ροή ειδήσεων

Έκανε το ΠΑΣΟΚ... κόμμα ζόμπι και κουνάει το δάκτυλο παριστάνοντας τον τιμητή

ΟΙ «ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ» ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζουν το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ και ο ανοικονόμητος αρχηγός του;
Οι πάντες αντιλαμβάνονται... ότι το κόμμα αυτό πνέει τα λοίσθια. Ο μεγάλος όγκος των παραδοσιακών ψηφοφόρων του το εγκατέλειψε ήδη στις εκλογές του 2012, βρίσκοντας ως υποκατάστατο τον νεοπαπανδρεϊσμό του Αλέξη Τσίπρα.

Οι εναπομείναντες ψηφοφόροι διαρρέουν προς πάσα κατεύθυνση. Κατά προτίμηση, όμως, κινούνται στις παρυφές της Ν.Δ., που για τους πλέον δεξιόστροφους, κοινωνικά φτασμένους εξ αυτών είναι πλέον η φυσική επιλογή - αν όχι ως το κόμμα με το οποίο ψυχολογικά ταυτίζονται, πάντως ως εκείνο που υπό τις παρούσες συγκυρίες προστατεύει τις συνθήκες κοινωνικο-οικονομικής αναπαραγωγής τους.

Αυτή είναι η περίπτωση κάποιων σημιτικών, που, ακόμη κι αν λοιδορούν τη Ν.Δ. για την έως τώρα πορεία της, έχουν πάντως πάρει οριστικά διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ και προσβλέπουν στην μακροημέρευση της τρικομματικής - όσο περισσότερο αποϊδεολογικοποιημένης και «τεχνοκρατικής», τόσο το καλύτερο.

Έτσι, μέσα στην αποσυσπείρωση, τη διάλυση και τη βαθειά λαϊκή αποδοκιμασία για τα πεπραγμένα μιας τριακονταετίας (των οποίων οι συνέπειες τώρα ομολογούνται ακόμη και από τους πρωταγωνιστήσαντες), αλλά και για την παραληρηματική και καταστροφική διετία του ΓΑΠ, που δεν επιτρέπει καμία ελπίδα για ανάκαμψη, το ΠαΣοΚ του θλιβερού 13% μετατρέπεται σε κωμικό περιθώριο του 5,8% ή ίσως του 4,7% (αν πιστέψουμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις) ή και του 3% (αν πιστέψουμε τα μάτια και τη λογική μας).

Πώς διαχειρίζεται την κάθετη πτώση της εκλογικής επιρροής του κόμματός του και την προοπτική της πολιτικής του εξαφάνισης ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Παριστάνοντας τον τιμητή της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, ζητώντας «αξιολόγηση» των υπουργών και θέτοντας ζήτημα για την «αναποτελεσματικότητα» των υπουργών που προέρχονται από τη Ν.Δ. Λες και έχει άλλη επιλογή, προκειμένου να αναβάλει το μοιραίο, από το να προσδεθεί στο κυβερνητικό σχήμα.

Λες και η κυβέρνηση δεν κάνει εμφανή βήματα προόδου και ο πρωθυπουργός δεν έχει ενισχύσει την αξιοπιστία του στα μάτια της κοινής γνώμης. Λες και το πρόβλημα είναι οι υπουργοί της Ν.Δ., ενώ προφανώς ο λαός ομνύει στο όνομα των αποτελεσματικών κων Λιβιεράτου, Τσαυτάρη και Κούρκουλα, με το τεράστιο έργο - για να μην μιλήσουμε για την αξιόπιστη κα Σκοπούλη, τον κο Μανιτάκη και τον ανεκδιήγητο συνταξιούχο πρόεδρο της συντεχνίας των δικολάβων, τον οποίο ο «ηγέτης του Κινήματος» αγκαλιάζει, διότι ανήκουν τάχα στο ίδιο «αξιακό» κλίμα!

Ακολουθώντας μια εντελώς υποτυπώδη πολιτική λογική, ο αρχηγός του ΠαΣοΚ θεωρεί ότι η διαφοροποίηση από την Ν.Δ. θα του επιτρέψει να ανακτήσει ένα μέρος από το χαμένο έδαφος. Και επιλέγει ως θέματα αυτής της διαφοροποίησης την «αριστεροσύνη» και τον «αντιρατσισμό». Δεν παραλείπει σε κάθε ευκαιρία να τονίζει, πόσο μη δεξιός είναι, πόσο βαθειά είναι η τομή -τομή πολιτικής παράδοσης, αλλά και βασικών πολιτικών αντιλήψεων- που τον χωρίζει από τον κόσμο της συντηρητικής παράταξης. Η δεξιά, λοιπόν, του βρωμάει! Κατά τα λοιπά, θέλει να συγκυβερνά μαζί της, κλείνοντας την ευαίσθητη αριστερή μύτη του!

Μάλιστα, θέλει να συγκυβερνά ως ισότιμος εταίρος, αυτός, ο κατά δήλωσή του «εγγυητής της σταθερότητας και της προοπτικής της χώρας», ο πρωτεργάτης της σωτηρίας μας, χωρίς τη στήριξη του οποίου «δεν μπορεί να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και κυβερνητική σταθερότητα»!

Αυτός, που στην πραγματικότητα δεν έχει πουθενά να πάει! Που η εκλογική του επιρροή δεν ξεπερνά το 1/5 εκείνης του βασικού κυβερνητικού εταίρου - και κατεβαίνει! Που οι απειλές του είναι άσφαιρες, καθώς τυχόν απόφασή του να ρίξει την κυβέρνηση θα τον οδηγούσε αυτομάτως στην πολιτική ανυπαρξία - χωρίς καν να είναι βέβαιο ότι θα επέφερε την πτώση της κυβέρνησης, αφού η τελευταία θα μπορούσε ίσως να βρει την αναγκαία στήριξη μεταξύ των βουλευτών του ΠαΣοΚ, οι οποίοι γνωρίζουν καλά ότι, όποτε στηθούν κάλπες, οι ίδιοι θα πρέπει να αποχαιρετήσουν την πολιτική!

Το ΠΑΣΟΚ (ή ό,τι απέμεινε από αυτό) ένα δρόμο έχει: να παραστήσει την κεντρώα, τεχνοκρατικώς επαρκή μειοψηφική συνιστώσα ενός ευρωπαϊκού και μεταρρυθμιστικού μετώπου. Να γίνει σημιτικότερο του Σημίτη και να προσπαθήσει να πείσει μια μικρή μερίδα του εκλογικού κοινού ότιείναι πιο ικανό από την Ν.Δ. να κάνει πράξει το πρόγραμμα της προσαρμογής. Αντ' αυτού, τόσο ο κος Βενιζέλος, όσο και οι εσωτερικοί εχθροί του διαγωνίζονται σε αντιδεξιά ρητορική. Πιστεύουν, φαίνεται, ότι η αριστερά είναι ακόμη πλειοψηφική στη χώρα και, μάλιστα, ότι μπορούν οι ίδιοι να την εκφράσουν.

Δεν κατανοούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακορντεόν: είναι η νέα μεγάλη δύναμη στο αριστερό ήμισυ της ελληνικής πολιτικής σκηνής, που ενδεχομένως δεν έχει πλειοψηφική δυναμική, αλλά αποκλείεται να ξεφουσκώσει - και μάλιστα, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ!

Δεν είναι σε θέση ούτε τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων να διαβάσουν, αλλιώς θα γνώριζαν ότι, πρώτον, η μετριοπαθής και πιο σοβαρή αριστερά έχει βρει την αξιοπρεπή γωνιά της στην ΔΗΜΑΡ, και δεύτερον, ότι ο κόσμος που στηρίζει την κυβέρνηση είναι ικανοποιημένος από τον πρωθυπουργό και την «σκληρή δεξιά» του.

Η έσχατη πλάνη του ΠΑΣΟΚ είναι η βλακώδης εκτίμηση ότι ο «αντιρατσισμός» και ο εναγκαλισμός των πονηριών του Ρουπακιώτη μπορεί να του αποφέρει ψήφους. Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι η αστυνόμευση του ρατσιστικού και λοιπού «εχθροπαθούς» λόγου θα συγκινήσει οποιονδήποτε νέο ψηφοφόρο και θα τον παρακινήσει να ψηφίσει Βενιζέλο και Γεννηματά; Ο αυταρχικός «αντιρατσισμός» έχει ήδη τον χώρο του, κι αυτός είναι αλλού!

Όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, δεν το κάνουν για να υπερασπιστούν τα «αξιακά προτάγματα» του κου Βενιζέλου, αλλά για να συντηρήσουν την πρόσβασή τους στην εξουσία, στην γραφειοκρατία και το γενικότερο οικονομικοπολιτικό «σύστημα».

Είναι ΠΑΣΟΚ εξ επαγγέλματος -πιο συγκεκριμένα, είναι η δεξιά πτέρυγα της ευγενούς επαγγελματικής αυτής κατηγορίας, που κυριάρχησε στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου επί δεκαετίες.

Από αυτή την άποψη, το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του δεν έχουν να πάνε πουθενά. Εάν ο Ρουπακιώτης μπορεί να ονειρεύεται «ηρωϊκές εξόδους» και ενδεχόμενη μετάβαση στον ΣΥΡΙΖΑ (αφού, άλλωστε, εκεί ανήκει από παράδοση, νοοτροπία και ιδεολογική αγκύλωση), το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει να κάνει βήμα από τα υπουργεία, τους δημόσιους οργανισμούς, τα ΜΜΕ της παλιάς διαπλοκής, που το θέλουν στην κυβέρνηση. Για τον κο Βενιζέλο, δεν υπάρχει «ηρωϊκή έξοδος». Υπάρχει σκέτη έξοδος. Και αυτό είναι καιρός να το συνειδητοποιήσει.

Όπως πρέπει να το συνειδητοποιήσει από την πλευρά του και ο βασικός κυβερνητικός εταίρος, που επί μήνες τώρα ανέχεται να του κουνάει το δάκτυλο και να προβάλλει διαρκώς τις απαιτήσεις του ένα κόμμα-ζόμπι.
Πάνος Ρασσιάς
newpost.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/5/13 08:28

    ΛΑΜΟΓΙΟ ΧΟΝΤΡΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/5/13 08:40

    Ο Βενιζέλος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ
    σε ένα συνέδριο από το οποίο προέκυψαν έντονες αμφισβητήσεις για τη σύμπραξη και κοινή πορεία με τη Ν.Δ.. Η πλειοψηφία του συνεδρίου πρότεινε απεγκλωβισμό του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και διαφοροποίησή του από συντηρητικές για τον τόπο πολιτικές. Ο Βενιζέλος δεν έλαβε υπόψη του ούτε καν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε πλήρη πολιτική στοίχιση με τη Ν.Δ.. Είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ''γράφει'' με τόσο προκλητικό τρόπο την επιθυμία της κομματικής βάσης στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

    Το λες και κομματική μεταρρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/5/13 13:22

    Άντε βγάλτε το σκασμό ρε μαλάκες. Ο ένας σας βρωμάει, ο άλλος σας μυρίζει. Δε σας άρεσε ο Παπανδρέου, δε σας αρέσει ο Βενιζέλος. Τι σκατά θέλετε δηλαδή για να ικανοποιηθείτε; Γιατί ασχολείστε μόνο με το ΠΑΣΟΚ; Τα άλλα κόμματα δηλαδή είναι όμορφα και αγγελικά; Σας έχω βαρεθεί όλους τους ΣΙΡΙΖΑΙΟΥΣ. Άντε από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/13 16:14

      ΑΝ ΥΠΟΦΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ Κ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΘΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΌ!!!!! ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΙΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΧΑΡΙ ΣΕ ΑΥΤΟΎΣ ΤΟΥΣ ΑΝΊΚΑΝΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΒΓΑΖΕΣ ΕΣΥ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΌ!!!!!!!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος28/5/13 17:50

    Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:

    Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

    Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

    Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

    Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος28/5/13 17:51

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Με όνομα βαρύ σαν ιστορία.

    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.
    Κι όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης ΞΕΣΠΑΣΕ αυθόρμητα μόλις είδε τον Πρόεδρό του, μόλις είδε τον Πρωθυπουργό του , μόλις αντίκρισε τον σωτήρα του.

    Νάτος-Νάτος ο Πρωθυπουργός !!!

    Επί δέκα λεπτά τουλάχιστον, οι σύνεδροι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας συνθήματα όπως
    "Γιώργο μαζί, στη νέα εποχή",
    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Γιώργο αρχηγό" και βεβαίως το ...διαχρονικό
    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

    Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος, που οι σύνεδροι, έχοντας 'αγκαλιάσει' τον πρώην πρόεδρό τους, δεν τον άφηναν να προχωρήσει.

    Παράλληλα, εξανάγκασαν ουσιαστικά σε διακοπή τη διαδικασία, αφήνοντας αμήχανο στο βήμα τον Παύλο Γερουλάνο (εκ των στενότερων συνεργατών του στο παρελθόν) να περιμένει με καρτερία να δοθεί το 'οκ' για να αρχίσει την ομιλία του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν χθες παρών στην έναρξη του συνεδρίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη, ...αντάμειψε όμως τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, φτάνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.
    Για μία ακόμη φορά αυτός ο υπέροχος κόσμος της Ελλάδας έδωσε τη δική του ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
    Τώρα η επιστροφή του Γιώργου είναι θέμα χρόνου.
    Ο ίδιος θα επιλέξει, τον χρόνο και τον τρόπο. Όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, το δικό μας ΠΑΣΟΚ, είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμός, αφού τροφοδοτείται και αιμοδοτείται από αγνούς Έλληνες πατριώτες που έζησαν και ζουν το φασισμό όλων των χρωμάτων στο πετσί τους διαχρονικά. Ο απλός Έλληνας, ο δημοκράτης, ο οικογενειάρχης ούτε ξεχνά, αλλά ούτε και ΔΕΧΕΤΑΙ να παραδώσει ιερά και όσια σε εφιάλτες παλιούς και νέους.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! Που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες .!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/5/13 18:01

      Η ΗΛΙΘΙΌΤΗΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/5/13 22:19

      Ε όχι δα και έντιμος!!!! Πού ήταν όταν ο μακαρίτης ο πατέρας του έχτιζε την βίλα με "δανεικά"? Που ήταν τόσα χρόνια με τα σκάνδαλα που συντάραξαν την Ελλάδα? Α! ξέχασα, σαν τον Χριστόδουλο και αυτός "διάβαζε" την βίβλο!!!! ΠΟυ ήταν τόσα χρόνια όταν ο πατέρας του, ο Σιμήτης και άλλοι κατέστρεφαν την Ελλάδα με το "Τσοβόλα δώστα όλα"? Με τον Πάγκαλο δεν ήταν στο υπουργείο εξωτερικών όταν πάρεδοσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *