ροή ειδήσεων

Ρόδος: με τους εθελοντές στο προσκήνιο ξεκίνησε η περιβαλλοντική εκστρατεία της HELMEPA

Παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Λιμενικού Σώματος, εθελοντικών ομάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών και ευαισθητοποιημένων πολιτών ξεκίνησε στη Ρόδο η ενημερωτική Εκστρατεία της HELMEPA... για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου. Η Εκστρατεία ξεκίνησε το 2012 να επισκέπτεται 12 πόλεις στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος Lloyd´s Register Foundation (LRF).

Tη Δευτέρα, 20 Μαΐου, η εκστρατεία στη Ρόδο άνοιξε στο ιστορικό Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης «Νεστορίδειον Μέλαθρον» με Ημερίδα για τα Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές καθώς και Έκθεση. Στην Ημερίδα, μεταξύ άλλων αναδείχθηκε και ο σημαντικός ρόλος των εθελοντών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στα Δωδεκάνησα.

Ο Δήμαρχος Ρόδου, Στ. Κουσουρνάς ανοίγοντας την Ημερίδα ανέφερε φλέγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα του νησιού και ευχαρίστησε τη HELMEPA που συμπεριέλαβε τη Ρόδο στην Εκστρατεία. «Με την πολυδραστηριότητά της, η ΗΕLMEPA» είπε «δημιουργεί προϋποθέσεις για τη βελτίωση του περιβάλλοντος με ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς».

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου και μέλος της ΗΕLMEPA, Πλοίαρχος (ΛΣ) Γ. Σεφεριάδης, χαιρετίζοντας την Ημερίδα μίλησε για τη ζωτική σημασία που έχει το θαλάσσιο περιβάλλον στη χώρα μας, την ανάγκη αποτελεσματικής του προστασίας και το έργο της HELMEPA στα 31 χρόνια της ζωής της στην περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ναυτιλίας.

Τους χαιρετισμούς έκλεισε εκ μέρους της HELMEPA το στέλεχος του Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, Κ. Τριανταφύλλου, ευχαριστώντας το Δήμο και το Γραφείο Εθελοντισμού του καθώς και την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού που στηρίζει το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA».

Ακολούθησαν παρουσιάσεις της ΗELMEPA για τη ρύπανση θαλασσών και ακτών στην Ελλάδα και διεθνώς, του Δήμου για τη διαχείριση απορριμμάτων στη Ρόδο, του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την κατάσταση στη Μεσόγειο και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για τις σχολικές δραστηριότητες στην πρόληψη της ρύπανσης.

Εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες καθαρισμού βυθών των εθελοντών-δυτών σε Ρόδο και Πάτμο όπως και τα κίνητρα τους και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η HELMEPA βράβευσε τα παιδιά-μέλη των Ομάδων Παιδικής ΗELMEPA που λειτούργησαν και διακρίθηκαν το έτος 2012-2013 στα Δημοτικά Σχολεία 6ο Ρόδου, 2ο Καλυθίων και στο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ρόδου. Επίσης, τις εθελόντριες εκπαιδευτικούς κυρίες Π. Κόφκελη, Π. Τρίκκου, Σ. Μαντίκου, Α. Μπίλλη και Δ. Μουντουφάρη.

Μετά την Ημερίδα, ο Δήμαρχος Ρόδου μαζί με τους Λιμενάρχη, Πρόεδρο του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης και Υπεύθυνης Εθελοντισμού του Δήμου εγκαινίασαν την Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία, Επιστήμες και Μηχανική», που θα παραμείνει στη Ρόδο μέχρι την 5η Ιουνίου.

Την 21η Μαΐου ξεκίνησαν οι οργανωμένες επισκέψεις παιδιών στην Έκθεση που υπολογίζεται να φθάσουν συνολικά τους 1.200 μαθητές Δημοτικών Σχολείων από ολόκληρο το νησί. Τη δαπάνη μετακίνησης 700 μαθητών καλύπτει η εκστρατεία, ενώ λόγω της θερμής ανταπόκρισης σε άλλες πόλεις, η έκθεση θα παραμείνει για 5 επιπλέον ημέρες στη Ρόδο με δαπάνες της HELMEPA ώστε να την επισκεφθούν άλλοι 500 μαθητές.

Ακόμη, εκτελούνται προγραμματισμένες εθελοντικές επιμορφωτικές δράσεις όπως η επίσκεψη μαθητών μελών της Παιδικής HELMEPA και εκπαιδευτικών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο όπου ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες και το ρόλο του Λιμενικού Σώματος στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Στη συνέχεια, οι μαθητές επισκέφτηκαν ναυαγοσωστικό και καταδιωκτικό σκάφος του ΛΣ και ενημερώθηκαν για τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα.
econews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/5/13 16:50

    Toυ Κουσουρνά πρέπει να του δώσουμε βραβείο αναισθησίας. Αοό την μια βρώμισε όλη τη Ρόδο και από την άλλη παίρνει μέρος σε εκδηλώσεις HELMEPA. Μάλλον πάσχει από διχασμό προσωπικότητας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/5/13 17:41

    ο Δήμαρχος της ρόδου πάσχει από την νοσο Αλτσχάιμερ είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας. Είναι μια ασθένεια μη θεραπεύσιμη, εκφυλιστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/6/13 10:55

    ΔΙΕΡΩΤΩΜΑΙ ΚΑΙ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΚΑΘΕ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΗΝ ΙΞΙΑ. ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ.
    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΕΣΩ ΕΙΝΑΙ: '' Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΑΥΤΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ 'Η ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΑΝΕΠΑΡΚΟΥΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ'' ?? . ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΛΙΘΕΑΣ. Η ΔΥΣΩΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΟΣΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ? ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ Ε.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΡΩΜΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΘΕΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ . Ε Ι Ν Α Ι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *