ροή ειδήσεων

Σύροι πρόσφυγες κατηγορούν Έλληνες αστυνομικούς

ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ BBC
Άλλο ένα συκοφαντικό ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου BBC αναφέρει πως οι Σύροι καταγγέλλουν τις ελληνικές αρχές...
για εκδίωξη των προσφύγων, που προσπαθούν με βάρκες να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να ζητήσουν άσυλο.

Αρκετές φορές, όπως καταγγέλλουν είναι μοιραίες οι συνέπειες για τους σύρους πρόσφυγες που προσπαθούν είτε να διασχίσουν κολυμπώντας τον ποταμό του Εβρου ή να πλεύσουν με βάρκες προς την Ελλάδα, ώστε να βρουν καταφύγιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Μέχρι σήμερα 400 νεκροί από πνιγμό στον Έβρο, έχουν ταφεί στο ελληνικό μουσουλμανικό χωριό Σιδηρώ, σύμφωνα με κάτοικο του πομακικού χωριού.

Η πλειονότητα των νεκρών, τον τελευταίο χρόνο είναι Σύροι, άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει στους χωματόδρομους της Τουρκίας για να βρουν διέξοδο από τη θάλασσα ή το ποτάμι για την Ελλάδα.

Η οικογένεια της Σάλβα Αλ Ράτζο έφυγε από τη Συρία πριν από έξι μήνες και περιγράφει τον τρόμο που έζησε όταν φθάνοντας με την βάρκα στην ελληνική όχθη του Έβρου οι αστυνομικοί τους έσπρωξαν πίσω προς την τουρκική πλευρά.

Η Σάλβα περιγράφει στο BBC τη χρήση βίας από Έλληνες αστυνομικούς, όπως μεταξύ άλλων ξυλοδαρμό ηλικιωμένης γυναίκας.

Άλλη μία φανταστική ιστορία φυσικά περί ξυλοδαρμού λαθρομεταναστών από τις αρχές. Καλά θα κανεί το BBC και η εν λόγω κυρία να μιλήσει για τις εγκληματικές ενέργειες των μεταναστών στην Ελλάδα.

Το BBC επισημαίνει ότι η ελληνική αστυνομία έχει απορρίψει ισχυρισμούς περί επαναπροώθησης μεταναστών και προσφύγων μέσω της επικίνδυνης διαδρομής του Έβρου, κάτι που επαναλαμβάνει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε θέματα μετανάστευσης Εμμανουήλ Κατραδιάκης.

Πάντως, σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 9.000 Σύροι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια και μόνο σε δύο εγκρίθηκε πολιτικό άσυλο, ποσοστό κάτω από 1%, όταν στις άλλες χώρες της ΕΕ το ποσοστό χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες από τη Συρία είναι 90%.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *