ροή ειδήσεων

«Στης Λύρας τα πατήματα»

Το ντοκιμαντέρ «στης Λύρας τα πατήματα», που προβλήθηκε το 2012 σε δύο διεθνούς φήμης φεστιβάλ κινηματογράφου σε Δράμα και Χαλκίδα, παρουσιάζεται την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και ώρα 20:30....
Συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των Πανκαρπαθιακού Συλλόγου Ρόδου, Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» και Αδελφότητα Ολυμπιτών Ρόδου «Η Βρυκούς».

Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ και η παρουσίαση της εκδήλωσης είναι του δημοσιογράφου Αριστείδη Μιαούλη. Τις χορευτικές ομάδες συνοδεύουν οι μουσικοί Γιάννης Λεντάκης (λαούτο) και Νίκος Γιωργάκης (λύρα).

«Στην Βόρεια Κάρπαθο των Δωδεκανήσων συναντάμε τον Νίκο Μηνά Γιωργάκη. Μαντιναδόρος, τραγουδιστής, μουσικός, ψάλτης, χορευτής, ευαίσθητος για το περιβάλλον, μας ξεναγεί στον υπέροχο κόσμο του. Ο κινηματογραφικός φακός τον ακολουθεί παντού. Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει και η ιέρεια της παραδοσιακής μας μουσικής Άννα Σαρρή- Καραμπεσίνη, (Α' Συναπάντημα παραδοσιακών χορών Πάτμου από τον Χορευτικό Όμιλο Νέων και Φίλων της Πάτμου και το Δήμο Πάτμου τον Σεπτέμβριο 2010 στον αύλειο χώρο της Αποκάλυψης).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και θα υπάρχουν γνήσια αντίγραφα του ντοκιμαντέρ. Στήριξη: Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και Κινηματογραφική Λέσχη Θέασις.

Χορηγοί: Καφενές Κούκος, Ζαχαροπλαστείο Κανίσκι (Κάρπαθος), Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *