ροή ειδήσεων

ΣΩΘΗΚΑΜΕ !!! Πολιτικός φορέας στα σκαριά με υπογραφή Γιώργου Παπανδρέου!

Αφήνει τις διαλέξεις στα πανεπιστήμια και αναγγέλλει επιστροφή για τις ιδέες και τη δικαίωσή του...
«Βαρυσήμαντη» ανακοίνωση έβγαλε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου μέσω του ΑΠΕ στην οποία τονίζεται ότι...
ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τις διαλέξεις του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να οργώσει όλη την ελληνική περιφέρεια!
Υποθέτουμε ότι για να μας δώσει τα... «φώτα» του για το πώς «έσωσε» την Ελλάδα. Μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση που έχει την μορφή διαρροής από το περιβάλλον του ΓΑΠ, δηλώνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα συνεχίσει να συμμετέχει δυναμικά στους κοινωνικούς αγώνες σε όλη την χώρα.
Είναι πολύ απλή η ερμηνεία που μπορεί να δοθεί για όλο αυτό: μετά το διπλό «χαστούκι» από τον Βενιζέλο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και την διαφαινόμενη αποχώρηση του κόμματος από την Σοσιαλιστική Διεθνή, ο ΓΑΠ προετοιμάζει μία ολική επαναφορά του στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει...
Πάντως όλα αυτά είναι δείγματα της αποφάσης που υπάρχει στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου για την επερχόμενη οριστική ρήξη του με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ασφαλείς πληροφορίες του "Newsbomb.gr" λένε ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει έρθει ήδη σε επαφή με στελέχη και βουλευτές του παπανδρεϊκού στρατοπέδου για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες σχηματοποίησης ενός νέου πολιτικού μορφώματος στο οποίο δεν θα ηγείται ο ΓΑΠ άλλα άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του... Ο Παπανδρέου συνεχίζει να έχει ενεργείς πολιτικές βλέψεις, οι οποίες όμως εκπορεύονται περισσότερο από το "να μπει σφήνα" στις φιλοδοξίες του Βενιζέλου.
Τα τύμπανα του πολέμου μόλις άρχισαν να ηχούν.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργος Ελενόπουλος σε μια συζήτησή του με το δημοσιογράφο του ΑΠΕ Βασίλη Μούρτη σημειώνει: «Θα είναι παρών με τις ιδέες και τις πολιτικές του».
Το κείμενο του ΑΠΕ αναφέρει επί λέξει:
«Πριν από ένα μήνα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ημέρα που η Ελλάδα εντάχθηκε στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, αποφεύγοντας τη χρεωκοπία. Ήταν 23 Απριλίου 2010, ανήμερα του Αγ. Γεωργίου, όταν ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανήγγειλε, από το Καστελόριζο, την απόφασή του, αναλαμβάνοντας και το βάρος της ευθύνης της.
Νωρίτερα είχε συζητήσει με συνεργάτες του, το πρόβλημα και πως θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Άκουσε πολλές απόψεις και προτάσεις, όπως την προσφυγή σε νέες εκλογές ή σε δημοψήφισμα και, βέβαια, να ζητήσει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, η οποία, όπως είχε διαφανεί και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, δεν ήταν διατεθειμένη να την παράσχει. Ο κ. Παπανδρέου, αφού άκουσε τους συνεργάτες του, πήρε την απόφασή του. Λίγοι θυμούνται ή αξιολογούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ελήφθη η συγκεκριμένη απόφαση. «Ο χρόνος, για παράδειγμα, ήταν πολύ πιεστικός, καθώς τον Μάιο έληγε ένα σημαντικού ύψους ελληνικό ομόλογο που έπρεπε να αποπληρωθεί και χρήματα δεν υπήρχαν», λένε στενοί συνεργάτες του.
Αργότερα, όταν το θέμα ξανασυζητήθηκε σε συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όπου τέθηκαν ξανά τα λεγόμενα εναλλακτικά σενάρια, ο κ. Παπανδρέου απάντησε λέγοντας ότι οι ηγέτες είναι για να παίρνουν αποφάσεις στις κρίσιμες στιγμές, αναλαμβάνοντας και το κόστος.
Ο ίδιος όχι μόνο το ανέλαβε, αλλά και το πλήρωσε πολύ ακριβά. Έγινε, όπως σημειώνουν συνεργάτες του, «με τη βοήθεια πολλών παραγόντων, που δεν τον ξεχνούν ούτε και σήμερα», το "απεχθέστερο" πρόσωπο στην Ελλάδα. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πρωθυπουργία και να παραιτηθεί από τη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου δεν είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας. Παρά ταύτα, όπως τονίζουν, τα προβλήματα παραμένουν. «Τα δημοσιονομικά μέτρα βρίσκονται πάντα εδώ και για πολλούς είναι πολύ σκληρότερα και, όπως είπε πριν από 10, περίπου, ημέρες ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, θα ζούμε με το μνημόνιο και για τα επόμενα 2-3 χρόνια».
Από τις αρχές του 2012 ο πρώην πρωθυπουργός κινείται μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν χρόνο «ακαδημαϊκής αναζήτησης» σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου και μετέχοντας σε πάρα πολλά συνέδρια, μιλώντας για την Ελλάδα, όπως πολλές φορές έχουν πει οι συνεργάτες του, οι οποίοι τονίζουν ότι «ουδέποτε έπαψε να μιλά για την Ελλάδα, η οποία ήταν πάντα στην πρώτη σειρά των προτεραιοτήτων του, όπως και η προσπάθεια οριστικής εξόδου της χώρας από την κρίση».
Για τον κ. Παπανδρέου ο «κύκλος του εξωτερικού» έχει ολοκληρωθεί, όχι πως δεν θα ξαναταξιδέψει στο εξωτερικό, άλλωστε παραμένει Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και οι υποχρεώσεις του θα τον στείλουν πολλές φορές εκτός Ελλάδας. Αλλά η παρουσία του στη χώρα θα είναι εντονότερη.
Πολλοί είναι εκείνοι που θα ρωτούσαν τι προτίθεται να κάνει παραμένοντας πολύ περισσότερο χρόνο στην Ελλάδα; Θα μιλήσει για όσα έγιναν; Απ' ότι φαίνεται, θα μιλήσει, αλλά περισσότερο θα μιλήσει για όσα γίνονται σήμερα και για όσα πρέπει να γίνουν στο μέλλον.
Ο πρώην πρωθυπουργός έχει συζητήσει σχετικά με τους συνεργάτες του και έχει δώσει το στίγμα των προθέσεών του. Ο Γιώργος Ελενόπουλος, ο στενότερος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου σε θέματα Τύπου, είναι μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν πολύ καλά τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού και δεν διστάζει να τις κοινοποιήσει.
Απ' όσα λέει προκύπτει αβίαστα ότι ο κ. Παπανδρέου δεν προτίθεται να ακολουθήσει την πρακτική της σιωπής. Αντίθετα, πιστεύει ότι, οι ιδέες και οι πολιτικές που πρεσβεύει πρέπει να ακούγονται και να συζητούνται παντού, στην Αχαΐα, στην Αθήνα, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε ομιλίες, σε εκδηλώσεις, σε συζητήσεις.
Το στίγμα του τρόπου με τον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός προτίθεται να κινηθεί το επόμενο διάστημα, το δίνει η φράση «η μάχη συνεχίζεται», που χρησιμοποιεί ο κ. Ελενόπουλος.'Άλλωστε δείχνει να θεωρεί ότι αυτό που ξεκίνησε ως πρωθυπουργός, δηλαδή οι μεταρρυθμίσεις και η αναζήτηση προοδευτικών λύσεων στα μείζονα προβλήματα της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, δεν έχουν προχωρήσει κι ας είναι, σήμερα, περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.
Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι τα προβλήματα, που σήμερα διογκώνονται, δεν μπορούν να έχουν «κλασικού τύπου απαντήσεις», και πολύ περισσότερο αν αυτές οι απαντήσεις είναι συντηρητικές.
Οι πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, όπως πιστεύει ο κ. Παπανδρέου, πρέπει να θέτουν τον άνθρωπο στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων και «να στοχεύουν στην κινητοποίηση και όχι την παθητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού». Επίσης θεωρεί ότι σήμερα που αυξάνεται ο αριθμός των «παικτών» στο διεθνές παιχνίδι «απαιτείται περισσότερη Δημοκρατία και όχι λιγότερη», όπως είναι η τάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και παγκοσμίως. Οι πολιτικές που υποστηρίζει ο κ. Παπανδρέου πρέπει «να επενδύουν στον άνθρωπο, στις υποδομές και να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα για βιώσιμη ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο, όπου τα κέρδη και τα βάρη μοιράζονται δίκαια».
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Παπανδρέου θα δώσει τη μάχη, παρά τις σφοδρές επιθέσεις που δέχεται όλο αυτό το διάστημα και τις οποίες θεωρεί ότι δέχεται «από δομημένα κέντρα που δεν επιθυμούν να ακούγεται και να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων ο προοδευτικός μεταρρυθμιστικός λόγος, οι προοδευτικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές». Θεωρεί, επίσης, ότι κάποιοι «επιχειρούν μάταια, με φασιστικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, να περιορίσουν ή να καταργήσουν την ελεύθερη έκφραση απόψεων». Όσοι εμφορούνται από «αυταρχικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, δεν αντέχουν στον διάλογο και γι' αυτό θέλουν να τον καταργήσουν» τονίζει. Αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δέχεται επιθέσεις και επιχειρήθηκε να λοιδορηθούν οι διαλέξεις του στα πανεπιστήμια και οι ομιλίες του σε συνέδρια, εξηγεί ο συνεργάτης του και προσθέτει ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να βάλλεται κάποιος επειδή έχει τη δυνατότητα να μιλήσει για τις απόψεις του και τη χώρα του και την αξιοποιεί.
Όπως αναφέρει ο κ. Ελενόπουλος ο κ. Παπανδρέου στοχεύει, με τις παρεμβάσεις του «στην ανοικοδόμηση και τη διάδοση του προοδευτικού λόγου τόσο στο εξωτερικό, όσο και, κυρίως, στο εσωτερικό της χώρας. Η περίοδος δε που μεσολαβεί μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, όπως και κάθε αντίστοιχη περίοδος, προσφέρει τη δυνατότητα να οικοδομηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος για όλα αυτά τα ζητήματα.
Ο πρώην πρωθυπουργός εκτιμά ότι ο προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος και η προοδευτική στρατηγική, που προτίθεται να αναδείξει, είναι αναγκαία στοιχεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Μάλιστα, ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο, πεποίθησή του είναι ότι, όλοι πρέπει να έχουν φωνή, όλοι να ακούγονται και να κυριαρχεί η αρχή της ισονομίας, καθώς έτσι εμπεδώνεται αίσθημα εμπιστοσύνης και ενισχύεται η Δημοκρατία. Γι' αυτό και δεν μπορεί να δεχτεί τη στάση ενός μέρους του SPD, απέναντι στη Σοσιαλιστική Διεθνή. «Χρειάζεται συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στην προσέγγιση μειζόνων ζητημάτων για τα συμφέροντα των πολιτών της Ευρώπης και όχι ένας νέος ηγεμονισμός, όποιος κι αν θέλει να είναι ο εκφραστής του».
Στην προσπάθειά του αυτή, ο πρώην πρωθυπουργός διαθέτει σημαντικά όπλα. Είναι, πριν απ΄ όλα «ο τιτάνιος αγώνας του ελληνικού λαού για την έξοδο από την κρίση και τα πρωτοφανή αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν». Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί, εξάλλου, ότι οι «σκληρές, αλλά αναγκαίες» επιλογές του για τη σωτηρία της χώρας, δικαιώνονται από τους τότε επικριτές του. Και επισημαίνεται, εν προκειμένω, η αναφορά του κ. Σαμαρά στην Κίνα, που αποδέχθηκε την ορθότητα των επιλογών του, «έστω κι αν ο ίδιος προωθεί ακόμα πιο επώδυνες ρυθμίσεις δημοσιονομικού χαρακτήρα, χωρίς μάλιστα, να προωθούνται οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».
Στο οπλοστάσιο του κ. Παπανδρέου βρίσκεται και η εμπειρία και τα διδάγματα αυτής της πορείας, αλλά και από τις διεθνείς επαφές του όλο αυτό το διάστημα.
Στις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού είναι να δώσει έμφαση στο μεταρρυθμιστικό έργο που άρχισε η κυβέρνησή του, θεωρώντας αναγκαίο, περισσότερο από ποτέ, να συνεχιστεί, αν και η σημερινή κυβέρνηση δεν δείχνει να έχει παρόμοιες προθέσεις. Ο πρώην πρωθυπουργός, πάντως, θεωρεί ότι όσο συνεχίζεται η λήψη δημοσιονομικών μέτρων, είναι σχεδόν αδύνατο να προωθηθούν, παράλληλα και οι μεταρρυθμίσεις.
Ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ότι το χρέος και το έλλειμμα ήταν συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων του ελληνικού κράτους, του πολιτικού συστήματος και της διάρθρωσης της οικονομίας.
Όσο κι αν έχει λοιδορηθεί η φράση «λεφτά υπάρχουν», δύο λέξεις που αποκόπηκαν από μια ολόκληρη παράγραφο, ο πρώην πρωθυπουργός δεν παίρνει τίποτα πίσω από όσα είχε πει στις προεκλογικές ομιλίες του. Η άποψή του είναι ότι: «Πόροι, χρήματα, υπάρχουν εάν χτυπήσουμε φαινόμενα φοροδιαφυγής, αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας, κλειστών επαγγελμάτων, σπατάλης και γραφειοκρατίας που εμποδίζουν την υγιή επένδυση και πρωτοβουλία. Εάν αυτά δεν απαντηθούν, οι προσπάθειες του ελληνικού λαού θα είναι ημιτελείς ή ακόμα και χωρίς αντίκρισμα. Οι κρίσεις θα επανέρχονται ως συστημικά και όχι συγκυριακά φαινόμενα».
Αυτές ακριβώς τις μεταρρυθμίσεις προσπάθησε να προωθήσει, που, όμως, πολεμήθηκαν από διάφορες πλευρές, οι οποίες, όπως επισημαίνει ο κ. Ελενόπουλος, ανέσυραν ύστερα από ένα χρόνο εκείνη την αναφορά του κ. Παπανδρέου, αποκόπτοντας τις γνωστές δύο λέξεις, προκειμένου να ματαιωθεί το σχέδιο των μεταρρυθμίσεων.
Σχετικά με το επίμαχο θέμα των ημερών, την αντιμετώπιση των ρατσιστικών και ναζιστικών φαινομένων, ο κ. Παπανδρέου έχει την άποψη ότι δεν αρκούν νομοθετικές πρωτοβουλίες. Θεωρεί ότι «οι προοδευτικές και ταυτόχρονα αποτελεσματικές πολιτικές και η ενίσχυση της φωνής του πολίτη αποτελούν την απάντηση». Θεωρεί επίσης ότι «πολιτικές συμπεριφορές που επικράτησαν τα τελευταία χρόνια, για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας, τροφοδότησαν αρχικά την «αγανάκτηση» και την «οργή» και στη συνέχεια το μίσος και η βία».
Και η "επιστροφή" του κ. Παπανδρέου στην καθημερινή πολιτική δράση, που τοποθετείται, ρωτώ τον συνομιλητή μου.
«Ως δημοσιογράφος, γνωρίζω τη σημασία της επιλογής των λέξεων στη διαμόρφωση του τίτλου. Δεν πρόκειται περί επιστροφής. Ας μην ξεχνάτε ότι, πριν από οτιδήποτε άλλο, οι επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου έχουν σαν αφετηρία τους την διασφάλιση της πορείας σωτηρίας της χώρας. Εκεί αποσκοπούσε, μεταξύ άλλων και η εντονότερη παρουσία του εκτός συνόρων. Αν έπρεπε, λοιπόν, να "βγάλω" έναν τίτλο, θα έλεγα ότι: ο Παπανδρέου θα συνεχίσει να είναι παρών με τις ιδέες του και τις πολιτικές του.
Εξάλλου, ακόμη και όταν κάποιοι του ασκούσαν κριτική για την απουσία του στο εξωτερικό, η ενασχόληση του με τα προβλήματα της χώρας ήταν καθημερινή. Είτε μέσω συναντήσεων με παράγοντες διεθνώς, είτε με τηλεφωνικές επικοινωνίες με Ευρωπαίους ηγέτες. Και με πρωτοβουλίες, όχι μόνο για τα μείζονα θέματα αλλά και για την Αχαΐα, όπως για παράδειγμα τα μεγάλα οδικά έργα στην Δυτική Ελλάδα.
Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στην Αθήνα τον τελευταίο μήνα. Στις αρχές Ιουνίου θα πάρει μέρος στη σειρά διαλέξεων του TED στο Εδιμβούργο και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά, όπου θα πάρει μέρος σε συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχει, μεταξύ άλλων, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν.
Όλα με την ώρα τους, λοιπόν».
newsbomb

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/13 09:37

    Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    Με όνομα βαρύ σαν ιστορία.
    =========================
    Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας, δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας.
    Κι όμως το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης ΞΕΣΠΑΣΕ αυθόρμητα μόλις είδε τον Πρόεδρό του, μόλις είδε τον Πρωθυπουργό του , μόλις αντίκρισε τον σωτήρα του.

    Νάτος-Νάτος ο Πρωθυπουργός !!!

    Επί δέκα λεπτά τουλάχιστον, οι σύνεδροι χειροκροτούσαν όρθιοι τον πρώην πρωθυπουργό, φωνάζοντας συνθήματα όπως
    "Γιώργο μαζί, στη νέα εποχή",
    "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, με τον Γιώργο αρχηγό" και βεβαίως το ...διαχρονικό
    «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό».

    Ο ενθουσιασμός ήταν τόσος, που οι σύνεδροι, έχοντας 'αγκαλιάσει' τον πρώην πρόεδρό τους, δεν τον άφηναν να προχωρήσει.

    Παράλληλα, εξανάγκασαν ουσιαστικά σε διακοπή τη διαδικασία, αφήνοντας αμήχανο στο βήμα τον Παύλο Γερουλάνο (εκ των στενότερων συνεργατών του στο παρελθόν) να περιμένει με καρτερία να δοθεί το 'οκ' για να αρχίσει την ομιλία του.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν χθες παρών στην έναρξη του συνεδρίου λόγω ανειλημμένης υποχρέωσής του στην Κωνσταντινούπολη, ...αντάμειψε όμως τους συνέδρους του ΠΑΣΟΚ σήμερα, φτάνοντας κατευθείαν από το αεροδρόμιο στο ΣΕΦ.
    Για μία ακόμη φορά αυτός ο υπέροχος κόσμος της Ελλάδας έδωσε τη δική του ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
    Τώρα η επιστροφή του Γιώργου είναι θέμα χρόνου.
    Ο ίδιος θα επιλέξει, τον χρόνο και τον τρόπο. Όμως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ, το δικό μας ΠΑΣΟΚ, είναι ΖΩΝΤΑΝΟΣ οργανισμός, αφού τροφοδοτείται και αιμοδοτείται από αγνούς Έλληνες πατριώτες που έζησαν και ζουν το φασισμό όλων των χρωμάτων στο πετσί τους διαχρονικά. Ο απλός Έλληνας, ο δημοκράτης, ο οικογενειάρχης ούτε ξεχνά, αλλά ούτε και ΔΕΧΕΤΑΙ να παραδώσει ιερά και όσια σε εφιάλτες παλιούς και νέους.
    Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο εγγυητής της ομαλότητας, της ειρηνικής συνύπαρξης, του σεβασμού, της ευνομίας, της ισονομίας μα πάνω από όλα είναι ο άνθρωπος ! ο αγωνιστής ! Ο ΕΝΤΙΜΟΣ! Που έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας μας.
    Παραιτήθηκε για να σώσει την Ελλάδα !
    Ποιος άλλος έχει δώσει τέτοιο δείγμα γραφής;
    Μόνο ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου που ελευθέρωσε τους Έλληνες .!
    Εμπρός λοιπόν για μια νέα Ελλάδα , σεβαστή και περήφανη, για μας και τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/13 09:42

    Σοκαρισμένο ακόμα το σύστημα από την αποθέωση Παπανδρέου…
    Τόσες ημέρες έχουν περάσει από την αποθέωση του Γιώργου Παπανδρέου στο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Σ.Ε.Φ. και ακόμα να συνέλθει το σύστημα από το σοκ. Ακόμα και σήμερα περισπούδαστοι κονδυλοφόροι και σχολιαστές σκορπάνε απλόχερα το γέλιο με την αμηχανία τους απέναντι στα γεγονότα του Σαββάτου. Αδυνατούν να χωνέψουν αυτό που έγινε.
    Και ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι έγινε. Τις μοναδικές σκηνές αποθέωσης του Παπανδρέου, αλλά και ψυχικής ανάτασης όλου του Συνεδρίου όταν ο Γιώργος εισήλθε στο στάδιο.
    Αλλά πώς να το χωνέψουν;
    Τόση χολή, τόσα ψέματα, τόσα πάνελ, τόσα πρωτοσέλιδα, τόσες εργατοώρες παραγωγής λάσπης, τόσα χρόνια, για να πείσουν τον κόσμο να μισήσει τον Παπανδρέου, είναι δυνατόν στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. να τον χειροκροτάνε ακόμα;
    Και επειδή δεν το χωνεύουν, βρίζουν.
    Βρίζουν τους απλούς συνέδρους που αγκάλιασαν τον Γιώργο: «αμετανόητοι», «στημένοι», «κλάκα», «ανεγκέφαλοι» κλπ.
    Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».
    Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/13 10:06

    αντε βρε προβατο του ΠΑΣΟΚ που θα μας βγαλεις τον ΓΑΠ σωτηρα του εθνους. απο το πολυ χορταρακι που σε εχουν ταιση εγινες πρασινος...μεσα εξω! εχει να φαει ξυλο ο δικος σου μολις τον βρουν βολικο...να ναι καλα η Αμερικανοευραικη προστασια που εχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/13 10:47

    AXRISTE EXOUME KAI STHN RODO STELEXH NA PAREIS MAZI SOU

    POKKIAS KOUSOURNAS GIANOPOULOS SAKHS STAGKAS PARASKEUAS GIANNIS KAI TON ADELFO TOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/13 11:59

    ΕΠΗΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ. ΜΟΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΗ. ΜΑΚΑΡΗ ΝΑ ΠΡΟΧΟΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΜΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΗΝΗ ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΕΠΗΤΕΛΟΥΣ ΛΗΓΟ ΨΟΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΗ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΤΗ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΛΚ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΦΗΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/13 12:47

      Είσαι βλάξ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/5/13 15:00

      Τι πίνεις ρε φίλε;;; Αυτά που μας ψακάζουν τα έχεις σε ποτό;;; Να τα κόψεις, σε πειράζουν.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/13 12:29

    "«Βαρυσήμαντη» ανακοίνωση έβγαλε το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου μέσω του ΑΠΕ στην οποία τονίζεται ότι...
    ο πρώην Πρωθυπουργός μετά τις διαλέξεις του σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα και να οργώσει όλη την ελληνική περιφέρεια!"

    ..ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΑ !
    ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/5/13 13:43

    Ψευτόμαγκες,
    η ώρα που γράφατε όλες τις αθλιότητες, τις βρωμιές και τις οικογενειακές σας αναμνήσεις, τελειώνει.

    Ο νόμος ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΟ_ΔΕΞΙΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΛΗΤΕΙΑ!!

    Υπομονή, και θα γίνεται άνθρωποι, πολίτες και φυσικά ..φυλακισμένοι, όπως και ΠΡΙΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος25/5/13 13:44

    Δεν είναι η πρώτη φορά που το σύστημα καθυβρίζει
    και υποτιμά τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου 1989, δημοσιογράφοι υποστήριζαν στην τηλεόραση ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που είχαν αυξήσει το ποσοστό του σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, χρειάζονται «ψυχιατρική υποστήριξη».
    Τότε, το σύστημα δεν μπορούσε να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθούσε να στηρίζει τον Αντρέα μετά από όση λάσπη είχε εκτοξευτεί εναντίον του.
    Τώρα το σύστημα δεν μπορεί να χωνέψει ότι ο κόσμος εξακολουθεί να στηρίζει τον Γιώργο, μετά από όση λάσπη έχει εκτοξευτεί εναντίον του.
    Υπάρχει ένα κοινό στοιχείο που συνδέει όλους όσους λοιδορούν τον απλό κόσμο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου: δεν ένιωσαν ποτέ τι σημαίνει αγάπη και αποδοχή του κόσμου.
    Και δεν μπορούν, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν μία απλή αλήθεια:
    H καρδιά δεν “στήνεται”, ούτε “οργανώνεται”. Απλά χτυπά. Και για κάποια πράγματα χτυπά δυνατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος25/5/13 13:45

    Τώρα καταλαβαίνουν πολλοί τι γλύτωσε η Ελλάδα το 2010…
    ========================
    Απόσπασμα από την ομιλία του Γ. Παπανδρέου, στη Βουλή, για την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης, 6/5/2010:

    (..)«Και δεν άκουσα και δεν έχει ακούσει κανένας εναλλακτική λύση -πολύ θα το θέλαμε.
    Πέστε, εξηγήστε τι θα συμβεί, αν χρεοκοπήσει η χώρα, αν κηρύξει στάση πληρωμών.

    Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις, που όλοι κοπτόμαστε κατά τα άλλα;

    Τι θα γίνει, κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, με ένα κράτος, που δεν μπορεί να δώσει τίποτα;

    Τι θα γίνει με τις καταθέσεις των κόπων του ελληνικού λαού, σε μια οικονομία που θα καταρρεύσει;»

    Ο Σαμαράς δεν τον στήριξε – καταψήφισε με περισσή σιγουριά το νομοσχέδιο εκείνο το βράδυ.
    Ο Τσίπρας τον κατηγόρησε για “επικοινωνιακή και οικονομική τρομοκρατία”. Τα ίδια και η Παπαρήγα.

    Γενικά, ουδείς είχε αντιληφθεί το διακύβευμα.
    Ουδείς είχε αντιληφθεί τον άμεσο κίνδυνο που διέτρεχε η Ελλάδα.
    Αντίθετα, και εκείνο το βράδυ και μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 τον κατηγορούσαν ότι τρομοκρατούσε με παραμύθια τον κόσμο για να περάσει σκληρά μέτρα.
    Αυτό έλεγαν εν χορώ, επί μήνες, όλοι: κόμματα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, κανάλια, πρωϊνάδικα, καθηγητάδες, οι πάντες.

    Το πόσο “παραμύθια” ήταν όλα αυτά, όλα αυτά που γλυτώσαμε από το 2010 μέχρι σήμερα – με βαρύ κόστος, αλλά τα γλυτώσαμε χάρη στον Παπανδρέου και την κυβέρνησή του – φαίνεται τώρα στην περίπτωση της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/5/13 13:47

    Η θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου ήταν και είναι γνωστή:

    Διαφάνεια, όπως απαιτεί ένα κράτος δικαίου, που δεν έχει καμία σχέση με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

    Ανάδειξη της αλήθειας, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί, οι εμπνευστές της χωρίς όρια συνωμοσιολογίας και τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Συνωμοσιολογία που επικράτησε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στον δημόσιο βίο της χώρας και αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.

    Απόρριψη της λογικής του συμψηφισμού, που εξισώνει τους εμπρηστές με τους πυροσβέστες. Λογική που κατέπεσε ήδη στην Εξεταστική Επιτροπή για τα στατιστικά στοιχεία και το έλλειμμα του 2009, όπου ανεδείχθησαν οι πραγματικοί υπεύθυνοι για τα δεινά της χώρας τα τελευταία χρόνια.

    Είναι βέβαιο ότι, οι «τιμητές» θα αποκαλυφθούν. Και θα λάβουν τα επίχειρα της Ιστορίας από την οποία τίποτα δεν έχουν διδαχθεί.

    Στη Βουλή, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες μιας συντεταγμένης Πολιτείας, θα κληθούν όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στον Ελληνικό λαό και να τοποθετηθούν για όλα αυτά τα θέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/5/13 15:05

      Διαφάνεια;;; Που την είδες; Για δες λίγο πόσα έφαγε ο Γιωργάκης και οι παρατρεχάμενοί του.

      Όλα όσα γράφεις είναι ανυπόστατα.
      ένας πρωθυπουργός που λέει στην Ευρώπη ανοικτά και δημόσια "Η χώρα μου είναι άντρο της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος". έπρεπε να κρεμαστεί τότε που τα έλεγε. Και έτσι να είναι, δεν τα λες δημόσια, προσπαθείς να τα φτιάξεις χωρίς να φέρεις τον λαό σου στο χείλος της Ευρωπαϊκής κατακραυγής.

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος25/5/13 15:09

    ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΩ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/5/13 21:13

    Μην συγχίζεστε βρε παιδιά, ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει και στο παρελθόν πόσο "βλαξ" και "ηλίθιος" είναι με το να ψηφίζει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα που τον κατέστρεψαν. Αστε τον να ξαναγίνει πρωθυπουργός να ξεπουλήσει και ότι απέμεινε. Αλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "Οψέ θεών αλέουσι μύλοι, αλέουσι δε λεπτά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/5/13 23:27

    oyst oyst χρυση αυγη ροδου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/5/13 10:32

    Τί άλλαξε ο Παπαδήμος που διαδέχτηκε τον Παπανδρέου στην πρωθυπουργία? ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ??

    Τί άλλαξε ο Σαμαράς που διαδέχτηκε τον Παπαδήμο στην πρωθυπουργία? ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ?? ( προεκλογικά έλεγε κατάργηση του μνημονίου κ μετεκλογικά ζητούσε συγνώμη για αυτό και ΦΥΣΙΚΑ εφάρμοσε το μνημόνιο κατα γράμμα!!)

    Τί θα αλλάξει ΑΝ λέω ΑΝ βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και διδεχτεί τον Σαμαρά ο ΤΣΙΠΡΑΣ(μη κακό μας)???

    έχετε την εντύπωση ότι ότι θα σας βγάλει απ΄το μνημόνιο και θα μοιράζει λεφτά??

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΠΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!! ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... το επιβεβαίωσε Παπαδήμος-Σαμαράς-και μένει να δείτε κ τον Τσίπρα.

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!
    ( έτσι για την ιστορία, να λέμε και κανένα συμπέρασμα... και μερικές αλήθειες..)



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *