ροή ειδήσεων

Ιούνιος 2013: Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα

...διαπιστώνει η Trivago

- Μείωση των τιμών έως και 49% σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς !!!

Και ενώ η χώρα "πανηγυρίζει" για τα 17 εκ. αφίξεις, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία... της Trivago για τον Ιούνιο, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων είναι σε ελεύθερη πτώση. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου " Η «ελεύθερη πτώση» των ξενοδοχειακών τιμών συνεχίζεται στην Ελλάδα Αθήνα. Ο Ιούνιος είναι ο κατεξοχήν μήνας των διακοπών για την πλεοψηφία των Ευρωπαίων και οι τιμές στην Ελλάδα παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Πτώση που σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 49%. Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τη διακύμανση των τιμών σε Ελλάδα και Κύπρο, καταγράφοντας αισθητή μείωση των τιμών ακόμα και σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς".

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: "... Οι ελληνικοί προορισμοί φαίνεται ότι θα έχουν την τιμητική τους καθώς οι τιμές σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο ακολουθούν πτωτική τροχιά. Το σκηνικό δεν αλλάζει ούτε αυτό το μήνα και η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών φαίνεται ότι ακολουθεί μόνο μια κατεύθυνση, αυτήν της μείωσης. Ακόμα και σε κατεξοχήν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η μείωση είναι αισθητή και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 50 τοις εκατό σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, στην Αγ. Γαλήνη Κρήτης, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζεται μειωμένη κατά 29 τοις εκατό σε σχεση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (50 ευρώ έναντι 70 ευρώ το 2012), στην Αμμουδάρα Κρήτης η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 61 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο (μείωση 31 τοις εκατό σε σχέση με τον περσινό πρώτο μήνα του καλοκαιριού), στα κοσμοπολίτικα Χανιά η μείωση των τιμών είναι μικρότερη της τάξεως του 13 τοις εκατό, αλλά αξιοσημείωτο είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση το πρόσημο της διακύμανσης των τιμών είναι αρνητικό (μέση τιμή 65 ευρώ έναντι 75 ευρώ το προηγούμενο έτος).
Στη Χερσόνησο Κρήτης η μείωση των τιμών αγγίζει το 21 τοις εκατό και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 60 ευρώ, ενώ το 2012 άγγιζε τα 76 ευρώ, ενώ ακόμα και στην Ελούντα, προορισμό που πολλοί σταρ του Χόλιγουντ επιλέγουν για τις διακοπές τους οι τιμές παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το 2012 με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 206 ευρώ (ποσοστό μείωσης 17% σε σχέση με τον Ιούνιο 2012).
Στην Ιεράπετρα το ποσοστό μείωσης της μέσης τιμής διανυκτέρευσης είναι 24 τοις εκατό (68 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 89 ευρώ τον προηγούμενο Ιούνιο) ενώ στην Ίο το ποσοστό μείωσης είναι μόλις πέντε τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, με τις τιμές όμως να διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.
Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 58 ευρώ, με το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 να αγγίζει το 22 τοις εκατό.
Στην Παροικία της Πάρου το ποσοστό μείωσης στη μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι της τάξεως του 21 τοις εκατό (53 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο), ενώ στην Νικιάνα τςη Λευκάδας το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών σκαρφαλώνει στο 36 τοις εκατό με μέση τιμή 54 ευρώ έναντι 85 ευρώ τον Ιούνιο του 2012.
Ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό μείωσης των τιμών στη Μεγάλη Άμμο Σκιάθου, 42 τοις εκατό και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 93 ευρώ σε σχέση με τα 161 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2012.
Και στη Νάξο το ίδιο πτωτικό μοτίβο, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 41 ευρώ ανά διανυκτέρευση (11 τοις εκατό μείωση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο), ενώ το χορό της πτώσης τιμών ακολουθεί και το νησί των ανέμων (μείωση οχτώ τοις εκατό) με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 126 ευρώ.
Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στην Κεφαλλονιά και πιο συγκεκριμένα στα Λουρδάτα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 33 ευρώ και το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών να σκαρφαλώνει στο 49 τοις εκατό σε σχέση με τον Ιούνιο 2012.
Η Κως παραμένει φτηνή με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 51 ευρώ, ωστόσο και εδώ παρατηρείται μείωση σε σχέση με πέρυσι (έξι τοις εκατό).
Στις Μπενίτσες της Κέρκυρας το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 25 τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης 43 ευρώ έναντι 57 ευρώ τον Ιούνιο του 2012), στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης το ποσοστό μείωσης είναι της τάξεως του εννέα τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης 192 ευρώ), ενώ στο Ημεροβίγλι εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς παρατηρείται μικρή αύξηση της μέσης τιμής διανυκτέρευσης (μόλις τέσσερα τοις εκατό) στα 257 ευρώ".

Και στην Κύπρο...

Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, με τις τιμές να πέφτουν σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο αλλά χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Στην Λάρνακα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 76 ευρώ (ποσοστό μείωσης οχτώ τοις εκατό σε σχέση με το 2012), στην Πόλη Χρυσοχούς το ποσοστό μείωσης είναι μεγαλύτερο, 11 τοις εκατό με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 97 ευρώ. Στη Λευκωσία, το ποσοστό μείωσης των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο είναι μόλις δυο τοις εκατό και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 111 ευρώ.
money-tourism.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *