ροή ειδήσεων

Θα τοκίζονται τα χρέη του δημοσίου στους ιδιώτες

Με τόκο θα επιβαρύνεται το ελληνικό Δημόσιο αλά και επιχειρήσεις που καθυστερούν τις πληρωμές τους σε προμηθευτές τους άνω των 30 ημερών...

Σύμφωνα με τη σχετική ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, μετά την παρέλευση των τριάντα ημερών θα επιβάλλονται αυτόματα τόκοι υπερημερίας και πρόστιμα στο Δημόσιο ή στις ιδιωτικές επιχειρήσεις που δεν εξοφλούν τις οφειλές τους προς άλλες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, σε άλλη ρύθμιση, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει ότι οι ανεπίδεκτες είσπραξης ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών προς το Δημόσιο, θα διαγράφονται μετά από 10 χρόνια, με την προϋπόθεση ότι στο διάστημα αυτό, δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα για τον φορολογούμενο που να τις καθιστά εισπράξιμες.

Συνολικά οι ληξιπρόθεσμες οφειλές υπολογίζονται σε 57 δισ. ευρώ.

Ανεπίδεκτες είσπραξης χαρακτηρίζονται οι οφειλές, εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, έχει υποβληθεί αίτηση ποινικής δίωξης - για οφειλές άνω των 10.000 ευρώ και δεν είναι δυνατή η υποβολή της και έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος από την αρμόδια φορολογική Αρχή, που πιστοποιεί ότι είναι αντικειμενικά αδύνατη η είσπραξή τους.

Σημειώνεται, ότι οφειλές που έχουν γεννηθεί πριν το 1993 και είναι χαμηλότερες των 200 ευρώ διαγράφονται, προκειμένου να εκκαθαριστεί το χαρτοφυλάκιο.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *