ροή ειδήσεων

Οι ενιαίοι χώροι εργασίας μειώνουν την παραγωγικότητα και αυξάνουν τις αναρρωτικές

Για πολλούς οι ενιαίοι, δίχως διαχωριστικά, χώροι εργασίας ευνοούν την ανάπτυξη καλύτερων ιδεών μέσω της διαδικασίας της συζήτησης....
Η μελέτη της «Σκανδιναβικής Επιθεώρησης Εργασίας, Περιβάλλοντος και Υγείας», όμως, διαφωνεί.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η εργασία σε κοινούς χώρους μειώνει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Οι κυριότεροι λόγοι ήταν ο θόρυβος και η θερμοκρασία, οι συζητήσεις των άλλων, τα τηλέφωνα που χτυπούσαν ασταμάτητα και ο ήχος των μηχανημάτων που προκαλεί εκνευρισμό.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι κοινοί χώροι εργασίας βλάπτουν την υγεία. Η έρευνα έδειξωε πως υπάλληλοι σε ενιαία γραφεία παίρνουν περισσότερες αναρρωτικές απ' ό,τι όσοι εργάζονται σε ατομικά γραφεία. Οσο περισσότερα άτομα δουλεύουν μαζί, τόσο αυξάνονται και οι αναρρωτικές.
Σε σύγκριση με τους εργαζόμενους σε ατομικά γραφεία, οι εργαζόμενοι σε γραφεία των 3-6 ατόμων έπαιρναν κατά 36% περισσότερες αναρρωτικές, ενώ όσοι εργάζονταν σε γραφεία των 7 ατόμων και άνω έπαιρναν κατά 62% περισσότερες αναρρωτικές.
Οι Δανοί ερευνητές που διεξήγαγαν την έρευνα εξηγούν πως ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η ευκολότερη διασπορά των μικροβίων σε χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι.
Ενδέχεται επίσης να παίζει ρόλο το γεγονός ότι η εργασία μαζί με πολλούς άλλους ανθρώπους δημιουργεί έντονο στρες, το οποίο με τη σειρά του επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *