ροή ειδήσεων

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΟΥΤΕ ΤΣΑΜΠΑ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

-Τελευταία στις επιλογές των Γερμανών είναι η χώρα μας ως ταξιδιωτικός προορισμός, σύμφωνα με έρευνα...
-Ακόμα και με πληρωμένα τα έξοδα, δεν θα έκαναν διακοπές στην Ελλάδα
-Μας... σκέφτονται για την Ακρόπολη, τον ήλιο και τη θάλασσα, και όχι για την κρίση
-”Το βάρος στον πολιτισμό”, μας συμβουλεύει καθηγητής του γερμανικού ινστιτούτου που έκανε τη μελέτη

Μπορεί να μην θέλουν να έρθουν ούτε τζάμπα στην Ελλάδα, ωστόσο οι Γερμανοί δεν αποκλείουν τη χώρα μας ως προορισμό για διακοπές, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού της Ανώτατης Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών WestkUste Γερμανίας και παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφερόμενος στους τομείς που η Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσει αν θέλει να αυξήσει τα μερίδιά της στη διεθνή τουριστική κονίστρα, ο καθηγητής του ινστιτούτου Bernd Eisenstein υπογράμμισε ότι βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί, ασφαλώς στον πολιτισμό, στον θαλάσσιο τουρισμό, στη γαστρονομία αλλά και στις ειδικές μορφές τουρισμού.

Σταχυολογώντας ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη στη Γερμανία, ξεχωρίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι στην τελευταία θέση επιλογής, για αυτούς που κλήθηκαν να απαντήσουν σε ποια χώρα θα πήγαιναν με πληρωμένα τα έξοδα για πέντε μέρες, καθώς η χώρα μας συγκέντρωσε το 1,3% των προτιμήσεων. Για το 2013 το 0,8% απάντησε ότι θέλει να επισκεφτεί την Ελλάδα. Μπορεί η έρευνα να διεξήχθη στα τέλη του 2012 ωστόσο φαίνεται ότι η οικονομική κρίση δεν αποτελεί εμπόδιο στην έλευση των Γερμανών στην Ελλάδα, καθώς σε ερώτηση τι σκέφτονται για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, η οικονομική κρίση είναι στην ενδέκατη και τελευταία θέση. Η Ακρόπολη, ο ήλιος, η θάλασσα, ο πολιτισμός, το φαγητό κλπ προηγούνται των απαντήσεων.

Στα θετικά σημεία της έρευνας, γεγονός που συνδέεται με την αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας, είναι η απάντηση των Γερμανών που σε ποσοστό 90% σκέφτονται την Ελλάδα για διακοπές, ενώ το 57% χαρακτηρίζει συμπαθητικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Ωστόσο όπως τόνισε ο καθηγητής B. Eisenstein αυτό το ποσοστό δεν κεφαλαιοποιείται σε αφίξεις γιατί θεωρεί, ότι η Ελλάδα δεν έχει ισχυρό "brand name".

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργος Τσακίρης, αναφέρθηκε στη σημασία της γερμανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό, που παρά την κακή πορεία των τελευταίων ετών στα νούμερα των αφίξεων, εφέτος όπως τονίστηκε, οι Γερμανοί επιστρέφουν στην Ελλάδα. Η γερμανική αγορά είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά μετά την Αγγλική για την Ελλάδα.

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ανάφερε ότι αναμένει το πόρισμα της έρευνας για περεταίρω αξιοποίηση, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εργάζεται προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης όλων των μορφών τουρισμού που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο υπάρχον μοντέλο.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος29/5/13 13:14

    ΣΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!!ΠΟΝΤΙΣΜΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/5/13 14:34

    Sta arkidia mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/5/13 15:39

    ποτε να μην ξαναρθουν σιγα τους πελατες να μου πει καποιος που εχει βοηθησει το κρατος τους?? αντιθετως η ιστορια λεει αλλα οτι οι προγονοι τους κανανε το αντιθετω στους ελληνες αλλα εμεις τα βοδια φταιμε που ανεχομασται τον καθε μαλακα !!!!!!!!!!!!!!! γερμανο αλβανο ιταλο τουρκο θελεις και αλλους?? αυτοι ολοι μας πηγανε πισω αυτα λεει η ιςτορια που εμαθα στο σχολειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/13 16:12

      μαστορα οι ιταλοι πας πηγανε μπροστα οχι πισω,ολα τα σπουδαια κτιρια στην ροδο δικα τους δεν ειναι η κανω λαθος?

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος29/5/13 16:44

    φιλε 4 12 μαλλον απο ιστορια δεν τα πηγαινεις καλα οι ιταλοι ητανε κατακτητες και αυτα που βλεπεις τα φτιαξανε ροδιτες με την καθοδηγηση των ιταλων γιατι την ροδο την θελανε να ειναι μονακο για να ερχονται οι ματσο!!! καταλαβες φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/5/13 20:27

      e kai pou tha se xalage auto... toulaxiston autoi ekanan kati kai syntoma oxi san kai emas pou ena dromo kai mia marina mas pernei enan aiwna!!!!! diafwneis?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος29/5/13 19:20

    Και εμεις την καταντησαμε, να γλυφουμε τους ανατολικους μπας και δουλεψουμε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/5/13 19:37

    σωστος εκει εχουμε φθασει ειμασται ξενοι στην πατριδα μας και ξερεις γιατι?? γιατι αυτους που ψηφιζουμε ειναι λαμογια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *