ροή ειδήσεων

Der Spiegel: "Μπαμπούλας του έθνους ο Μανιτάκης"

Με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Mανιτάκη ασχολείται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο σε δημοσίευμα του αναφέρει πως... «ένας ηλικιωμένος κύριος πρέπει να ψαλιδίσει τον γκροτέσκο διογκωμένο κρατικό μηχανισμό και γίνεται ο μπαμπούλας του έθνους».

Από την πλευρά του πάντως ο κ.Μανιτάκης αναφέρει στο περιοδικό «Θέλω να δώσω πάλι στη χώρα μου τιμή και αξιοπρέπεια, θέλω τα εγγόνια μου να μπορούν και πάλι να πουν ότι υπάρχουν γι΄ αυτά όνειρα και αξίες».

Στο άρθρο με τίτλο «Όλη η ισχύς στους πιστωτές» ο συντάκτης σημειώνει ότι μέχρι να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεφορτωθεί αρκετές χιλιάδες υπαλλήλους, όπως για παράδειγμα δασκάλους σε μικρά νησιά, όπως την Αστυπάλαια και το Καστελόριζο, όπου ήδη υπάρχουν 15 εκπαιδευτικοί για 18 μαθητές.

Σε άλλο σημείο του άρθρου σημειώνεται ότι ο κ. Μανιτάκης επαινεί τους Γάλλους ειδικούς της Task-Force, που στέκονται στο πλευρό του στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης και ότι δεν λέει κακές κουβέντες για τους Γερμανούς, κάτι που, όπως σημειώνεται, είναι σπάνιο αυτό τον καιρό στην Αθήνα.

Ωστόσο, ο υπουργός κάνει λόγο για «τρομερές εμπειρίες κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τις οποίες θα θυμάμαι για πάντα κατά τη διάρκεια της ζωής μου» και διευκρινίζει ότι «χρειάστηκε να μάθω να κατανοώ ότι πρέπει να διαπραγματεύομαι ως εκπρόσωπος μιας χρεωκοπημένης χώρας και να κάθομαι έναντι των πιστωτών, η οποίοι έχουν όλη την ισχύ».

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος21/5/13 07:19

    ....."χρειάστηκε να μάθω να κατανοώ ότι πρέπει να διαπραγματεύομαι ως εκπρόσωπος μιας χρεωκοπημένης χώρας και να κάθομαι έναντι των πιστωτών, η οποίοι έχουν όλη την ισχύ».
    Πόσο δίκιο είχε ο Θουκιδίδης όταν έλεγε "Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμή του, ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του". Αργά το σκέφτηκες αυτό κύριε Μανιτάκη, τα ρητά των Αρχαίων φιλοσόφων θα έπρεπε κάθε πολιτικάντης να μάθει για να μην καταστρέψει την χώρα του, όπως ο Θεόγνις "Ανήρ δεδμημένος ούτε τι ειπείν ούθ έρξαι δύναται, γλώσσα δε δέδεται" και "Σώφρον πολιτικός δεν είναι αυτός που λέει μόνο τους καλύτερους λόγους, αλλά αυτός που κάνει ακόμα καλύτερες πράξεις". Πλούταρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *