ροή ειδήσεων

Μπράβο στην Αυστριακή Πρωθυπουργό: Στην Ελλάδα θα αποδίδει η Αυστρία τα έσοδα από ελληνικά ομόλογα

Ας κάνει το ίδιο και η Μέρκελ που μας "αγαπάει"...
Τα κέρδη της κεντρικής αυστριακής τράπεζας από τα ελληνικά ομόλογα θα αποδίδονται στην Ελλάδα με τη μορφή επιχορήγησης, αποφάσισε χθες το κοινοβούλιο της χώρας...
Η εν λόγω πρόταση κατατέθηκε στο πλαίσιο τροπολογίας στο νόμο περί σταθεροποίησης του ισοζυγίου πληρωμών και υπερψηφίστηκε από τα δύο κόμματα της αυστριακής κυβέρνησης συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό και το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα.

Με αυτή την τροπολογία, η αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, εξουσιοδοτείται, σε συνεννόηση με άλλες κοινοτικές χώρες, να αποδίδει στην Ελλάδα ετήσια επιχορήγηση στο ύψος των εσόδων που αναμένει η Αυστριακή Κεντρική Τράπεζα ως κάτοχος ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Το 2013 τα εν λόγω έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 61 εκατ. ευρώ, το 2014 σε 55 εκατ. ευρώ, το 2015 σε 42 εκατ. ευρώ, το 2016 σε 32 εκατ. ευρώ, το 2017 σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά τα έσοδα που θα αποδοθούν στην Ελλάδα μέχρι το 2038, υπολογίζεται να φτάσουν τα 281,2 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά της τροπολογίας, για διαφορετικούς το καθένα λόγους, ψήφισαν τα τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τα δύο ακροδεξιά, Κόμμα των Ελευθέρων και Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας, όπως και την Ομάδα Στρόναχ του Αυστρο-Καναδού δισεκατομμυριούχου Φρανκ Στρόναχ, να επαναλαμβάνουν τη γνωστή κριτική τους κατά της παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, το Κόμμα των Πρασίνων εξέφρασε την κατ΄ αρχήν αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα, άσκησε όμως κριτική στον τρόπο παροχής βοήθειας προς τη χώρα, που, κατά την άποψή του, ωφελεί μόνον τις τράπεζες, ενώ ζήτησε να υπάρξουν προγράμματα ανάπτυξης αντί της επιβαλλόμενης από τις Βρυξέλλες, πολιτικής λιτότητας στην Ελλάδα.

Αντικρούοντας την κριτική της αντιπολίτευσης, η υπουργός Μαρία Φέκτερ (του Λαικού Κόμματος), χαρακτήρισε την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα ως έκφραση της ευρωπαικής αλληλεγγύης η οποία, όπως είπε, επιπλέον συμβάλλει στην σταθερότητα στην Ευρωζώνη, επομένως και στην Αυστρία, ενώ από την πλευρά της η Αθήνα υποχρεούται να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και ήδη βρίσκεται σε έναν καλό δρόμο.

Πρόσθεσε δε, πως τα χρήματα, εξαιτίας του υψηλής συμμετοχής του ελληνικού κράτους στην οικονομία της χώρας, φθάνουν στον ελληνικό πληθυσμό και σύμφωνα με την ίδια, τα δύο τρίτα του ύψους της βοήθειας πηγαίνουν στο ελληνικό κράτος και το ένα τρίτο ρέει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αυστριακής ακροδεξιάς αντιπολίτευσης να αφεθεί η Ελλάδα να χρεοκοπήσει και να αποπεμφθεί από την Ευρωζώνη, η κ. Φέκτερ έκανε λόγο για επιπόλαιη σκέψη και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα εξαρτημένη από εισαγωγές, οι οποίες σε μια τέτοια περίπτωση θα τιμολογούνταν όχι στο αδύναμο νόμισμα της δραχμής, αλλά σε ισχυρό ευρώ.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/5/13 22:13

    Αφήστε στην άκρη την Μέρκελ, αυτή την δουλειά της κάνει.... οι πολιτικοί οι δικοί μας δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. ΑΚόμα επιμένουν στους 300!!!! λες και η Ελλαδίτσα χρειάζεται τόσους κηφήνες για να την καταστρέψουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *