ροή ειδήσεων

"Πέτα τη χειροβομβίδα, σκότωσε τους πο@στηδ@ς..." κραύγαζε σαν αφιονισμένος

Ο 36χρονος κακοποιος Μάριον Κόλα είχε εμπλακεί το Φεβρουάριο του 2010 σε δίδυμο επεισόδιο με αστυνομικούς. Πρώτα στο Μαρούσι και μετά στο Βύρωνα.

Ο καταζητούμενος είχε...
αρχικά αρνηθεί να σταματήσει σε έλεγχο ενώ στη συνέχεια μαζί με το συνεργό του είχε καταφέρει να αφοπλίσει τους αστυνομικούς και να διαφύγει με τα όπλα τους. Ένα 24ωρο αργότερα, στις 16 Φεβρουαρίου 2010, ο Κόλα κι ένας ακόμη συνεργός του, ο Πεμάζ, εντοπίστηκαν από την αστυνομία στην περιοχή του Βύρωνα.

Οι κακοποιοί όταν τους αντελήφθησαν άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών, εκτοξεύοντας παράλληλα εναντίον τους πέντε χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι δύο. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πραγματική μάχη.

Ένας 25χρονος αλβανικής καταγωγής, ο Νικόλα Τόντι, που εργαζόταν σε κατάστημα υδραυλικών, σε απόσταση αναπνοής από το πεδίο μάχης, βγήκε στον δρόμο, πιθανότατα για να δει τι συμβαίνει, με αποτέλεσμα να βρεθεί ανάμεσα στα πυρά. Έπεσε νεκρός από 4 σφαίρες, οι οποίες όπως διαπιστώθηκε από τις βαλλιστικές εξετάσεις, προέρχονταν από όπλο αστυνομικού, που πιθανόν θεώρησε ότι ήταν ένας από τους δράστες.

Ο ένας από τους δύο Αλβανούς δράστες συνελήφθη μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, τραυματισμένος και διακομίστηκε με ένοπλη αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν και δύο αστυνομικοί, που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών.

Ο δεύτερος Αλβανός τρύπωσε σε αρτοποιείο που βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το κατάστημα με τα υδραυλικά όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 25χρονος όπου συνειδητοποίησε ότι δεν είχε τρόπο διαφυγής και παραδόθηκε στην Αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα σε διαμέρισμα όπου διέμεναν οι δύο Αλβανοί όπου και βρέθηκαν τα πιστόλια που είχαν αφαιρέσει από τους αστυνομικούς.

Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης δύο πράγματα. Σύμφωνα με περιγραφή στο bloko.gr αξιωματικού που ήταν στην ομάδα σύλληψης, όταν οι αστυνομικοί έριξαν τον Κόλα στο δρόμο, τον είδαν να κάνει κινήσεις με τα χέρια στη ζώνη όπου είχε χειροβομβίδα. Όταν τον αφόπλισαν, φώναξε στον Πεμάζ που είχε βρει κάλυψη στο αρτοποιείο, να πετάξει χειροβομβίδα στο μέρος που και ... ο ίδιος βρίσκονταν. "Πέτα τη χειροβομβίδα, σκότωσε τους τους π..." κραύγαζε σαν αφιονισμένος.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Μαριάν Κόλα χρησιμοποιούσε χειροβομβίδα και βαρύ οπλισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, στις 23 Νοεμβρίου του 2009, είχε αποδράσει οπλισμένος με χειροβομβίδα μέσα από το Αστυνομικό Τμήμα Θήβας, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές των Γρεβενών για να δικαστεί για υποθέσεις ληστειών.

Τότε, είχε διεξαχθεί έρευνα για πιθανή εμπλοκή και συνεργασία στην απόδραση ενός ανθυπαστυνόμου πλην όμως ποτέ δεν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας.

Στον Μαριάν Κόλα επίσης αποδίδεται το μίνι οπλοστάσιο που βρήκαν θαμμένο στις 17 Ιουλίου του 2007 εθελοντές πυροσβέστες στην περιοχή του Βύρωνα, μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν θαμμένα ένα καλάζνικοφ, ένα πιστόλι μακάροφ, τρεις πυροδοτικοί μηχανισμοί, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια.

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *