ροή ειδήσεων

Τραγικές ελλείψεις στα πολυσύχναστα θέρετρα λόγω φτώχειας και δημοτικών… χρεών

Η αισιόδοξη πρόβλεψη ότι φέτος θα επισκεφτούν τη χώρα 1 εκατομμύριο περισσότεροι αλλοδαποί τουρίστες, επισκιάζεται από τον κίνδυνο να εκτεθεί ανεπανόρθωτα η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός...
Αυτοί που θα έρθουν θα γυρίσουν στις πατρίδες τους, στους φίλους και τους συγγενείς τους, με αλγεινές εντυπώσεις από τις διακοπές τους. Λόγω οικονομικής ένδειας και οι πιο διαδεδομένοι καλοκαιρινοί προορισμοί αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στα στοιχειώδη.

Η επιστολή δέκα αντιδημάρχων από τη νησιωτική χώρα προς τον πρωθυπουργό, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι αντιδήμαρχοι των νησιών Κερκύρας, Νάξου, Λευκάδας και Κυθήρων, ενημέρωσαν τον Αντώνη Σαμαρά ότι «Τα νησιά μας βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την εγκατάλειψη».

Πρόκειται για τα νησιά Οθωνοί, Ερεικούσα και Μαθράκι του δήμου Κέρκυρας, Κάλαμος και Καστός του δήμου Λευκάδας, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια του δήμου Νάξου και Αντικύθηρα του δήμου Κυθήρων. Μεταξύ όσων αναφέρουν περιλαμβάνονται και προβλήματα στην υδροδότηση, η απουσία γιατρού ή οι ελλιπείς συγκοινωνίες.

Χωρίς νερό, άλλωστε, έκαναν Πάσχα και διακοπές οι πρώτοι επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό στο παραθαλάσσιο Κανάλι της Πρέβεζας που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί εκατοντάδες παραθεριστές. Η αρχή της σαιζόν έδειξε ότι η αισιοδοξία για την αύξηση των επισκεπτών δεν θα κρατήσει για πολύ. Οι επισκέπτες αυτοί… θα πουν το νερό «νεράκι».

Οι απλήρωτοι λογαριασμοί του δήμου προς την ΔΕΗ που φτάνουν τα 8000 ευρώ, οδήγησαν στην αφαίρεση των ρολογιών παροχής ρεύματος στις γεωτρήσεις που προμηθεύουν με νερό τις δύο δεξαμενές του χωριού. Έτσι το νερό που καταλήγει στις δεξαμενές από το δίκτυο είναι ανεπαρκές στο να ικανοποιήσει τις ανάγκες του χωριού και ιδιαίτερα τις προηγούμενες μέρες που η ζήτηση ήταν αυξημένη λόγω των επισκεπτών για τις ημέρες του Πάσχα.

Χωρίς νερό και η Αμαλιάδα. Οι βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης προκαλούν τεράστια προβλήματα και η πόλη δεν μπορεί να ξεδιψάσει τους ίδιους τους κατοίκους της, πόσο μάλλον τους επισκέπτες. Το πρόβλημα εντάθηκε την περίοδο του Πάσχα που η ζήτηση είχε διπλασιαστεί. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η Αμαλιάδα θα πιει νερό… στο τέλος του καλοκαιριού.

Στη Λίνδο της Ρόδου, αναδεικνύεται ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα. Η εγκατάλειψη των αρχαιολογικών χώρων στο έλεος… του Θεού. Ο συγκεκριμένος αρχαιολογικός χώρος θυμίζει περισσότερο εργοτάξιο ή μισοτελειωμένη οικοδομή «πνιγμένη» στα μπάζα.
πηγή: newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *