ροή ειδήσεων

Forbes: Η Μέρκελ για τρίτη χρονιά η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου

Δείτε ποιες άλλες είναι στη λίστα
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ παραμένει και φέτος η ισχυρότερη γυναίκα του κόσμου, μπροστά από την πρόεδρο της ΒραζιλίαςΝτίλμα Ρούσεφ και την αμερικανή επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Μελίντα Γκέιτς, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes...
Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Μέρκελ κατατάσσεται πρώτη στη λίστα των ισχυρών γυναικών που συντάσσει κάθε χρόνο το περιοδικό.

Η Χίλαρι Κλίντον έχασε τη δεύτερη θέση που κατείχε μέχρι το περασμένο έτος, αφότου αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Έπεσε στην 5η, ακριβώς πίσω από την Μισέλ Ομπάμα που ανέβηκε τρεις θέσεις, από την 7η στην 4η.

Η Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια του ΔΝΤ βρίσκεται στην 7η θέση.

Η νεότερη από τις γυναίκες που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι η 27χρονηLady Gaga (45η) και η γηραιότερη η 87χρονη βασίλισσα Ελισάβετ Β' (40ή θέση).

Οι 100 «ισχυρές γυναίκες» είναι διευθύντριες επιχειρήσεων, εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και ΜΜΕ. Ασχολούνται με την πολιτική, τη μόδα και τις τέχνες, έχουν αφοσιωθεί στο φιλανθρωπικό έργο τους ή είναι απλώς πολυεκατομμυριούχες.

Η «ισχύς» τους μετράται από το περιοδικό ανάλογα με την επιρροή που ασκούν, με την προβολή τους από τα ΜΜΕ και την περιουσιακή τους κατάσταση.

Οι 24 από αυτές είναι γενικές διευθύντριες ή πρόεδροι εταιρειών που πέρσι, όλες μαζί, κατέγραψαν έσοδα 893 δισ. δολαρίων.

Μεταξύ εκείνων που διαπρέπουν στον τομέα της τεχνολογίας είναι η Σέριλ Σάντμπεργκ (Facebook, 6η), η Βιρτζίνια Ρόμετι (IBM, 12η), η Ούρσουλα Μπερνς (Xerox, 14η), η Μεγκ Ουίτμαν (Hewlett-Packard, 15η) και η Μαρίσα Μάγερ (Yahoo!, 32η).

Οι 9 από τις 100 είναι αρχηγοί κρατών. Για πρώτη φορά έκανε φέτος την είσοδό της στη λίστα η πρόεδρος της Νότιας Κορέας Παρκ Γκουέν-χιε, στην 11η θέση.

Από τις καλλιτέχνιδες, η τραγουδίστρια και ηθοποιός Βeyonce βρίσκεται 31η, η Αντζελίνα Τζολί 37η, η Σοφία Βεργκάρα (38η) και η Κολομβιανή Σακίρα(52η).
Πηγή:Το Βήμα


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *