ροή ειδήσεων

SOS από δέκα μικρά νησιά: Βρισκόμαστε ένα στάδιο πριν από την εγκατάλειψη

Σήμα κινδύνου για την ερημοποίηση μικρών νησιών στέλνουν προς τον πρωθυπουργό οι δημοτικές τους αρχές...
Σήμα κινδύνου για τη διαφαινόμενη εγκατάλειψη μικρών νησιών της χώρας εκπέμπουν οι δημοτικές αρχές δέκα μικρών νησιών των δήμων Κέρκυρας, Λευκάδας, Νάξου και Κυθήρων.
Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, οι αντιδήμαρχοι των νησιών διαμαρτύρονται για την εξαίρεσή τους από την εφαρμογή της αρχής του Καλλικράτη "Κάθε νησί και δήμος".
Δείτε το οδοιπορικό του NEWS 247 σε νησιά στην ακριτική Ελλάδα
"Τα νησιά μας βρίσκονται ένα στάδιο πριν από την εγκατάλειψη", τονίζουν οι αντιδήμαρχοι των νησιών Οθωνοί, Ερεικούσα και Μαθράκι του δήμου Κέρκυρας, Κάλαμος και Καστός του δήμου Λευκάδας, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Δονούσα και Κουφονήσια του δήμου Νάξου και Αντικύθηρα του δήμου Κυθήρων.
Οι ίδιοι παραθέτουν μερικά από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: υδροδότησης, ελλιπούς συγκοινωνίας, καθώς και απουσίας αγροτικού γιατρού.
Στη συνέχεια προτείνουν, μεταξύ άλλων, την ένταξη στο ΕΣΠΑ έργων προσβασιμότητας και τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά αυτά, την εφαρμογή του αυτοδιοίκητου των νησιών, την τοποθέτηση αγροτικών γιατρών σε όλα τα μονοθέσια περιφερειακά ιατρεία των νησιών και τη διατήρηση των επιδοτήσεων για τις συγκοινωνίες των άγονων γραμμών.
Η επιστολή εστάλη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στους επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΚΚΕ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *