ροή ειδήσεων

ΚΟΛΥΜΠΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ 
ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ

Προς τον Δήμαρχο Ρόδου
Κο Κουσουρνά

Κύριε Δήμαρχε,
Την τελευταία βδομάδα και εν μέσω της τουριστικής περιόδου τα Κολύμπια θυμίζουν καζάνι που βράζει....
Η απόφαση της τοπικής δημοτικής αρχής του τόπου έχει σαν αποτέλεσμα τον γενικό ξεσηκωμό όλων των φορέων (κατοίκων, επιχειρηματιών, ξενοδόχων, οδηγών αστικών και τουριστικών λεωφορείων, ταξί, κτλ). Ειδικά ο ιθύνων νους, του Κου Ανδρέα Καλοπίτα -προέδρου του τοπικού συμβουλίου-, να μονοδρομήσει γενικά όλη την περιοχή Κολυμπίων εν μια νυκτί και χωρίς να ληφθούν πρωτίστως κάποια από τα απαραίτητα μέτρα. Τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων, διαγραμμίσεις κλπ.

Κατά την άποψη μας - στην καλύτερα ρυμοτομημένη περιοχή της Ρόδου, από τους Ιταλούς φτιαγμένη οικισμό των Κολυμπίων επικρατεί ένα κυκλοφοριακό χάος. Αφού κανείς δεν ξέρει που να πάει και που να στρίψει για να ξεφύγει από τον λαβύρινθο που δημιούργησε ο σύγχρονος ''Μίνωας''. Έχουν τοποθετηθεί πάνω στην άσφαλτο κάποια απαγορευτικά σήματα και STOP τα οποία κρίνονται ανεπαρκή για να εξυπηρετήσουν τους έλληνες και ξένους επισκέπτες μας.

Το εγχείρημα δείχνει απ’ ότι φαίνεται να παίζουμε και πειραματιζόμαστε!!!!
Με ασκήσεις επί χάρτου δεν λύνονται τα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν πουθενά πληροφοριακές πινακίδες που να δείχνουν στον κόσμο πως θα βγει στον κεντρικό δρόμο Ρόδου Λίνδου, πώς θα πάει στην παραλία, στο κέντρο, ή τελικά από πού και πως θα γυρίσει πίσω στο ξενοδοχείο του. Επίσης εκκρεμεί και η τοποθέτηση σημάτων εντός των ιδιωτικών χώρων - εισόδους και εξόδους - των ξενοδοχείων.

Η ενημέρωση ήταν υποτυπώδης για μία τόσο μεγάλης έκτασης περιοχή. Οι εμπλεκόμενοι φορείς τουριστικά πρακτορεία οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, ξενοδόχοι, οδηγοί ταξί κλπ, δεν είχαν ιδέα πριν την έναρξη του μέτρου.

Αναλυτικότερα, οι μονοδρομήσεις ξεκίνησαν στις 10 Μαΐου 2013 και η ενημέρωση από τη τοπική δημοτική αρχή προς τις ξενοδοχειακές μονάδες έγινε στις 13 Μαΐου 2013.

Εμείς που βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε στη περιοχή από το ξεκίνημα και τη μετατροπή της σε τουριστική, -25 χρόνια- δεν έχουμε παρατηρήσει ακόμη και τους μήνες της υψηλής τουριστικής περιόδου να παρουσιάζονται κυκλοφοριακά προβλήματα στην περιοχή σε αντίθεση με αυτά που δημιουργήθηκαν (αυτό το γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες) εκτός από ένα σημείο 150-200 μέτρων επί της οδού ευκαλύπτων όπου ορισμένες φορές, παρατηρείτε ένα ελαφρύ μπλοκάρισμα λόγω της στάθμευσης αυτοκινήτων εκατέρωθεν του δρόμου για πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Για να λυθεί αυτό το ζήτημα, το πιο απλό που θα μπορούσε να γίνει είναι να ανοιχτούν σε δημόσιες εκτάσεις θέσεις στάθμευσης έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία τελείως σ’ αυτό το σημείο. Κατά την άποψη μας εύκολη και όχι πολυδάπανη διαδικασία, για ένα δήμο και μια περιοχή που είναι πηγή εισόδου συναλλάγματος στη χώρα μας. Μια περιοχή που φιλοξενεί περισσότερους από 240.000 επισκεπτών ετησίως.

Εσείς όμως από την άλλη πλευρά ( για ένα χώρο στάθμευσης ) λέτε ότι πρώτα θα πρέπει να γίνει η μελέτη, μετά «να κατέβει» στο δημοτικό συμβούλιο, να «ωριμάσει το έργο» μετά να γίνει μειοδοτικός διαγωνισμός για το ποια εταιρεία θα αναλάβει ( να γίνει και κάποια ένσταση )……Μα το έργο πρέπει να ακολουθήσει τα ''νόμιμα'' βήματα. Αυτό ακριβώς ακολουθούμε εδώ στην Ελλάδα και τα οποία μας έχουν οδηγήσει 100 χρόνια πίσω. Ένα παράδειγμα είναι ο ημιτελής δρόμος, Φαληράκι - Κολύμπια που με τις τεράστιες πληροφοριακές πινακίδες του και τους φωτεινούς σηματοδότες που είναι «απόλυτα συγχρονισμένοι» οδηγούν κατ’ ευθείαν τους επισκέπτες αντί για Αφάντου και πεταλούδες σε μια ανεξέλεγκτη χωματερή και έχουν αμέσως θέμα για φωτογράφηση και διάδοση του πολιτισμού και της εξέλιξης της χώρας μας.

Γνωρίζουν όλοι σχεδόν οι κάτοικοι της περιοχής μας πως θα δοθούν 400.000 ευρώ όπου αφορούν ασφαλτοστρώσεις σε περιφερειακούς δρόμους του οικισμού. Κανείς δεν είναι αντίθετος στη ασφαλτόστρωση ακόμα και σε αυτούς τους απομονωμένους ή αδιέξοδους δρόμους από τους οποίους όχι άνθρωπος αλλά ούτε καν γίδες και πρόβατα δεν περνάνε. Συμφωνούμε, αλλά όχι προτού να γίνουν τα πραγματικά αναγκαία έργα στα κεντρικά σημεία της περιοχής, όπου κινούνται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου χιλιάδες τουρίστες και ντόπιοι.

Έτσι έχουν τα πράγματα κύριοι υπεύθυνοι για τον τόπο μας - εκλεγμένοι από το λαό - που θέλετε να λέγεστε και προοδευτικοί.

Εσείς έχετε εκλεγεί από τους πολίτες σαν εκπρόσωποι για το καλό των πολιτών και του τόπου. Αφού αυτό το μέτρο δεν εξυπηρετεί κ α ν έ ν α αντιθέτως προσθέτει προβλήματα γιατί επιμένετε;;;.

Δώστε αυτά τα λεφτά για να κάνετε ένα πεζοδρόμιο από τα ξενοδοχεία MYTHOS και LEVANTE μέχρι και την MIKRI POLI (ήδη πριν 2 χρόνια θρηνήσαμε το πρώτο θύμα εξαιτίας αυτού του θέματος).

Φτιάξτε μια γέφυρα της προκοπής στον ποταμό Λουτάνη για να μπορούν να περνάνε όντως από πάνω οι τουρίστες όταν βρέχει και ανεβαίνει πολύ η στάθμη του νερού και όχι να σηκώνουν τα παντελόνια τους και να βγάζουν παπούτσια για να περάσουν , ισοπεδώστε τα δημιουργηθέντα σαμαράκια και τα πεζοδρόμια που έχουν προκληθεί από τις ρίζες των δέντρων των ευκαλύπτων στους δρόμους όπου έχουμε περισσότερα από 100 ατυχήματα ετησίως από αναβάτες μοτοποδηλάτων και πεζών. Τοποθετήστε ορισμένους κάδους απορριμμάτων, πυλώνες φωτισμού που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση ή έχουν αφαιρεθεί για διάφορους λόγους, τοποθετήστε μερικά καλαθάκια που δεν υπάρχει ούτε ένα στην περιοχή, επιμεληθείτε τον ελλειπή φωτισμό, λειτουργείστε επιτέλους τις δημόσιες τουαλέτες, εν ολίγης κάντε έργα γενικώς τα οποία χρειάζεται πραγματικά αυτός ο τόπος και όχι αποκλειστικά και μόνο το τι σας εξυπηρετεί.

Επιτέλους ακούστε και καταλάβετε μια φορά αυτούς που νοιάζονται και αγαπούν την περιοχή. Αυτούς που γεννήθηκαν δραστηριοποιούνται, έχουν τουριστική συνείδηση, πονάνε το τόπο τους και εξυπηρετούν για πάνω από είκοσι χρόνια τους ίδιους τουρίστες

Σας καλούμε να δώσετε λύση τώρα. 

Κοινοποίηση: Μ.Μ.Ε. Ρόδου

Κολύμπια Μάιος 2013

Με εκτίμηση για το
Σωματείο καταστηματαρχών και ελεύθερων επαγγελματιών Κολυμπίων

Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός γραμματέας
Χαρτερός Παύλος           Βασίλης Συμιακός


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/5/13 17:04

    Προς κωφοίς αποπέρδεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/5/13 17:37

    Χέστηκαν για τις ανάγκες του τόπου. Τα φιλαράκια τους πάνε να εξυπηρετήσουν και τίποτε άλλο. Εργολάβο θες; Επιχειρηματία θες; Δεν ξέρω.

    Έχω δει κεντρικότατη περιοχή στην Ρόδο να μονοδρομείται με πολύ ηλίθιο τρόπο ΑΠΛΑ και μόνο για χάρη ενός πολύ ηλίθιου επιχειρηματία που στη τελική έπεσε έξω και δάγκωσε πολύ άσχημα αυτόν που κίνησε τις πολιτικές μαριονέτες.

    Ειρωνεία; Ω ναι! Ποιος την πλήρωσε ώμος; Οι Μαλάκες φυσικά! Και ναι, μαλάκες με κεφαλαίο Μ γιατί πάντα τους ίδιους βγάζουμε, πάντα τους ίδιους ηλίθιους (Ο Θεός να τους κάνει) υπεύθυνους ορίζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/5/13 17:40

    re pedia ti lete tora....kserete gia pion milame; ton kalopita...apotote pou vgike sto dimo nomizei oti kati ine...nomizei oti ta kseri ola o asxetos...ntropi kai esxos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος18/5/13 17:45

    ΑΥΤΟΣ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΚΑΛΟΠΙΤΑΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΩΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/5/13 18:10

    Ναι να ξεριζωθουν αμεσα πριν να εχουμε θυματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος18/5/13 18:31

    που παει ρε ο καλοπιτας...αυτος κοιματε και ονειρευεται!!
    ρε χρυση αυγη...μονο αυτοι θα μας σωσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΝ ΗΜΕΡΩΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΡΕΖΙΛΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...........ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ,,,,,,,ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΥΛΙΚΟ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος18/5/13 21:10

    o kalopitas ta kseri ola ine o kalieros(malakas) xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος18/5/13 23:29

    mono thn tseph sas ponate oxi ton topo sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *