ροή ειδήσεων

Διασυρμός της Ρόδου και πάλι λόγω των δεμένων βαρελόσκυλων

Στην περιοχή του Αγίου Ισίδωρου στον Ατάβυρο φιλόζωοι επισκέπτες του νησιού εντόπισαν με θλίψη δεμένα βαρελόσκυλα και παρότι έκαναν ότι προβλέπει ο νόμος, ο ιδιοκτήτης.... όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε αλλά έχει μαζέψει ως τώρα 5 σκυλιά!

Σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το εξοχικό τους οι άνθρωποι εντόπισαν αρχικά 2 θηλυκά βαρελόσκυλα (μάλλον ενήλικα) με περιορισμένη πρόσβαση -έως ανύπαρκτη- σε νερό και φαγητό. Αμέσως ειδοποίησαν την δημοτική, η οποία είναι αρμόδια σύμφωνα με το νόμο, όπου κατέγραψε το γεγονός, έκανε την παρατήρηση και έβαλε το πρόστιμο των 300 ευρώ (για ''ανθυγιεινές συνθήκες'' όπως μας είπαν τηλεφωνικά).

Ο υπαίτιος δεν έβαλε μυαλό και μετά από 2 εβδομάδες όχι μόνο δεν απομάκρυνε τα σκυλιά αλλά έβαλε και δύο νέα καινούρια 2-3 μηνών κουτάβια και όχι σε χώρο ευθύνης του αλλά σε δημόσια κτήματα(!).

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι φαίνεται να εκπλήσσονται και δικαίως με αυτή την κακοποίηση των ζώων όμως δυστυχώς οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο σπάνιο δεν είναι, όχι μόνο σε περιοχές εκτός πόλης αλλά και μέσα στην πόλη!



''Και πάλι με τα 1000 ζόρια φέραμε μετά από πιέσεις μας τη δημοτική όπου του τα ξαναέψαλε με νέο πρόστιμο. Όμως καμία αλλαγή. Το θέμα μας έχει ως εξής. Τρέξαμε, μιλήσαμε με φιλοζωική του νησιού, το κυνοκομείο και την Εισαγγελία. Η Εισαγγελία δέχθηκε να γίνει προσωρινή απομάκρυνση και αυτοψία, η φιλοζωική λέει ότι δεν έχει χώρο να τα φιλοξενήσει και η δημοτική κτηνίατρος … (βλέπετε είναι και η απόσταση χωριό-πόλη μας λένε!) και ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο! Ενώ εδώ και 1 μήνα ταΐζουμε τα έρημα σκυλάκια να την βγάλουνε καθαρή, αμπούλες και σχετικά. - Τελικά ποιος είναι αρμόδιος να κάνει τι κατά τη γνώμη και εμπειρία σας, ώστε να σταματήσουμε αυτόν τον συγκεκριμένο υπάνθρωπο; - Με την εφαρμογή του 4039/12 και τις διευκρινήσεις τι ξέρετε για το αυτόφωρο; ΥΓ: Χτες που πήγαμε να τα ταΐσουμε ανακαλύψαμε και ένα άλλο(!), δηλ. 5 τα σκυλιά έως τώρα.'', περιγράφουν στην σελίδα Άνθρωπος & Σκύλος στο facebook.



Εδώ και χρόνια φιλόζωοι εθελοντές διασώζουν, κατάσχουν και περιθάλπτουν ''βαρελόσκυλα'' και προχωρούν σε καταγγελίες για όσα δεν μπορούν να πάρουν. Μερικοί άνθρωποι όμως δεν καταλαβαίνουν ότι απαγορεύεται να διατηρούν τα σκυλιά τους έτσι, όχι μόνο από το νόμο αλλά και από την ηθική και τον σεβασμό στα ζώα!

Για ακόμα μία φορά η Ρόδος δυσφημίζεται εξαιτίας των κατοίκων που βλέπουν τα ζώα τους ως άχρηστα εργαλεία που αλυσοδένουν σε βαρέλια.

Αναμένουμε επιτέλους την αντίδραση της εισαγγελίας και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη των ζώων αλλά κυρίως την άμεση απελευθέρωση των ζώων.
adespoto.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος28/6/13 22:28

    ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΒΟΣΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η....ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΞΕΧΝΑΤΑΙ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΤΣΙΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ?ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΣΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ,ΣΤΙΣ 11,30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΡΟΔΟ.ΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ,ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Σ'ΟΛΗ ΤΗ ΡΟΔΟ,ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΖΩΑ





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/6/13 22:45

    estw opoios ta eleutherwsei na ta afisei sto dromo kapou kalitera tha einai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/6/13 01:31

    είναι απίστευτό, ο νομος λέει να ναι μεσα στο σπίτι του ιδιοκτητη το ζώο. πώς το κανουν αυτο τα θρασιμια κ τα δένουν σε δημοσιες περιοχες και η αστνομία το ανεχεται και κοιμαααααααται? ντροπή σας. ευτυχως ακυρωσα το εισιτηριο για Ροδο για αλλο λόγο. τωρα χαιρομαι πιο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *