ροή ειδήσεων

Η τριτοκοσμική εικόνα υποδοχής του τουριστικού προϊόντος άρχισε να φαίνεται από το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Αρχίζουν να φαίνονται ξανά για άλλη μια χρονιά τα αποτελέσματα της ανεπάρκειας των αρμοδίων της υποδοχής και της υποστήριξης του τουριστικού προϊόντος. Η μία εκ των πυλών εισόδου των τουριστών που είναι το αεροδρόμιο έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του... σε ότι αφορά την υποδοχή και την ανθρώπινη εξυπηρέτηση των επιβατών που επέλεξαν το πανέμορφο νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές του.
Οι υποδομές του αεροδρομίου και μάλιστα πολλές από αυτές πρόσφατα κατασκευασμένες είναι απορίας άξιο, γιατί δεν ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους και δεν λειτούργησαν αποτελεσματικά.
Οι εταιρίες εξυπηρέτησης των επιβατών που ως γνωστόν ανήκουν σε ιδιώτες, γιατί δεν είχαν προβλέψει στελέχωση των τμημάτων με επαρκές προσωπικό και υπήρξε αυτή η μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία;
Ήταν απρόσμενη και απαράδεκτη από κάθε άποψη η εικόνα που παρουσίασε το αεροδρόμιο και όλοι οι υποστηρικτικοί φορείς της λειτουργίας του, γιατί υποτίθεται ότι όλα ήταν έτοιμα για την υποδοχή και την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πρώτων μαζικών τουριστικών αποστολών.

Δύο είναι οι εκδοχές αυτής της απαράδεκτης κατάστασης που επικράτησε και θα εξακολουθήσει να επικρατεί τόσο στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όσο και σε άλλα περιφερειακά αεροδρόμια.
α) Η όλη κατάσταση έγινε για να υπάρξει διαμαρτυρία στην επιχειρούμενη παραχώρηση σε ιδιώτες του αεροδρομίου.
β) Να αναδειχθεί με το χειρότερο τρόπο η τριτοκοσμική εικόνα του αεροδρομίου για να αναδειχθεί αλλά και να υποστηριχθεί η άμεση παραχώρησή του σε ιδιώτες.
Και οι δύο εκδοχές κατατείνουν στο γεγονός ότι το όλο θέμα ήταν σε γνώση, ή θα μπορούσε να ήταν σε γνώση της ηγεσίας της ΥΠΑ αλλά και του αεροδρομίου και θα έπρεπε αν ήθελαν και αν διέθεταν επάρκεια του αντικειμένου που υπηρετούν να παρέμβουν και να δώσουν λύσεις.
Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να "παίζει" με την εικόνα του νησιού και την οικονομία της χώρας.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το όλο θέμα θα απασχολήσει τους αρμόδιους υπουργούς και θα παρθούν αποφάσεις που θα δώσουν λύσεις άμεσες.
Πιο συγκεκριμένα.
Τα νεύρα επιβατών, τουριστών, πρακτόρων και επιχειρηματιών βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί, την περασμένη Κυριακή, στο διεθνές αεροδρόμιο της Ρόδου, με αφορμή την άφιξη 20.000 επιβατών μέσα σε μια μέρα, με περισσότερα από 150 αεροσκάφη τσάρτερ.
Η Ρόδος εξευτελίστηκε και μάλιστα διεθνώς. Τι ακριβώς συνέβη όμως;
Oι ιμάντες και ο κλιματισμός δεν λειτουργούσαν, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να στριμώχνονται σαν σαρδέλες, αφού η αναμονή για την παραλαβή των αποσκευών ξεκινούσε από τη μία ώρα και έφτανε σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στις 2,5 ώρες.
Έξω δε από το αεροδρόμιο της Ρόδου, η κατάσταση ήταν πραγματικά δραματική.
Διπλοπαρκαρισμένα τουριστικά λεωφορεία, δρόμοι και έξοδοι κλειστοί, ΙΧ αυτοκίνητα σταθμευμένα σε όλα τα σημεία και γενικά μια κατάσταση, η οποία δίνει την εντύπωση τριτοκοσμικής χώρας στα διεθνή ΜΜΕ.
Η προχθεσινή κατάσταση, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας Ρόδου», ήταν σκέτη ταλαιπωρία για χιλιάδες ανθρώπους, που διάλεξαν το νησί, για να περάσουν τις διακοπές τους.
Όπως ήταν βέβαια φυσικό, τα φαινόμενα αυτά προκάλεσαν έντονη δυσφορία στους τουρίστες, που για πρώτη φορά επισκέπτονται τη Ρόδο. Αντίστοιχα ήταν τα συναισθήματα όμως και για τους Έλληνες επιβάτες που ταξίδευαν προς ή από τη Ρόδο, ενώ έντονη ήταν και η αγανάκτηση των επαγγελματιών, που καθηλώθηκαν μέσα σε αυτό το χάος για πολλές ώρες.
Το χειρότερο δε, είναι ότι η ίδια ακριβώς κατάσταση έχει παρατηρηθεί και άλλες φορές στο παρελθόν, αλλά αυτές οι δυσλειτουργίες δεν έχουν αντιμετωπιστεί ακόμη, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην εικόνα του νησιού και της χώρας μας, τα οποία έχουν αρνητικά αποτελέσματα στον τουρισμό μας.
martyriariko.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/13 17:59

    Η λύση ειναι ΜΙΑ , ΌΛΑ σε σε ιδιώτες , αλλα ΜΌΝΟ να νοικιαστούν για πολλά χρόνια , είτε είναι Αεροδρόμιο , Λιμάνι, Γκολφ , Σκουπίδια και άλλα . ΜΌΝΟ έτσι θα ησυχάσουμε ΕΜΕΙΣ οι ΒΛΑΚΕΣ που μια ζωή μόνο πληρώνουμε , και οι Τουρίστες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/13 19:29

      Ο Μαχαιρίδης είσαι; Να σε ρωτήσω για τις επιχορηγήσεις στις ιδιωτικές εταιρίες έχεις ακούσει τίποτα; για τους νόμους των φοροαπαλλαγών ξέρεις τίποτα;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος3/5/13 19:28

    file mou pou sxoliazeis de katalaves alla sxedon ola anikoun se eidiotes sto aerodromio oxi pos me to to dimosio paliotera itan kalitera apla tora kapioi eidiotes "megalokarxaries"ta eikonomane kai malista xontra athetontas tis symfonies pou ypegrapsan gia na tous paraxorisoun tis adies.an to kratos ekane ti doulia tou k tous ypoxreonai na tirisoun tis desmefsis tous tha fenotan amesos i diafora

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/5/13 19:39

    Την διαχείριση του αεροδρομίου την έχει η ΥΠΑ δηλαδή το κράτος. Μπορεί να υπάρχουν ιδιώτες μέσα στο αεροδρόμιο αλλα καλούνται να λειτουργήσουν σε τριτοκοσμικό περιβάλλον στο οποίο δεν έχουν ευθύνη και δεν μπορούν να κάνουν και τίποτα γιαυτό, ίσα ίσα που καλύπτουν κενά σε προσωπικό και λειτουργίες της ΥΠΑ( που είναι πολλα και σημαντικά ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/5/13 19:59

      ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ 80 ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ 12000. ΔΥΟ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΥΔΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ 500 ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΡΑ Ο ΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΙΞΗ. ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 4 ΜΑΖΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΜΕ ΚΟΣΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1500 ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΖΙ.
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.
      ΟΙ ΟΥΡΕΣ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ CHARTERS ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΨΕΥΔΗ. ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΩΝΑΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΤΑΞΗ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΓΙΑ 2 ΚΑΙ 3 ΩΡΕΣ....

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος3/5/13 19:59

    Να πουληθεί εκατό φορές
    χώροι Ινδίας
    τουαλέτες Ζιμπάμπουε
    στέγαστρα Νιγηρίας
    συνθήκες Σαχάρας
    αντιμετώπιση Αφγανιστάν
    τιμές Μονακό
    και αυτοί που το λειτουργούν συμπεριφέροντε σαν βαρόνοι και νταβάδες
    Ουστ ρε λαμογια μέχρι τώρα τρώγατε και δεν δουλεύατε τώρα να μην πουληθεί
    αμ δε πείτε αλεύρι ο Ρ ....... σάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/5/13 00:34

    Αντί να απαιτείτε να λειτουργήσει το αεροδρόμιο όπως πρέπει με τα λεφτά που θα έπρεπε να διαχειρίζεται (αλλά τα μασάει το κράτος και τα βάζει στο σακούλι), ζητάτε να το ιδιωτικοποιήσουν. Τα αεροδρόμια και ειδικά το συγκεκριμένο, είναι πηγή χρημάτων, έχει κέρδη εκατομύρια. Κερδίζει το κράτος, υπολογίζει τα έσοδα του αεροδρομίου στα έσοδά του Γενικού Λογιστηρίου, παρανόμως βέβαια! Και φυσικά τίποτα δεν επιστρέφει...

    Το προσωπικό της ΥΠΑ δεν επαρκεί, ο έλεγχος στις εταιρείες δεν είναι αρκετός, αστυνόμευση στους χώρους κίνησης οχημάτων είναι ανύπαρκτος, τα λεωφορεία κάθονται και περιμένουν την επόμενη πτήση 3 ώρες και οι οδηγοί παίζουν τάβλι (και ύστερα διαμαρτύρονται), οι ταξιτζήδες κάνουν 3πλές σειρές, οι ιδιώτες τριπλοπαρκαρίσματα. Δε φταίει ένας, φταίνε πολύ. Και κάποια πράγματα δε θα φτιάξουν με τον ιδιώτη, γιατί δε θα ειναι στη δικαιοδοσία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/5/13 00:37

      ... φταίνε πολλοί (ορθογραφικό λάθος στο κείμενο)

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος4/5/13 03:00

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΟΜΙΣΤΡΑ ΣΕ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ. ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΗΜΑΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΛΕΕΙ ΣΤΑ ΤΑΞΙ... ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ? ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΥΝ... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΑΡΙΦΕΣ... ΤΑ ΔΕ ΠΟΥΛΜΑΝ.... ΑΠ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ. ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΓΙΑ 15 ΛΕΠΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ 5ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ... ΠΑΡΚΑΡΕ ΑΝ ΘΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΡΩΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ... ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *