ροή ειδήσεων

Πάτμος: Ελλιπές το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας

Εκτεταμένα παραμένουν τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας της Πάτμου καθώς τον τελευταίο καιρό εργάζονται μόνο δύο γιατροί ενώ το νοσηλευτικό ίδρυμα κινδυνεύει... να μείνει κλειστό για πολλές ημέρες μέσα στο Ιούνιο καθώς οι υπερωρίες δεν δύνανται να συμπληρωθούν.

«Οι υπάρχοντες δύο γιατροί είναι σε καθημερινή εφημερία και πρωινό ωράριο αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν με συνέπεια», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνοντας ότι πέρυσι κατά τη θερινή περίοδο υπήρχαν πέντε γιατροί και ωστόσο, μπορούσαν μόνο οριακά να αντιμετωπίσουν το φόρτο εργασίας σε ένα τουριστικό νησί με περισσότερους από 10.000 κατοίκους τους θερινούς μήνες.

Ο ΙΣΑ ζητά να δοθεί λύση με την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας της Πάτμου με τουλάχιστον δύο γιατρούς και έναν νοσηλευτή «πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης: «Τον τελευταίο καιρό ο Σύλλογος κατακλύζεται από σωρεία εκκλήσεων για βοήθεια από πολλά νησιά (Σίφνος, Σέριφος, Κέα, Αμοργός, Κύθηρα, Αντίπαρος, κ.α.) για εθελοντές εξειδικευμένους γιατρούς, καθώς η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών ιατρείων θέτει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών ενώ απειλεί να αποτελέσει πλήγμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας».
Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη
zougla.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *