ροή ειδήσεων

Δεν ξεκίνησε καλά η σαιζόν...

...προσωρινή εξομάλυνση στην Κω, αγωνία για τις επόμενες ημέρες
- Άφαντοι αρμόδιοι και αναρμόδιοι!!!
-"Κακός" ο Μάϊος, παρά τους "πανηγυρισμούς"...
- Διαβάστε τι λέει ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος
- Αντώνης Κιντιζές: Ας πάνε οι τουρίστες στη Ρόδο και την Κρήτη !!!
- Ελ. Παπαδούλη: Την επόμενη φορά θα έρθουμε εμείς και τα μέλη μας στο αεροδρόμιο
- Συνεχίζονται οι εκβιασμοί για να προσλάβουν οδηγούς, πρακτορεία που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ !!!

Η σαιζόν δεν ξεκίνησε καλά.
Είναι σα να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα.
Τα χθεσινά κυριολεκτικά αποτρόπαια γεγονότα στην Κω για τα οποία δεν ίδρωσε το αυτί κανενός, πρώτον δεν τελείωσαν, καθώς επετεύχθη μια απολύτως προσωρινή και πολύ εύθραυστη ανακωχή και δεύτερον θα δούμε τι επιπτώσεις θα έχουν σε βάθος χρόνου από τους tour operators, των οποίων οι πελάτες ταλαιπωρήθηκαν χθες.
Στο αεροδρόμιο της Ρόδου διαδραματίστηκαν γεγονότα που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα όλο τον Χειμώνα Από την άλλη πλευρά ολοένα και πληθαίνουν οι αντιδράσεις στους "πανηγυρισμούς" για τη "χρυσή χρονιά". 


Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος σε συνέντευξή του στο the paper υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: "Είμαι καταρχήν αντίθετος με τους πρόωρους πανηγυρισμούς και τις απρόσεχτες τοποθετήσεις που βασίζονται σε προβολή μέρους μόνο των δεδομένων που έχουμε. Σίγουρα το πρόσημο στις προσδοκώμενες αφίξεις είναι, αυτή τη χρονική στιγμή, θετικό. Την ίδια ώρα ο ρυθμός των κρατήσεων παρουσιάζει μικρή υστέρηση τις τελευταίες εβδομάδες, αφού επηρεάζει σημαντικά το γεγονός ότι έχουν λήξει τα Εarly Βookings. Αυτό και οι πολύ συμπιεσμένες τιμές αποδεικνύουν πόσο price sensitive είναι το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και πόσο αμφίβολο είναι τελικά το τελικό οικονομικό αποτέλεσμα. Έπειτα ο κύριος όγκος των αφίξεων είναι σε συγκεκριμένες περιοχές και καταλύματα και δεν αφορά στο σύνολο της αγοράς. Είναι απόλυτα κατανοητό, εξερχόμενοι από έναν πολύ βαρύ χειμώνα, να βγάζουμε το θετικό μήνυμα μιας πολλά υποσχόμενης τουριστικής σαιζόν. Είναι όμως και μεγάλη ευθύνη να δίνουμε τη σωστή διάσταση και να μην καλλιεργούμε προσδοκίες που εύκολα μπορεί να αποδειχθούν λανθασμένες".

Για να επανέλθουμε όμως στο φλέγον θέμα της Κω, μόλις τελείωσε μεγάλη σύσκεψη στο δημαρχείο της Κω, η οποία κατέληξε σε αδιέξοδο και δόθηκε ραντεβού για αύριο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων του νησιού, της Αστυνομίας, αλλά όχι κάποιος εκπρόσωπος του υπουργείου Τουρισμού, ενώ κάποια στιγμή επικράτησε μεγάλη ένταση όταν στις αιτιάσεις των ανθρώπων του Τουρισμού, ότι οι tour operators θα κόψουν αεροπλάνα, ο πρόεδρος των οδηγών απάντησε: "Δεν πειράζει, ας πάνε τους τουρίστες στη Ρόδο και την Κρήτη" !!!. Μάλιστα η πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων Ελένη Παπαδούλη είπε ότι την επόμενη φορά που θα υπάρξουν τέτοια συμβάντα στο αεροδρόμιο "θα κατέβουμε με τα μέλη μας".

Στο παρανοϊκό και ΠΑΡΑΝΟΜΟ καθεστώς της 15ωρης εργασίας που απαιτούν οι οδηγοί, οι πράκτορες απάντησαν δεσμευόμενοι ότι όσοι έχουν λεωφορεία - γιατί μέχρι πέρυσι το Συνδικάτο απαιτούσε και πετύχαινε, πρακτορεία που δεν έχουν λεωφορεία να απασχολούν και να πληρώνουν οδηγούς- θα προσλάβουν περισσότερους οδηγούς για να καλύψουν τις επιπλέον ώρες, έτσι ώστε να μην μείνει άνεργος οδηγός.

Οι οδηγοί απέρριψαν τις προτάσεις, επιμένοντας στις θέσεις τους, ενώ απείλησαν ότι στα πρακτορεία που δεν έχουν λεωφορεία και δεν θα προσλάβουν οδηγούς (σ.σ. για τα "ανύπαρκτα" λεωφορεία ), δεν θα εκτελούν μεταφορικό έργο για τους πελάτες τους.
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν απολύσεις οδηγών λεωφορείων, παρά μόνο μη επαναπροσλήψεις από πρακορεία που έχουν εκχωρήσει το μεταφορικό τους έργο και δεν έχουν λεωφορεία.

Ολόκληρη η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Αλ. Αγγελόπουλου, εδώ
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος3/5/13 19:54

    Τουρισμό θέλουμε μόνο εμείς που έχουμε τουριστικά μαγαζιά, ξενοδοχεία , καφέ μπαρ κ.τ.λ. οι άλλοι , Δήμαρχος , Αντιδήμαρχοι , Νομάρχης, Αντινομαρχες, και ΌΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι , βουλευταδες στα τέτοια τους εάν έρθει τουρισμός στην Ρόδο , αυτοι καθε μηνα θα πάρουνε το μισθό τους 12 Μηνες τον χρόνο και τους ενδιαφέρει εαν εμείς οι βλάκες δουλέψουμε η οχι ? Για αυτό να προσέχετε στης εκλογές ποιους ψηφίζετε ,και μετά να ΜΗΝ παραπονιέστε για την αδιαφορία τους προς στον τόπος μας και σε εμάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *