ροή ειδήσεων

Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών

Με το μάθημα της ΝεοελληνικήςΘεωρητικής Κατεύθυνσης και της Φυσικής Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και των δύο κύκλων συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις...

Τα θέματα της Φυσικής ήταν «βατά και κατανοητά», ωστόσο χρειάζονταν την απαιτούμενη προσοχή, πολλές πράξεις και καλή σκέψη τονίζουν καθηγητές.

Σε ό,τι αφορά στη Νεοελληνική Λογοτεχνία τα θέματα απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους διαγωνιζόμενους, καθώς οι ερωτήσεις χαρακτηρίζονται απαιτητικές, δυσκολότερες από τις περσινές και έχρηζαν ιδιαίτερης προσοχής.

Τα θέματα στο μάθημα της Φυσικής σήμερα, δόθηκαν με μια ώρα καθυστέρηση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας στο 2% των εξεταστικών κέντρων η εκτύπωση των θεμάτων της Φυσικής- ειδικά σε ένα σχέδιο- δεν ήταν καθαρή.

Η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, επειδή δεν ήθελε να υπάρξει κάποιο πρόβλημα, έστειλε εκ νέου τις ερωτήσεις, με αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση στην έναρξη της εξέτασης του μαθήματος.

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, το θέμα στο οποίο κλήθηκαν να εξεταστούν οι μαθητές ήταν το ποίημα του Διονύσιου Σολωμού, «Ο Κρητικός».

Σύμφωνα με τους καθηγητές το συγκεκριμένο ποίημα του Σολωμού είχε δοθεί και πάλι προς εξέταση την τελευταία πενταετία.

ΘΕΜΑΤΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ (ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΚΛΩΝ)

Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τη μεγαλύτερη κατηγορία των εξεταζόμενων την Παρασκευή 24 Μαΐου με την Ιστορία Θεωρητικής Κατεύθυνσης, την Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, τη Χημεία-Βιοχημεία Τεχνολογικής Κατεύθυνσης και τις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.

Χθες, ξεκίνησαν και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις για όλες τις τάξεις του γυμνασίου, ενώ θα διαρκέσουν ως την Παρασκευή 14 Ιουνίου. Παράλληλα, οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών του γυμνασίου θα ολοκληρωθούν ως τις 20 Ιουνίου.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄ και Β΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, άρχισαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων καθώς, επίσης, και οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, άρχισαν σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης ημερησίων Γενικών Λυκείων και Δ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο, που άρχισαν την Παρασκευή 17 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή 31 Μαΐου.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων και της Δ΄ τάξης των Εσπερινών Γενικών Λυκείων, στα μαθήματα τα οποία εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

- Οι επαναληπτικές εξετάσεις των μαθητών όλων των τάξεων των ημερησίων και εσπερινών Γενικών Λυκείων να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και την Πέμπτη 20 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι οι επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης των ημερησίων Γενικών Λυκείων. και της Δ΄ τάξης των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα αρχίσουν το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι και το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *