ροή ειδήσεων

«Οι Μητέρες της ζωής μας» με Ροδίτικη συμμετοχή

Ο Alpha, με τη συμμετοχή των τηλεθεατών, θα αναδείξει μέσα από δέκα υποψήφιες μητέρες εκείνη που με τη δράση της θα αποτελέσει σύγχρονο πρότυπο κοινωνικής προσφοράς.
Το έργο των δέκα υποψηφίων προβλήθηκε στην εκπομπή «Ελένη»... την εβδομάδα 13-17 Μαΐου μέσω αφιερωματικών βίντεο. Η μητέρα, την οποία θα στηρίξει η πλειοψηφία των τηλεθεατών εκτιμώντας το έργο της, θα ανακοινωθεί από την Ελένη Μενεγάκη στις 27 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι ο θεσμός «Οι Μητέρες της ζωής μας», είναι μία πρωτοβουλία του Alpha που γεννήθηκε μέσα από τη θεματολογία της εκπομπής «Ελένη» για την ανάδειξη και αναγνώριση των μητέρων εκείνων που με τις πράξεις ή τη στάση τους επηρεάζουν έμπρακτα και με θετικό τρόπο τη ζωή άλλων.

Οι δέκα υποψήφιες μητέρες είναι (κατά αλφαβητική σειρά):

1. Αγγελική Δερμάτη: Η 80χρονη Αγγελική, μητέρα τριών παιδιών, έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε 13 παιδιά από ιδρύματα, μέσω της αναδοχής.

2. Μαρίνα Καλασούντα-Σπάη: Όταν ο 13χρονος γιος της έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του σε έξι ανθρώπους. Πριν από λίγους μήνες βραβεύτηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ως η μητέρα του μικρότερου δότη.

3. Ελένη Καρύδη: Μετά τον θάνατο του 19χρονου γιου της σε τροχαίο, ίδρυσε το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου, το οποίο παρέχει υποστήριξη σε θύματα ή συγγενείς θυμάτων τροχαίων.

4. Μαρία Κυδωνιέως-Φωστέρη: Η επιμελήτρια ανηλίκων – κοινωνική λειτουργός (και μητέρα), βλέποντας τις αδυναμίες του σωφρονιστικού συστήματος και προσπαθώντας να στηρίξει τις δυσλειτουργικές οικογένειες, ίδρυσε την οργάνωση «Στέγη» στη Σύρο, για την κοινωνική υποστήριξη ανηλίκων και εφήβων.

5. Ζωή Κωσταρίδη: Είναι η πρώτη Ελληνίδα, η οποία αν και έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς έγινε μητέρα. Η περίπτωσή της χαρακτηρίζεται σπάνια ακόμα και στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

6. Λεμονίτσα Μεσογίτου: Μετά τον θάνατο του 13χρονου γιου της το 1989, δώρισε όλα του τα όργανα (έγινε ο πρώτος δωρητής όλων των οργάνων στην Ελλάδα) και στη συνέχεια ίδρυσε τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος & Μέριμνας Υγείας «Κωστάκης Μεσογίτης», ο οποίος σήμερα αριθμεί περισσότερα από 1.800 μέλη.

7. Πέρσα Τζεφεράκου: Μετά από 20 εξωσωματικές κατάφερε να γίνει μητέρα δύο δίδυμων αγοριών. Είναι πρόεδρος του σωματείου γονιμότητας Magna Mater.

8. Δέσποινα Παππά: Πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε εξωσωματική γονιμοποίηση, και να γίνει μητέρα για τρίτη φορά, προκειμένου να σώσει, με τη μέθοδο των βλαστοκυττάρων, τη ζωή του δεύτερου παιδιού της το οποίο έπασχε από σπάνια ασθένεια.

9. Ευαγγελία Χαβιάρα-Κοκκινάκη: Γνώρισε τη μητρότητα μέσα από τρεις υιοθεσίες. Το πρώτο υιοθετημένο παιδί της διαγνώστηκε με αυτισμό και από τότε αποφάσισε να βοηθάει και να ενημερώνει γονείς παιδιών με αυτισμό μέσα από τον σύλλογο Αναγέννηση.

10. Ελευθερία Χαρίση: Η γιαγιά που μεγαλώνει μόνη της τα τρία παιδιά της αδικοχαμένης κόρης της.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/5/13 07:29

    AYTES EINAI MANES.......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/5/13 10:11

    να συμπληρωσω παιδια πως η κυρια καρυδη δεσμευτηκε πως αν κερδισει, ολο το επαθλο (10.000 ευρω) θα παει στην ευθυτα η οποια συντηρειται μονο απο δωρεες πολιτων, συνδρομες και την προσωπικη μηνιαια συνταξη της κυριας Καρυδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *