ροή ειδήσεων

Απίστευτες καταγγελίες δημοσιογράφου της ΕΡΤ

Πρόκετιαι για τη δημοφιογράφο Μαριλένα Κατσίμη η οποία είχε φύγει από την ΕΡΤ, εν μέσω δριμύτατων καταγγελιών και πικραμένη από τη συμπεριφορά που εισέπραξε τόσο η ίδια όσο και ο συμπαρουσιαστής της Πρωινής Γραμμής Κώστας Αρβανίτης...
Τώρα, με τις οθόνες της τηλεόρασης να δείχνουν μαύρο στα κρατικά κανάλια, η δημοσιογράφος επέστρεψε και μεταδίδει το αγωνιστικό διαδικτυακό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.

Από το πρωί βρίσκεται στο Ραδιομέγαρο και μεταδίδει σαν να μην πέρασε μια μέρα. H δημοσιογράφος είχε αναφερθεί αναλυτικά στους λόγους που την οδήγησαν στο «κόψιμο» της από την ΕΡΤ σε επιστολή της:

«Οπως γνωρίζετε, από το 2011 μαζί με τον Κώστα Αρβανίτη παρουσιάζαμε την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση». Αν και το τηλεοπτικό προϊόν θεωρούνταν πετυχημένο -από άποψη τηλεθέασης τουλάχιστον- μία εβδομάδα πριν ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν μας ενημέρωσαν ότι οι ώρες εκπομπής μειώνονται στο μισό.

Η κάθε διοίκηση έχει φυσικά το δικαίωμα ν΄αλλάζει το πρόγραμμα όπως της αρέσει. Το ότι όμως η εκπομπή μας αρχικά κόπηκε στα δύο, αφότου είχαν προηγηθεί ωμές παρεμβάσεις μέσω twitter από τον επικεφαλής του γραφείου τύπου του κυρίου Σαμαρά κύριου Μουρούτη για το πώς κάνουμε τη δουλειά μας, με κάνει να πιστεύω ότι η διοίκηση έψαχνε αφορμή να κόψει τελικά όλη την εκπομπή για λόγους που δεν σχετίζονται παρά με τις πολιτικές απόψεις μας. Όπως κι έγινε...

Όλοι γνωρίζετε το απότομο κόψιμο της εκπομπής με αφορμή τα όσα είπαμε για την υπόθεση με τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, που ανέδειξε η εφημερίδα Guardian.

Η άμεση αντίδραση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ αλλά και των ιδιωτικών μέσων όπως και ο διεθνής αντίκτυπος, σε συνδυασμό με την αντίδραση των τηλεθεατών αλλά και όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου πλην της ΝΔ – από αυτήν την κατηγορία φυσικά εξέχει η Χρυσή Αυγή - είχε ως αποτέλεσμα να ανακληθεί η απόφαση και να επιστρέψουμε.

Όμως πλέον ήταν σαφές ότι η εκπομπή μας είχε ημερομηνία λήξεως. Έτσι όταν έληξαν οι συμβάσεις κι ενώ σε όλες τις εκπομπές έμεινε ο παρουσιαστής που έχει σύμβαση αορίστου χρόνου, εγώ έμεινα εκτός. Κόπηκα.

Όταν διαμαρτυρήθηκα, η διοίκηση μου απάντησε ότι με βγάζει γιατί δε θέλει να πέσουν τα νούμερα τηλεθέασης και μου πρότεινε άλλα πόστα! Δεν επιθυμώ να μιλήσω για νούμερα τηλεθέασης. Αυτά εξάλλου, βρίσκονται εύκολα αν θέλει κανείς. Πάντως, το ότι τα νούμερα για τα οποία εγώ υποτίθεται δεν συνέχισα έχουν πέσει, δεν πρέπει να αποδοθεί στους νέους παρουσιαστές αλλά περισσότερο στην όλη απαξίωση που έχει βυθιστεί πλέον – φοβάμαι συνειδητά – η ΕΡΤ.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μας έκοψαν από την αρχή της σεζόν αφού το είχαν αποφασίσει κι έπρεπε να φτάσει το τέλος και με τόσα τεχνάσματα για να απαλλαγούν από μας. Μια 2ωρη εκπομπή 6-8 το πρωί ήταν άραγε τόσο ανατρεπτική, που δεν μπόρεσαν να την κρατήσουν ούτε ως άλλοθι για τον πλουραλισμό της ενημέρωσης?

Μαζεύτηκαν 10 χιλιάδες υπογραφές που ζητούν πίσω την εκπομπή και υπήρξαν και χιλιάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας. Όμως δεν ιδρώνει τ' αυτί τους. Μα φυσικά εδώ δεν ιδρώνει που κάνουμε απεργία κάθε ΣΚ.

Ο αυταρχισμός, η αυθαιρεσία και η λογοκρισία χαρακτηρίζει τις περιόδους κρίσης, όπως αυτήν που διανύουμε. Αυτό δεν είναι νέο. Το καινοφανές σήμερα – και πιο ανησυχητικό – είναι το ερώτημα που απασχολεί όλους μας: ότι πράγματι δεν ξέρουμε αν αυτοί που διοικούν θέλουν να υπάρχει δημόσια τηλεόραση.
Αν η στρατηγική αυτών που κυβερνούν είναι η μέγιστη απαξίωση της ΕΡΤ μέχρι τον αφανισμό της, τότε νομίζω πως ο αγώνας μας δεν είναι για εμάς, ως δημοσιογράφων, αλλά για το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη ενημέρωση.

Αυτοί που κυβερνούν, καθώς και οι περισσότεροι πριν από αυτούς, αντιλαμβάνονται το άρθρο 15 του Συντάγματος που κάνει λόγο για άμεσο έλεγχο του κράτους στην ραδιοτηλεόραση, ως δικαίωμα ιδιοκτησίας. Αντιλαμβάνονται την ΕΡΤ ως κυριολεκτικά δικιά τους, όπως ένας ιδιώτης το κανάλι του. Η δημόσια τηλεόραση όμως δεν είναι δικιά τους. Είναι δικιά μας. Για το λόγο αυτό ο αγώνας μας αξίζει. »
Πηγή: iefimerida


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/6/13 17:29

    ...ασε μας κυρα μου...που ολη μερα εβριζες ολους τους ελληνες και πλασαρες τριτη πεμπτη σαββατο τις ρεπουσηδες!!! υπομονη...οταν ελθει ο συριζα θα σε κανει υποδιοικητρια της νεριτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/13 20:40

    όλοι μετά τα λένε. Πριν έπρεπε να τα πει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/6/13 07:45

    Πρωθυπουργός Vs Ιδιωτικής παραλίας Σημειώσατε: 0-1

    Το Σάββατο βγήκαμε από ένα παραλιακό μαγαζί του Ελληνικού και ανακαλύψαμε μια πανέμορφη περιφραγμένη παραλία με άμμο. Ενθουσιασμένη από την ανακάλυψη μας κανονίσαμε την Δευτέρα να την επισκεφτούμε.
    Εκεί μας υποδέχτηκε ένας ηλικιωμένος κύριος που μας είπε ότι η παραλία είναι ιδιωτική και μόνο για τα μέλη του ομίλου. Επειδή δυο ημέρες πριν είχα διαβάσει και το άρθρο σε εφημερίδα για τις ιδιωτικές παραλίες άρχισε το παρτυ. Ο νομικός της παρέας άρχισε την λογομαχία περί καταστρατήγησης του Συντάγματος κλπ Τελικά άκρη δεν βγάλαμε.
    Ψάχνοντας στο διαδίκτυο είδα ότι ακόμα και Πρωθυπουργός να είσαι δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό.
    Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω blogspot:
    http://alexandria323232.blogspot.gr/2010/06/1909.html
    Ζητάνε να πάρουμε τα κουβαδάκια μας και να πάμε σε άλλη παραλία.
    Χαρακτηριστικά γράφουν:
    ΖΗΤΟΥΜΑΙ την αμεση παρεμβαση του πρωθυπουργου κ Γ Παπανδρεου να εξαιρεθει ο ΕΝΟΑ -ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ , απο την διαταξη της κατεδαφισης για να ανοιξουν οι παραλιες για το ολους τους Ελληνες για τους εξης λογους
    Συγκεντρωνονται εκει ολοι οι Ελληνοαιγυπτιοι και κανουν δεξιωσεις, και εχουν μεγαλες αθλητικες δραστηριοτητες με την νεολαια μας (ρακέτες, http://www.youtube.com/watch?v=d32VOlLGiC4 ηλιοθεραπεία, beach volley και άλλα πολλά)

    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ , ΠΑΡΕΧΩΡΗΘΗ στον ΕΝΟΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ με αποφαση της μεταπολεμικης Κυβερνησης (μετα το τελος του ΒΠαγκοσμιου πολεμου) ως δωρο και ενδειξη ευγνωμοσυνης στον ΕΝΟΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ που φιλοξενησε αφιλοκερδως επι 5 ετη τις Ελληνικες ενοπλες δυναμεις και το Αρχηγειο του Ελληνικου μας στολου.

    Δεν ειναι πρεπον να δινουμε σε καποιον ενα δωρο ως ενδειξη ευγνωμοσυνης και μετα να του το παιρνουμε πισω (!)

    Υπαρχουν χιλιομετρα παραλιες στον Σαρωνικο, και χωρουν ολοι οι ελληνες

    Με εκτιμηση
    ΕΔΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *