ροή ειδήσεων

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΡΟΔΟ ΠΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΣ

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο Ροδίτης ναυτικός πράκτορας και ο Τούρκος καπετάνιος που είχαν κατηγορηθεί για παράβαση του ναυτικού κώδικα...

Ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί την περασμένη Παρασκευή, από άνδρες του Λιμενικού Σώματος, έπειτα από Εισαγγελική παραγγελία, ενώ η σύλληψή του ακολούθησε αυτής του Τούρκου καπετάνιου, ο οποίος φέρεται να συνεργαζόταν μαζί του σε ό,τι αφορά στη μεταφορά τουριστών από Τουρκία για Ρόδο και αντίστροφα.
Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί για παράβαση του ναυτικού κώδικα και συγκεκριμένα για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην πραγματοποίηση περιηγητικών ταξιδιών από πλοία τρίτων χωρών. Βάσει του νόμου απαγορεύεται ιδιοκτήτες ημερόπλοιων με τουρκική σημαία να πραγματοποιούν περιηγητικούς πλόες, ενώ η μεταφορά τουριστών από Τουρκία για Ρόδο και αντίστροφα επιτρέπεται εάν συντελείται 48ωρη παραμονή. Παρόλα αυτά, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας προέκυψε, πως το αδίκημα δεν έχει τελεσθεί.
«Απαγορεύεται να εκτελείς εκδρομές σε τουρκικές περιοχές με πλοία υπό τούρκικη σημαία», υποστήριξαν οι μάρτυρες κατηγορίες, ενώ αναφέρθηκαν σε τρικ που εκτελούνται με διπλές λίστες… Από την άλλη πλευρά, επισημάνθηκε πως υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ εκτέλεσης περιηγητικών πλοών από την πραγματοποίηση ημερήσιων εκδρομών, με αποτέλεσμα την αθώωση των κατηγορουμένων. Μάλιστα, τονίστηκε πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος (ναυτικός πράκτορας), είχε θέσει το θέμα το έτος 2011 προς τους αρμόδιους υπουργούς, χωρίς να λάβει αρνητική απάντηση, χωρίς δηλαδή να επισημανθεί πως η μεταφορά τουριστών είναι παράνομη.
Με βάση εγκύκλιο του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας με θέμα: «Δραστηριοποίηση πλοίων στις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ Ελληνικών και τουρκικών λιμένων Ανατολικού Αιγαίου προσέγγιση σε ενδιάμεσους ελληνικούς λιμένες επιτρέπεται όταν η αρχική επιβίβαση και η τελική αποβίβαση των επιβατών γίνεται σε λιμένα του εξωτερικού. Επιβίβαση επιβατών σε λιμένα του εσωτερικού επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι οι επιβάτες θα αποβιβασθούν οριστικά σε λιμάνι του εξωτερικού, ενώ αποβίβαση σε λιμένα του εσωτερικού επιβατών επιτρέπεται όταν έχουν επιβιβαστεί στο πλοίο από λιμένα του εξωτερικού.
Τον εντοπισμό των δύο ανδρών προκάλεσε η μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους πλοιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας της Ρόδου, ενώ την υπόθεση, από την πλευρά των κατηγορουμένων, χειρίστηκαν νομικά οι δικηγόροι Γρηγόρης Μοράρης και Νίκος Σκούρτος.
proodos.net


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/5/13 10:50

    ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΕΡΙΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΛΙ ΔΩΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΛΙΓΟ !!!!!!!
    ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/5/13 13:34

    Αλλη μια απο τις γνωστες καταγγελιες του σπανου. Δε λεω, κακως να δουλευουν τα τουρκικα πλοια σε βαρος των ελληνικων, αλλα καλο ειναι να γνωριζουμε και τη νομοθεσια. Για αλλη μια φορα ο σπανος εγινε ρεζιλι λογω των ανικανων συμβουλων που τον περιτρυγυριζουν. Περιμενει μηπως και σταματησει κανενα πλοιο μηπως και δουλεψουν τα δικα του! Φυσικα με διπλασιες τιμες...για να μην ξεχνιομαστε!! Ψευτοσωτηρες της δωδεκανησου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/5/13 15:35

    αυτός ήταν που θα έφτιαχνε την ελληνοτουρκική φιλία;
    μόνο με πληρωμένα δημοσιεύματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/5/13 16:56

    στο δρομολόγιο της Σύμης βάζει και τουρίστες ο αθώος Σπανός
    κανείς να του κάνει έλεγχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/5/13 21:32

    Ακουγεται οτι η ετερεια βλεπει τη ρευστοτητα της να ελατωνεται μερα με τη μερα. Ψαχνουν απεγνωσμενα χρηματοδοτηση και δε βρισκουν. Ισως για αυτο να γινονται ολες αυτες οι απεγνωσμενες κινησεις σπο τη δωδεκανησος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *