρεμήστε όλοι σας, αν θα πρέπει να τα βάλετε με κάποιον αυτός είναι ο εαυτούλης σας που τόσα χρόνια εκλέγατε βουλευτές και πολιτικούς μόνο με βάση πως θα σας βολέψουν και πως θα σας νομιμοποιήσουν το αυθαίρετό σας. Τώρα ήρθε η ώρα του λογαριασμού και παραπονιέστε όλοι σας. Τώρα είναι αργά. Ξεπουλήσατε την χώρα σε ξένους εν γνώσει σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *