ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα πιο φθηνή από όλα τα κράτη του Ευρωπαϊκού νότου

+14% οι τιμές στην Τουρκία !!!
Οι ξενοδοχειακές τιμές στην Ελλάδα συνεχίζουν να πέφτουν παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι έχει κάνει την εμφάνιση του και η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών... www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τη διακύμανση των τιμών σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη και τα ευρήματα καταδεικνύουν σαφώς το λόγο για τον οποίο φέτος το καλοκαίρι θα έχει, ως φαίνεται, χρώμα ελληνικό.
Για το μήνα Μάιο οι τιμές στην Ελλάδα είναι κατά 15% μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, με μέση τιμή διανυκτέρευσης 78 ευρώ (έναντι των 92 ευρώ το προηγούμενο έτος).
Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ότι το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών στην Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο που σημειώνεται στην Ευρώπη, ανάμεσα στους κατεξοχήν καλοκαιρινούς προορισμούς όπως Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Κύπρο και Τουρκία.
Το ποσοστό μείωσης των τιμών στην Ισπανία σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο είναι της τάξεως του έξι τοις εκατό και μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου στα 103 ευρώ. Ακόμα μικρότερο είναι το ποσοστό μείωσης των τιμών στην Ιταλία, μόνο τέσσερα τοις εκατό, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να αγγίζει τα 148 ευρώ.
Η Πορτογαλία αντίθετα καταφέρνει να διατηρεί τις ίδιες ακριβώς τιμές με πέρυσι, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης δίκλινου δωματίου να αγγίζει τα 93 ευρώ.
Η μόνη χώρα του Ευρωπαϊκού νότου, που δεν ρίχνει τις τιμές, αλλά αποφασίζει να ακολουθήσει διαφορετική πορεία είναι η Τουρκία.
Όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν στη γείτονα χώρα θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σκαρφαλώνει στα 169 ευρώ και η αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με πέρυσι αγγίζει το 14 τοις εκατό. Οι ξενοδοχειακές τιμές στο νησί της Αφροδίτης, παραμένουν ίδιες με το 2012 καθώς το ποσοστό αύξησης είναι μόλις ένα τοις εκατό και η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα 105 ευρώ.

Οι δημοφιλείς ελληνικοί προορισμοί ρίχνουν τις τιμές

Ο Μάιος του 2013 είναι σαφώς πιο φθηνός σε σχέση με το Μάιο του 2012 ακόμα και στους κατεξοχήν μέχρι πρότινος ακριβούς προορισμούς. Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό μείωσης στον Άγιο Στέφανο Μυκόνου, είναι της τάξεως του 11 τοις εκατό με μέση τιμή διανυκτέρευσης 128 ευρώ ( 144 ευρώ το Μάιο του 2012), στα Χανιά το ποσοστό μείωσης φτάνει το 15 τοις εκατό, 62 ευρώ ανά διανυκτέρευση (73 ευρώ το προηγούμενο έτος), στη Χερσόνησο η μέση τιμή είναι 55 ευρώ και το ποσοστό μείωσης είναι στο 14 τοις εκατό (64 ευρώ ανά διανυκτέρευση τον προηγούμενο Μάιο), στο Ηράκλειο το ποσοστό μείωσης των τιμών είναι της τάξεως του 12 τοις εκατό με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 80 ευρώ (έναντι 91 ευρώ το προηγούμενο έτος), στα Μάταλα το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 31 τοις εκατό με μέση τιμή διανυκτέρευσης 41 ευρώ (59 ευρώ τον περασμένο Μάιο) ενώ στην Ελούντα αν και οι τιμές διατηρούνται ακόμα σε υψηλά επίπεδα 159 ευρώ ανά διανυκτέρευση, εντούτοις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρυσι κατά 13 τοις εκατό (183 ευρώ το Μάιο του 2012).

Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, 54 τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 48 ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο η μέση τιμή κυμαινόταν στα 104 ευρώ. Στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης η μέση τιμή παρουσιάζει μείωση της τάξεως του 28 τοις εκατό σε σχέση με το 2012 (130 ευρώ έναντι 181 ευρώ το προηγούμενο έτος), ενώ στην Κάρπαθο η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαίνεται στα 44 ευρώ έναντι 53 ευρώ που ήταν το προηγούμενο χρόνο (ποσοστό μείωσης 17 τοις εκατό). Το ίδιο σκηνικό και στην Ελληνική πρωτεύουσα με το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών να κυμαίνεται στο 13 τοις εκατό και τη μέση τιμή στα 84 ευρώ (96 ευρώ τον περασμένο Μάιο), ενώ στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό μείωσης είναι σαφώς μεγαλύτερο, 20 τοις εκατό και η μέση τιμή είναι στα 74 ευρώ (93 ευρώ το προηγούμενο έτος). Στην Παροικιά της Πάρου η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 43 ευρώ (ποσοστό μείωσης 19%), ενώ τον ίδιο μήνα του 2012 η μέση τιμή κυμαινόταν στα 53 ευρώ. Στην Νάξο το ποσοστό μείωσης της μέσης τιμής διανυκτέρευσης είναι στο 14 τοις εκατό, ενώ οι ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το νησί για τις διακοπές τους θα κληθούν να πληρώσουν κατά μέσο όρο 36 ευρώ ανά διανυκτέρευση (42 ευρώ το προηγούμενο έτος). Στο Μυλοπότα της Ίου το ποσοστό μείωσης που καταγράφεται είναι 16 τοις εκατό, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση για το Μάιο να είναι στα 46 ευρώ,έναντι 55 ευρώ που ήταν το Μάιο του 2012.
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/13 14:10

    GIA AUTO FERNOUME FTOXOUS TOURISTES.O MHTSHS POULAEI 18 EURO TA 2 ATOMA ME APERIORISTO POTO KAI FAGHTO
    NTROPH MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/13 16:06

    Όταν οι τιμές είναι ακριβές μουρμουράμε!
    Όταν οι τιμές είναι χαμηλές πάλι μουρμουράμε!
    Τελικά τι θέλουμε;
    Μάλλον μόνο να μουρμουράμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *