ροή ειδήσεων

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΟΔΟΥ: Επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του κρατικού αερολιμένα Ρόδου και την έλλειψη δύναμης, που αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πτήσεων.... καταγγέλλει με Ερώτησή του στη Βουλή το ΚΚΕ. Η Ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Σύμφωνα με την υπ' αριθ. 68 από 20-5-2013 έγγραφη καταγγελία της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου & Δωδεκανήσου την οποία και σας επισυνάπτουμε, διαπιστώνουμε ότι:
Οι εγκαταστάσεις όπου στεγάζεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου Διαγόρας έχουν κριθεί, σύμφωνα και με σχετική μελέτη αρμόδιας τεχνικής εταιρείας, ακατάλληλες και επικίνδυνες για την ασφάλεια του προσωπικού.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους υπαλλήλους της, ζητήθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της ΥΠΑ να προβούν άμεσα σε μετεγκατάσταση λόγω αυτής της επικινδυνότητας, σε προκατασκευασμένους οικίσκους από μεταλλικά πάνελ πολυουρεθάνης. Σύμφωνα, όμως, με την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νήσου Ρόδου και Δωδεκανήσου, ακόμη και με αυτήν την προσωρινή λύση δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη σωστή λειτουργία της υπηρεσίας και τη διαβίωση των υπαλλήλων, όπως αναλυτικά περιγράφονται στο επισυναπτόμενο έγγραφο.
Ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο αποκατάστασης των δομικών προβλημάτων του εν λόγω κτιρίου, λόγω μη επαρκούς χρηματοδότησης των εργασιών, έχει αποχωρήσει από το μήνα Φλεβάρη. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για το κτιριακό πρόβλημα της ΠΥ του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου.

Επίσης, καταγγέλλεται από τους εργαζόμενους πως, παρά το γεγονός ότι ο Κρατικός Αερολιμένας της Ρόδου βρίσκεται ήδη από τις αρχές Μάη στην κατηγορία 8 της κλίμακας ICAO και απαιτείται η πλήρης επάνδρωση τριών (3) οχημάτων για την παροχή πυρασφάλειας και διασωστικού έργου στους χώρους του Αερολιμένα και κατά τη διάρκεια των πτήσεων, η επάνδρωση των οχημάτων είναι ελλιπής για τους εξής λόγους:
Η κάθε βάρδια της ΠΥ του αερολιμένα για την επάνδρωση των τριών οχημάτων αποτελείται από τρεις (3) οδηγούς, έναν (1) μάχιμο και έναν (1) τηλεφωνητή σύνολο πέντε ( 5 ) υπαλλήλων. Γεγονός που σημαίνει ότι στοιχειωδώς και όχι πλήρως επανδρώνεται μόνο το ένα εκ των τριών οχημάτων και τα άλλα δύο επανδρώνονται μόνο με τον οδηγό, για να καλύψουν διασωστικές ανάγκες αεροσκαφών που μεταφέρουν 200 και 300 επιβάτες, τη στιγμή που για ένα στοιχειώδες σχέδιο επέμβασης για τα μικρά και τα πολεμικά αεροσκάφη απαιτούνται 15 με 16 άτομα.
Από την οργανική δύναμη των 35 υπαλλήλων που προβλέπεται για την κατηγορία Γ΄ της ΠΥ υπηρετούν σε αυτήν 29 μόνο υπάλληλοι, από τους οποίους δύο βρίσκονται σε απόσπαση σε όμορα Πυροσβεστικά Κλιμάκια και ένας τελεί υπό μετάθεση.

Είναι προφανές ότι αυτές οι ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της ΠΥ.

Ερωτώνται οι Υπουργοί,
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να λυθεί άμεσα και αποτελεσματικά το κτιριακό πρόβλημα της ΠΥ του Κρατικού Αερολιμένα της Ρόδου;
Ποια μέτρα θα παρθούν ώστε να εξασφαλιστεί η προσωρινή μετεγκατάσταση της ΠΥ Αερολιμένα Ρόδου ώσπου να αποκατασταθούν πλήρως τα δομικά προβλήματα του υπάρχοντος κτιρίου, σε συνθήκες που να καλύπτονται ουσιαστικά οι λειτουργικές ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και η διαβίωση των υπαλλήλων.
Θα προχωρήσει η κυβέρνηση άμεσα, τουλάχιστον, στην πρόσληψη των 725 επιτυχόντων δοκίμων πυροσβεστών, ώστε να καλυφθούν ορισμένες από τις κενές οργανικές θέσεις της ΠΥ ανάμεσά τους και αυτές του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου».


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *