ροή ειδήσεων

Η άνοδος του ελληνικού τουρισμού: Εντυπωσιακή αύξηση 18,4% στις διεθνείς αφίξεις

"Βουλιάζει" η Μύκονος!
Μεγάλη άνοδο κατέγραψαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις κατά τον μήνα Μάιο στα κυριότερα αεροδρόμια της Ελλάδας, γεγονός που επιβεβαιώνει την τάση για εντυπωσιακή αύξηση του τουρισμού τη φετινή χρονιά. Τα επεισόδια στην Τουρκία στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα...
Πιο συγκεκριμένα, οι αφίξεις παρουσίασαν αύξηση 18,4% τον Μάιο – με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων να αναφέρει πως συνολικά οι αφίξεις στο πεντάμηνο κινήθηκαν ανοδικά, καταγράφοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2012.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα kathimerini.gr, οι αφίξεις τον Μάιο ήταν κατά 222.613 περισσότερες και έφθασαν σε 1,43 εκατ., με τα 16 από τα 17 αεροδρόμια να παρουσιάζουν αύξηση της εισερχόμενης κίνησης.

Την πρωτιά η Μύκονος

Η μεγαλύτερη αύξηση (σε ποσοστό 117,5%!) καταγράφηκε στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, ενώ στο «Ελ. Βενιζέλος» η άνοδος άγγιξε το 10%. Μόνο το αεροδρόμιο της Σάμου εμφάνισε μείωση. Οι αφίξεις στο πεντάμηνο έφτασαν σε 2,44 εκατ., με το μεγαλύτερο ποσοστό (125,8%) να παρατηρείται και πάλι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου.

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού – που βρίσκεται στην τελική ευθεία – πρόκειται να εισάγει μία νέα κατηγορία καταλύματος με δυνατότητα μετατροπής και μετασκευής πεπαλαιωμένων και απαξιωμένων τουριστικών μονάδων σε Ξενώνες Φιλοξενίας Νέων που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές. Στόχος του σχεδίου αυτού είναι η αναζωογόνηση των επιβαρυμένων πόλεων όπως το κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, το σχέδιο προβλέπει την απλοποίηση των προϋποθέσεων μετατροπής του υφιστάμενου συμβατικού ξενοδοχείου σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, παρέχει κίνητρα για σύνθετο κατάλυμα με γκολφ και προβλέπει δυνατότητα χρονομεριστικής μίσθωσης σε σύνθετο κατάλυμα. Επίσης, εισάγει την κατηγορία των ξενοδοχείων συνιδιοκτησίας δηλαδή, μονάδων 4 και 5 αστέρων εντός σχεδίων πόλεων και οικισμών με δυνατότητα μεταβίβασης κατά κυριότητα ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τμημάτων τους σε τρίτους.

Παράλληλα, προωθεί ρυθμίσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου να προσαρμοσθεί προς το θεσμικό πλαίσιο για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα. Επιπλέον, προβλέπει τη δυνατότητα λειτουργικής τακτοποίησης των τουριστικών λιμένων και επιτρέπει τη λειτουργία τις Κυριακές των εμπορικών καταστημάτων που βρίσκονται εντός της χερσαίας ζώνης τους.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος9/6/13 17:44

    μα που τους εχουν κρυμμενους και δεν τους βλεπουμε ολους αυτους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/6/13 18:23

    PAIDIA H RODOS HTAN -25% DESTE TA STOIXIA TOU MAIOY KAI THA KATALABETE
    8000 PARAPANO ELLHNES ME 949 PTHSEIS ESOTERIKOU.

    POSO BLAKES MAS PERNANE???
    POULISTE TA AERODROMIA ALLA BGALTE ALITHINA STOIXIA LAMOGIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/6/13 19:09

    Αυτα τα αρθρα ειναι εκ του πονηρου και παραπληροφορουν τον κοσμο. φετος ειναι η χειροτερη χρονια των τελευταιων ετων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/6/13 19:19

    Παίδες εσείς πού τα ξέρετε αυτά; Έχετε εσείς στοιχεία; Δείξτε τα!

    Γιατί ότι στοιχεία κυκλοφορούν επίσημα δείχνουν άνοδο ακόμα και στη Ρόδο. Υπάρχουν ιστοσελίδες που δείχνουν διακίνηση πτήσεων και δείχνουν αύξηση. Αν μπεις σε ιστοσελίδες κράτησης, τα ξενοδοχεία σχεδόν γεμάτα. Άσε δε οι τιμές των εισιτηρίων.

    ΝΑΙ σίγουρα όλοι πάνε στα all inclusive. Αλλά άλλο αυτό και άλλο ότι λένε ψέματα.

    Δείξτε τι στοιχεία έχετε εσείς. Το θέμα είναι νομίζω σοβαρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/6/13 16:22

      Εάν δε βαριέσαι να κάνεις μια βόλτα μέχρι την Ψαροπούλα, την παραλία Αφάντου, την παραλία Τσαμπίκα και το Χαράκι, θα βρεις όλα τα στοιχεία που αναζητάς.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος9/6/13 19:55

    Μην μπερδέυεστε. Οι αφίξεις εσωτερικού δε σημαίνει ότι με αυτές μετακινούνται έλληνες. Μετακινούνται και πολλοί ξένοι. Πχ μπορεί κανείς να βρει πολύ φθηνό εισιτήριο με Aegean από εξωτερικό μέσω Αθήνας, σαν προσφορά. Ξέρετε πόσοι τουρίστες έρχονται στη Ρόδο από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Γιατί είναι σχεδόν γεμάτες οι πτήσεις; Έπιασε ξαφνικά του έλληνες η όρεξη για ταξίδια; Επομένως η αύξηση των 8000 που λέει κάποιος παραπάνω εμπεριέχει και τουρίστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/6/13 19:56

    Μαϊος χαμένος τα υπόλοιπα είναι πίπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/6/13 01:38

    oαου!!!Εντυπωσιακη αυξηση στα βραχιολακια πεστε καλυτερα.Μας δουλευετε??ολα τα μαγαζια βαρανε μυγες.καθε χρονο και χειροτερα παμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/6/13 16:03

    Αδερφέ 1:38, Ολόσωστος!

    Αλλά πες μου κι εσύ αν ήσουν τουρίστας, να βγεις από το ξενοδοχείο, να κάνεις τι;

    Τα μαγαζιά που λες. Φυσικά και πρέπει να δουλέψουν. Τίμιοι και σωστοί (όχι όλοι, οι πιο πολλοί) έμποροι, να τους στηρίξουμε και οι ντόπιοι. Αλλά κάπου κάπου βλέπεις σε μαγαζιά (τουριστικά) τα ίδια και τα ίδια να πουλάνε. Τι να πρωτοαγοράσει και ο τουρίστας;

    Πάμε τώρα να γεμίσουμε τη Ρόδο με τα foot spa, τα ψαράκια πώς τα λένε. Άνοιξαν λίγοι, φαίνεται έπιασαν και τώρα ΟΛΟΙ θέλουν να κάνουν τέτοια. Μετά δε θα βγαίνουν και θα λένε δεν έχουμε κίνηση κλπ κλπ.

    Όταν τα περισσότερα μαγαζιά πουλάνε τα ίδια και τα ίδια τι τζίρο να πρωτοκάνουν;

    Είναι τυχαίο ότι και με το βραχολάκι, το καστέλλο, το μουσείο έχουν κίνηση (έστω μειωμένη); στην ακρόπολη της Λίνδου; Είναι τυχαίο ότι γνωστά εστιατόρια της Ρόδου (Αλέξης, Μαυρίκος) έχουν κόσμο ακόμα και τώρα.

    Στον τουρίστα πρέπει να δόσεις κίνητρο να βγει από το ξενοδοχείο. Θέλει φαντασία, πρωτοτυπία, πώς το λένε

    Εγώ δε δουλεύω στον τουρισμό. Ότι είπα το είπα φιλικά. Αν τώρα ενοχλεί κάποιους σορρυ παιδιά. Αλλά ας μου πει κανένας, έχω άδικο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος11/6/13 12:17

    ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ!!
    ΚΑΛΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ 4¨22 ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΩΛΕΠΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΔΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ 75% ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ.....@@ΔΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ!!
    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ!!
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *