ροή ειδήσεων

Η Μπάγερν Μονάχου σήκωσε το Champions League στο Λονδίνο

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το Champions League του 2013, επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ στον τελικό του Γουέμπλεϊ....
Ο Αριέν Ρόμπεν στο 89' πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ νωρίτερα το σκορ είχε ανοίξει ο Μάντζουκιτς στο 60' και ισοφάρισε για τη Ντόρτμουντ ο Γκιουντιγκάν με πέναλτι στο 68'. Είναι το πέμπτο κύπελλο Πρωταθλητριών που προσθέτει στην τροπαιοθήκη της η Μπάγερν και το πρώτο μετά το 2001 και παίρνει λίγο από τον... πόνο που της προξένησε πέρυσι η Τσέλσι κερδίζοντάς την μέσα στον τελικό του Μονάχου.

Ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο του τελικού ανήκε κατ' αποκλειστικότητα στους δύο τερματοφύλακες. Αυτοί είναι υπεύθυνοι που διατηρήθηκε το «μηδέν», το οποίο αδικεί κατάφωρα την ποιότητα του παιχνιδιού στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Μανουέλ Νόιερ πραγματοποίησε τέσσερις επεμβάσεις στα πρώτα 22 λεπτά, μία εκ των οποίων ενστικωδώς με το πόδι σε εξ επαφής πλασέ του Μπλατζικόφσκι. Επίσης, στο 35' νίκησε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος είχε «αδειάσει» τον Ντάντε με εκπληκτική κίνηση.

Στην... απέναντι εστία, ο αρχηγός της Ντόρτμουντ, Ρόμαν Βαϊντενφέλερ, κράτησε με πανομοιότυπο τρόπο την εστία του ανέπαφη. Στο 26' απειλήθηκε για πρώτη φορά σε κεφαλιά του Μάντζουκιτς από σέντρα του Ριμπερί και ακούμπησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να τη στείλει στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, τοποθετήθηκε ιδανικά κλείνοντας το οπτικό πεδίο του Ρόμπεν σε κλασικό τετ-α-τετ που δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ο Ολλανδός. Ακριβώς ίδιοι οι πρωταγωνιστές και στο 42', όταν ο Χούμελς έχασε τη μπάλα σε κρίσιμο σημείο και ο Ρόμπεν σούταρε στο... πρόσωπο του Βαϊντενφέλερ.

Αδικο το 0-0 του ημιχρόνου, δίκαιη η ισοπαλία για τις δύο ομάδες, που μπήκαν πιο συγκρατημένα στο δεύτερο μισό του τελικού. Ομως, η πρώτη καλή στιγμή έμελε να διαφοροποιήσει τα δεδομένα. Στο 60' ο Ριμπερί βρήκε τον Ρόμπεν, που πρόλαβε τον Βαϊντενφέλερ και έστειλε τη μπάλα ακριβώς ανάμεσα στον Χούμελς και τον Σούμποτιτς. Εκεί, ο Μάριο Μάντζουκιτς απλώς έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους Βαυαρούς. Πάντως, η ισορροπία επανήλθε άμεσα χάρη σε μία... γκάφα του Ντάντε. Ο Βραζιλιάνος αμυντικός αντέδρασε ως ερασιτέχνης μαρκάροντας τον Ρόις στην περιοχή της Μπάγερν και παραχώρησε ένα αστείο (αλλά αναμφισβήτητο) πέναλτι. Ο Ιλκάι Γκιουντογκάν ήταν ψύχραιμος από τη βούλα και ισοφάρισε 1-1 στο 68'.

Στο 72' ο Σούμποτιτς πρόλαβε να απομακρύνει πάνω στο γραμμή το πλασέ του Μάντζουκιτς κι ενώ ο Ρόμπεν ήταν έτοιμος να σκοράρει και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Βαϊντενφέλερ απέκρουσε εντυπωσιακά τη βολίδα του Αλάμπα. Στο 87' πάλι ο αρχηγός της Ντόρτμουντ κράτησε την ομάδα του ζωντανή στη διεκδίκηση του τροπαίου, αποκρούοντας το σουτ του Σβαϊνστάιγκερ από το ύψος της περιοχής. Ομως, δύο λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, όταν ο Αριέν Ρόμπεν, με μια θαυμάσια προσπάθεια μετά από πάσα του Ριμπερί, πλάσαρε τον Γερμανό γκολκίπερ, «έγραψε» το 2-1 στο 89' και χάρισε στη Μπάγερν Μονάχου το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Ηταν η απόλυτη εξιλέωση για τον Ολλανδό, που πέρυσι στο Μόναχο είχε χάσει πέναλτι στην παράταση εναντίον της Τσέλσι, στερώντας το τρόπαιο από την ομάδα του.

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)

Κίτρινες: Ντάντε, Ριμπερί - Γκροσκρόιτς

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί (90΄ Λουϊς Γκουστάβο), Μάντζουκιτς (+90΄ Γκόμεζ).

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Γιούργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (+90΄ Σαχίν), Γκουντογκάν, Μπλατζικόφσκι (+90΄ Σίμπερ), Ρόις, Γκροσκρόιτς, Λεβαντόφσκι.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/5/13 07:30

    Ελα ρε Ελαφάρα ! να σε δούμε τελικό champions league και τι στον κόσμο!
    forza Ρόδος ole!
    Πάμε ρε αδέλφια να δούμε και λίγο μπαλλίτσα στο νησί μας!
    Η Κρήτη σε λίγο θα έχει σε λίγο 4 ομάδες στην super league!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *