ροή ειδήσεων

Η Lamda του Λάτση ενδιαφέρεται για το Γκολφ Αφάντου

Ισχυρό είναι το ενδιαφέρον της Lamda Development για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ακινήτων και μαρίνων, όπως ανέφεραν χθες, στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών, οι επικεφαλής της εισηγμένης....

Ήδη, η εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων εμφανίζεται ως ένας από τους διεκδικητές του οικοπέδου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικού και του Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ ενδιαφέρεται για την έκταση της Αφάντου στη Ρόδο και για δύο ακίνητα στη Βόρεια Ελλάδα (Αγ. Ιωάννης Σιθωνίας και Κάμπινγκ και Ξενία Παλιουρίου).

Οι επικεφαλής της Lamda αναφέρθηκαν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των εκτάσεων σε Ρόδο και Χαλκιδική, για την αποκρατικοποίηση των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.Τοποθέτησαν τον προϋπολογισμό αξιοποίησης για την Αφάντου στα 200 εκατ. ευρώ και για τα ακίνητα σε Σιθωνία και Παλιούρι περίπου στα 40 εκατ. ευρώ (το καθένα).

Παράλληλα, στην ΕΘΕ έγινε λόγος για τα οφέλη (συρρίκνωση δαπανών) της Lamda από την επιλογή της ως αναδόχου για την 90ετή παραχώρηση της αναξιοποίητης έκτασης του Golden Hall, επιφάνειας 132,2χιλιάδων τ.μ. Η εισηγμένη πλήρωνε ετήσιο μίσθωμα 8 εκατ. ευρώ για το εμπορικό κέντρο, ποσό που μειώνεται στα 0,9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ, με την Lamda να κατέβαλε τον περασμένο Φεβρουάριο 81 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο.

Τα αρχικά σχέδια ανάπτυξης της παρακείμενης στο Golden Hall έκτασης προβλέπουν την δημιουργία χρήσεων με έμφαση στο ανδρικό κοινό.

Μαρίνες

Στο επενδυτικό στόχαστρο της Lamda βρίσκονται οι διαγωνισμοί για την παραχώρηση σε ιδιώτες των μικρών λιμανιών και των μαρίνων, με την προθεσμία για την υποβολή προσφορών για την πρώτη ομάδα των τουριστικών λιμένων (Αλίμου, Νέας Επιδαύρου, Ύδρας και Πόρου) να λήγει στις 23 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, η εισηγμένη θα “κεφαλαιοποιήσει” τη συμφωνία με τον τουρκικό όμιλο Dogus, με την οποία εκτιμάται ότι θα συμμετάσχει στους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης. Την ίδια στιγμή, όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της εισηγμένης, είναι υπαρκτό το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Lamda, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου βρίσκεται στην Κίνα στο πλαίσιο του πρωθυπουργικού ταξιδιού.

Αναφορικά με τα εμπορικά κέντρα, η πληρότητα διαμορφώνεται στο 94%, με τα malls Golden Hall, The Mall Athens και Mediterranean Cosmos να «αντιστέκονται» στην πολυετή ύφεση.

Σχετικά με την μετοχή, διαπραγματεύεται περίπου με «έκπτωση» της τάξης του40%, σε σχέση με την τιμή αγοράς, με την καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) ανά μετοχή να διαμορφώνεται στα 8,3 ευρώ. Από την αρχή της χρονιάς έως σήμερα έχει ενισχυθεί σε ποσοστό άνω του21%.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *