ροή ειδήσεων

ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΔΡΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΕΟΙ

Υπό διάλυση βρίσκονται δεκάδες οικογένειες της Πάτρας που μέλη τους το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει στα δίχτυα δύο τουλάχιστον οργανώσεων που επενδύουν στην απογοήτευση των νέων και τάζουν παραδείσους που όμως έχουν «σκοτεινό» τέλος....
Εδώ και αρκετό καιρό πολλοί νέοι συνεχίζουν τα σεμινάρια που άρχισαν να γίνονται στην Πάτρα από ομάδα ατόμων που ήρθαν από την Αθήνα.

Τα σεμινάρια αυτά -που δεν γίνονται σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες από ειδικευμένους ψυχολόγους - υποτίθεται πως βοηθούν τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να αντιμετωπίσουν την κατάθλιψη.

Οι διοργανωτές των σεμιναρίων προσεγγίζουν άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ζωή τους και τους υπόσχονται πως αν τα παρακολουθήσουν θα γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και έτσι θα αποκτήσουν δυνάμεις ώστε να βελτιώσουν τη ζωή τους και να διεκδικήσουν με περισσότερες δυνάμεις πράγματα που θέλουν.

Τα σεμινάρια όμως δε γίνονται δωρεάν. Η παρακολούθησή τους κοστίζει από 20-70 ευρώ τη φορά και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είναι άνεργοι, δημιουργείται ένα σοβαρό πρόβλημα καθώς αρχίζουν να ζητούν χρήματα από τους γονείς τους, φίλους και γνωστούς ή δανείζονται με διάφορους τρόπους.

Όπως λένε οι γονείς των παιδιών αυτών η συμπεριφορά τους έχει αλλάξει, έγιναν απότομοι με τους οικείους τους και πολλές φορές γίνονται ακόμα και επιθετικοί.

Ωστόσο το πλέον ανησυχητικό είναι αυτό που είπε η μητέρα 35χρονου ανέργου που βρήκε μέσα στο δωμάτιό του μαζί με τις σημειώσεις και τα βιβλία του σεμιναρίου και φυλλάδια που παρέπεμπαν σε παραθρησκευτική οργάνωση.

Είναι γνωστό ότι πολλές φορές παραθρησκευτικές οργανώσεις χρησιμοποιούν ως προκάλυμμα σεμινάρια διαφόρων τύπων με ψυχολογικό και μυστικιστικό περιεχόμενο.
makeleio.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *