ροή ειδήσεων

Απόφαση καταπέλτης κατά της Mcdonald’s Hellas για καταστήματα στην Ρόδο και την Κώ

Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, στο Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η Mcdonald’s Hellas, εδέχθη ένα εκκωφαντικό ράπισμα από την Ελληνική δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα σε μήνυση την οποία...
είχε καταθεσει πρωην δικαιοδοχος της, κατα του γενικου δ/ντη της και του οικονομικου δ/ντη της, για ψευδορκια, ψευδομαρτυρια και συκοφαντικη δυσφημιση, το δικαστηριο τους εκρινε ενοχους για ολα τα παραπανω αδικηματα και τους καταδικασε εκαστον, σε εναμιση ετος φυλακιση χωρις αναστολη και σε ενα ετος στερηση των πολιτικων τους δικαιωματων.
Συγκεκριμενα ο πρωην δικαιοδοχος με αγωγες του διεκδικει απο την Mcdonald’s Hellas, αποζημιωσεις πολλων εκατομμυριων ευρω, για βλαπτικη συμπεριφορα της εταιριας απεναντι του, κατα την διαρκεια της θητειας του στο συστημα δικαιοχρησης της Mcdonald’s Hellas, στην Ελλαδα. Ο πρωην δικαιοδοχος διατηρουσε δυο καταστηματα στο νησι της Ροδου και ειχε συμφωνησει με την Mcdonald’s Hellas, για την επεκταση του στο νησι της Κω με δυο νεα εστιατορια. Η Mcdonald’s Hellas ομως υπαναχωρησε αδικαιολογητως απο την συμφωνια με αποτελεσμα ο δικαιοδοχος να υποστει ανεπανορθωτη ζημια στην ηδη υπαρχουσα εταιρια του αλλα και να στερηθει σημαντικων εσοδων απο τα δυο νεα καταστηματα της κω. Οπως ειναι φυσικο, κατεφυγε με αγωγες του στα αστικα δικαστηρια αξιωνοντας αποζημιωσεις πολλων εκατομμυριων ευρω.
Κατα την εκδικαση λοιπον των αγωγων, ο οικονομικος δ/ντης της Mcdonald’s Hellas τοτε, με την ιδιοτητα του αυτη, καθοδηγουμενος προφανως και οπως απεδειχθη απο την ακροαματικη διαδικασια του ποινικου δικαστηριου της πεμπτης, απο τον γενικο δ/ντη της Mcdonald’s Hellas, κατεθετε ενορκως ορυμαγδο ψεμματων, κατασυκοφαντωντας τον πρωην δικαιοδοχο και την εταιρια του, στην προσπαθεια του να καλυψει τις ευθυνες της Mcdonald’s Hellas και επιδιωκοντας την εκδοση ευνοικων αποφασεων για την Mcdonald’s Hellas.
Οντως τα δικαστηρια εξεδωσαν ευνοικες αποφασεις για την Mcdonald’s Hellas, παρασυρομενα και απο την επαγγελματικη οντοτητα του ως ανω κυριου, αλλα και απο την πολυπλοκοτητα του συστηματος δικαιοχρησης της Mcdonald’s Hellas, οπως επισης και απο τις λεοντειες συμβασεις που εκεινη συναπτει με τους ανα τη γη δικαιοδοχους.
Ο πρωην δικαιοδοχος λοιπον κατεθεσε μηνυσεις για ολα τα προαναφερθεντα αδικηματα οι οποιες εκδικαστηκαν τελικα την προηγουμενη πεμπτη 25.4. Κατα την ακροαματικη διαδικασια λοιπον, στην οποιαν ειρησθω εν παροδω οι κατηγορουμενοι δεν παρεστησαν αλλα απλα εκπροσωπηθηκαν απο δικηγορο, καταφερε να αποδειξει τις ποινικες ευθυνες των κατηγορουμενων και να επιτυχει πανηγυρικα την αυστηροτατη καταδικη τους.
Οπως ειναι ευνοητο η αποφαση αυτη, αφ’ ενος ανατρεπει πληρως το σκηνικο των δικαστικων διενεξεων μεταξυ του δικαιοδοχου και της Mcdonald’s Hellas και αφ’ ετερου στηλιτευει τις πρακτικες αντιμετωπισης των στελεχων της Mcdonald’s Hellas απεναντι στην ελληνικη δικαιοσυνη, την οποιαν και με την ποινικα κολασιμη πραξη τους αλλα κυριως με την απουσια τους απο το ποινικο δικαστηριο, ουδολως εσεβαστηκαν.
Δημήτρης Κ.
Αναγνώστης

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *