ροή ειδήσεων

Ελλάδα: Ο μεγάλος κερδισμένος από την άνοδο των κρατήσεων βέλγων τουριστών

Τη μεγάλη άνοδο που σημειώνει ο συνολικός αριθμός των κρατήσεων Βέλγων τουριστών για πακέτα θερινών διακοπών, με μεγαλύτερη προτίμηση στην Ελλάδα επισημαίνει... ρεπορτάζ της φλαμανδικής εφημερίδας «De Tijd».
Σύμφωνα με στοιχεία της βελγικής Ομοσπονδίας ταξιδιωτικών πρακτόρων (ABTO), που εκπροσωπεί το 88% του οργανωμένου τουρισμού στο Βέλγιο, προκύπτει ότι για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφεται τόσο ανοδική τάση στις κρατήσεις των βέλγων τουριστών για το καλοκαίρι, με διακριτή την προτίμηση για την Ελλάδα.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι, σε ό,τι αφορά τα τουριστικά πακέτα, είναι για την ώρα η Ελλάδα (+18,9%) και η Τουρκία (+13,1%), ενώ στους χαμένους συγκαταλέγονται η Τυνησία (-18,7%) και η Αίγυπτος (-7,8%).

Σημειώνεται ότι η πολύ καλή δουλειά του Γραφείου ΕΟΤ στο Βέλγιο αναγνωρίζεται από τον ABTO, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες-μέλη του θεωρούν πως οι πρωθητικές δράσεις (με πλέον πρόσφατη την gastronomia@Brussels) βοηθούν αποτελεσματικά στην αύξηση των κρατήσεων, παρά την έλλειψη διαφημιστικού προγράμματος στη χώρα.

Αυτό επισημάνθηκε και από τον εκπρόσωπο του Τ.Ο. Thomas Cook Βελγίου, κ. Stefan Joly, στην εκδήλωση του Βελγοελληνικού Επιμελητηρίου, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Κων/νο Μίχαλο.

Για το επόμενο διάστημα κρατήσεων τα σήματα της βελγικής αγοράς είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, με αποτέλεσμα οι βελγικές αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους να διατηρούν το ενισχυμένο πτητικό πρόγραμμά τους για τους ελληνικούς προορισμούς και για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *