ροή ειδήσεων

«Η Ευρωζώνη έσωσε το τομάρι της μέσω Ελλάδας!» - ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ

Εσωτερικό έγγραφο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την ένδειξη μάλιστα "αυστηρά απόρρητο" καταγγέλλει επί της ουσίας την πολιτική που ακολούθησε... η Τρόικα ως προς την υποτιθέμενη "διάσωση" της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Το έγγραφο-καταπέλτης αποκαλύπτει ότι η χώρα μας δεν πληρούσε τα τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να αποκτήσει πρόσβαση σε δάνεια διάσωσης!
Έτσι, η διάσωση της Ελλάδας δεν ήταν παρά μία προσπάθεια να αγοράσει η Ευρωζώνη χρόνο για τον εαυτό της και να προστατεύσει τα υπόλοιπα μέλη της από την ελληνική κρίση. Εξάλλου, ο πραγματικός κερδισμένος από τη συμφωνία διάσωσης του 2010 δεν ήταν η ίδια η Ελλάδα, αλλά η Ευρωζώνη, όπως τονίζεται στο άρθρο..

Στη συνέχεια, η καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά και στην αναθεώρηση των στόχων της λιτότητας, έβλαψαν τη χώρα, τονίζει το ΔΝΤ. Μια άμεση αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν φθηνότερη για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους, καθώς με την καθυστέρηση, αυτό που έγινε ήταν να πληρώνονται στο ακέραιο για δύο χρόνια οι ιδιώτες πιστωτές και το ελληνικό χρέος να αυξάνεται. Επιπλέον, μία συντομότερη χαλάρωση της λιτότητας ήταν αναγκαία, όμως, κάτι τέτοιο ήταν και πολιτικά αδύνατο.
Το ΔΝΤ "καρφώνει" την τρόικα, κάνοντας λόγο για έναν "ασυνήθιστο" σχηματισμό, που θεωρήθηκε ως "μη ιδανικός" από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Η ΕΕ δεν είχε εμπειρία στη διαχείριση ανάλογων κρίσεων και αναγκαζόταν να χαράσσει τις πολιτικές της με βάση τη συναίνεση. Το εσωτερικό έγγραφο, που έχει την ένδειξη "αυστηρά απόρρητο" αλλά αναμένεται να δημοσιευτεί στο site του οργανισμού την Πέμπτη, παραδέχεται ότι το ΔΝΤ υποτίμησε σημαντικά τη ζημιά που θα επέφερε η συνταγή της λιτότητας στην ελληνική οικονομία.
Το Ταμείο παραδέχεται, επίσης, ότι αναγκάστηκε να παραβιάσει τους κανόνες του για να κάνει το ελληνικό χρέος να φαίνεται βιώσιμο, ακόμα και την ώρα που η Ελλάδα δεν πληρούσε τα τρία από τα τέσσερα κριτήρια για να αποκτήσει πρόσβαση στα δάνεια διάσωσης.
Αντίθετα, οι αβεβαιότητες γύρω από την ελληνική διάσωση ήταν τόσο μεγάλες, ώστε οι ειδικοί του Ταμείου δεν μπορούσαν να πουν με σχετική βεβαιότητα ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Το ΔΝΤ παραδέχεται, επίσης, ότι οι εκτιμήσεις του για τις προοπτικές επιστροφής της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων και για την πολιτική ικανότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα, ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.
Η έκθεση επικρίνει τις ελληνικές κυβερνήσεις για το γεγονός ότι απέτυχαν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και για το γεγονός ότι το βάρος του προγράμματος προσαρμογής επιμερίστηκε ανομοιόμορφα στην κοινωνία. Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι υπάρχουν ελάχιστα ιστορικά προηγούμενα τόσο μεγάλων περικοπών δαπανών και αυξήσεων φόρων!
Ευχαριστούμε πολύ για την παραδοχή, μήπως θα μας ζητήσουν και "συγγνώμη" κάποια στιγμή, θα μας πουν ότι ήταν "ανθρώπινο λάθος" η εξόντωση μιας χώρας ευλογημένης όπως η Ελλάδα, για να εξιλεωθούν; Τα... όργανα εξάλλου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Ο ένας "ηγέτης" μετά τον άλλο ξεστομίζει την πικρή αλήθεια. Διαβάστε ενδεικτικά ανάλογη -δημόσια- ομολογία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στο defencenet.gr λίγο καιρό πριν
ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/6/13 21:28

    Σωωωωπα, κοιτα να δεις τι μαθενουμε ξαφνικα....
    Οι Ελληνες να δουμε ποτε θα το καταλαβουν και θα ξεσηκωθουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος7/6/13 09:35

      Πέρασε καιρός φίλε αγανακτισμένε που δεν έχω νέα σου

      έπαψα πια να σε βλέπω στους δρόμους και στις πλατείες,
      να φωνάζεις συνθήματα κατά του συστήματος,
      να αποκαλείς τους πολιτικούς προδότες της πατρίδας,
      να θέλεις να κάψεις το μπουρδέλο τη βουλή,
      να στήνεις κρεμάλες στο σύνταγμα......

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος7/6/13 09:28

    Μέρκελ : «Πρέπει να πονέσετε για να μη ζητήσει και άλλος κάτι ανάλογο»

    «Ο κ. Παπανδρέου λέει πως όταν ζήτησε, το 2010, από την Αγκελα Μέρκελ δάνειο από την ΕΚΤ και ευνοϊκότερους όρους έλαβε την απάντηση ότι το πρόγραμμα διάσωσης “πρέπει να πονάει”» αναφέρει στη συνέχεια η Wall Street Journal, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές των συναντήσεων της ελληνικής ηγεσίας με Ευρωπαίους ηγέτες.
    Ο λόγος, προσθέτει, κρύβεται στην επόμενη φράση της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανείς άλλος δεν θα θελήσει κάτι παρόμοιο».
    Είναι προφανές ότι, εάν η Ελλάδα είχε βοηθηθεί από τους «εταίρους» της, με ένα ποσόν της τάξης των 20 δις €, πριν ακόμη καταδικαστεί στην θανατική ποινή του ΔΝΤ, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά: οι αγορές θα είχαν πεισθεί για την αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης μεταξύ τους, θα είχαν σταματήσει αμέσως τις τοκογλυφικές επιθέσεις τους και δεν θα αναγκαζόταν η ευρωπαϊκή περιφέρεια να αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά τους «μπράβους των τοκογλύφων» - οι οποίοι συνεχίζουν την επέλαση τους, μετά την επιτυχημένη εισβολή στην Ευρωζώνη, με τη βοήθεια των καταστροφικών όπλων τους (εταιρείες αξιολόγησης, επενδυτικές τράπεζες, hedge funds, αστέρες οικονομολόγοι κλπ.).

    Όπως σημειώνει στη συνέχεια, όταν ΔΝΤ και ΕΕ τον Μάιο ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, το Ταμείο επιχειρηματολόγησε υπέρ του να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και οι περικοπές δαπανών να γίνουν σταδιακά ώστε να προστατευθεί η οικονομία. «Η Γερμανία απάντησε “όχι” και ζήτησε οι διαρθρωτικές περικοπές να λάβουν χώρα ταυτόχρονα με τη δρακόντεια λιτότητα». Αποτέλεσμα;
    Όπως διαπιστώνει και η οικονομική εφημερίδα, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των φόρων ώθησαν την οικονομία σε τόσο βαθιά λιτότητα που το έλλειμμα κόλλησε στο 10% του ΑΕΠ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων..
    Γιώργος Παπανδρέου: Μέσα σε δύο χρόνια έζησα τα πάντα …!

    «Έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση, να χρεοκοπείς σε λίγα χρόνια και να μην έχεις μέσα να το αντιμετωπίσεις…
    Τι θα πει απειλή από τις αγορές και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα…
    Τι θα πει μοναξιά, να παλεύεις μόνο σου, με ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν μέχρι πριν λίγους μήνες τον ύπνο του Δικαίου» συνέχισε σε ύφος εξομολόγησης.
    «Είμαι υπερήφανος για τη μάχη που έδωσα»
    «Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω, αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα μια τόσο δύσκολη μάχη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/6/13 09:34

    Ποια είναι ρε παιδιά η DEFENCENET μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε που πουλήθηκε σε… Βούλγαρο ‘’πατριώτη’’;
    Καταλάβατε τώρα τι παίζει στην πλάτη μας ως προς την πληροφόρησή μας;;;; Καλού κακού ερευνείστε μήπως το σπίτι στο οποίο κατοικείτε έχει πουληθεί

    ΤΟ DEFENCENET μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε παραγωγή προϊόντων media , ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟ!
    ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΚ:
    http://www.et.gr/idocs-nph/search/dllTx ... 9M8nMKL43C
    Από το truth.freeforums
    Χρειάζονται εδώ και τώρα διευκρινίσεις, εάν πρόκειται για το ..γνωστό DEFENCE NET η είναι σατανική σύμπτωση. Άντε γιατί θα πέσουν μερικά ..ταβάνια.
    Ποιος παρλο- φαφλατάς ’’κρύβεται’’ πίσω από τον…βούλγαρο;
    ΣΥΝΤΟΜΑ ..ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *