ροή ειδήσεων

Παράπονα Σωματείου Ξενοδοχοϋπάλληλων για την δυσλειτουργία της Επιθεώρησης Εργασίας

1. Κύριε Επιθεωρητά, παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες από το Σωματείο μας για τις πολλές παραβιάσεις από μέρους των εργοδοτών η υπηρεσία σας απλώς κωφεύει. Κατά καιρούς σας έχουμε επισημάνει ότι σε πολλά Ξενοδοχεία της Ρόδου οι εργοδότες έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους... και ποτέ η υπηρεσία σας, αν και γνωρίζει ποια είναι τα εν λόγο Ξενοδοχεία, δεν επέβαλλε ούτε ένα ευρώ πρόστιμο αλλά ούτε έστειλε κάποιον από τους εργοδότες στον εισαγγελέα.

2. Στις διάφορες καταγγελίες του Σωματείου μας, ότι οι εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν αναλυτικό έγγραφο της μισθοδοσίας τους (με αποτέλεσμα οι εργοδότες να τους αμείβουν με μισθό που καθορίζουν αυτοί και όχι η Τοπική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας η οποία είναι σε ισχύει έως και το τέλος του 2013) η υπηρεσία σας απλώς παρακολουθεί τις παρανομίες.

3. Στις καταγγελίες του Σωματείου μας, ώστε να προσκομίσουν οι εργοδότες μισθολογικές καταστάσεις (αν και είναι δουλεία της υπηρεσίας σας) αυτοί με διάφορα προσχήματα δεν σας λαμβάνουν καν υπόψη τους και εσείς άπλα το δέχεστε.

4. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τις καταγγελίες του Σωματείου μας σχετικά με τις καταστάσεις υπηρεσίας που προσκομίζουν οι Ξενοδόχοι στην υπηρεσία σας για τα ωράρια και την απασχόληση της 6ης και 7ης ημέρας. Παρά την υποχρεωτική ενημέρωση σας από τους κυρίους για τις διάφορες αλλαγές που γίνονται, αυτοί σας αγνοούν με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη εισφοροδιαφυγή και οι εργαζόμενοι να ασφαλίζονται με λιγότερα ένσημα στο ΙΚΑ.

5. Στις καταγγελίες για παράνομη απασχόληση, η απάντηση σας είναι ότι πρέπει να απευθυνθούμε στην αστυνομία, υπονοώντας ότι εσείς δεν είστε υπεύθυνη υπηρεσία.

6. Σε καταγγελίες του Σωματείου μας, που κατά καιρούς έχουν κατατεθεί κανονικά με αριθμούς πρωτοκόλλου π.χ. 438, ότι συνδικαλιστικά μας στελέχη διώκονται από τους εργοδότες τους, εσείς απλά απέχετε.

7. Στις καταγγελίες σχετικά με τον σωρό των μαθητών που απασχολούνται στα ξενοδοχεία της Ρόδου εσείς όχι μόνο δεν τους επιστρέφεται πίσω τους διάφορους συνοδευτικούς φακέλους αλλά τους επιλέγετε να τους σφραγίζεται και να νομιμοποιείται τις παρανομίες

Κύριε επιθεωρητά, το Σωματείο μας έχει φτάσει πια στα όρια του, δεν θα ανεχτεί κανέναν να παίζει με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Ενημερώνουμε λοιπόν πρώτα εσάς που βρίσκεστε σε αυτήν την υπεύθυνη θέση ότι για την όποια παράλειψη συμβεί από δω και περά, θα σας θεωρήσουμε υπεύθυνο. Μην μας αναγκάσετε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας, γιατί ο νόμος είναι με το δίκιο του εργάτη. Οι εργαζόμενοι κατά καιρούς έχουν δείξει την δύναμη τους και επιφυλάσσονται να το επαναλάβουν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ
Ταχ. Δ/νση: Στεφάνου Καζούλη 30
Ταχ. Κώδικας: 85100-Ρόδος
Τηλέφωνο: 2241032220
Fax: 2241031871

ΠΡΟΣ: ΣΕΠΕ Ρόδου
ΚΟΙΝ: 1.Γενικο Γραμματέα ΣΕΠΕ
2. Υπουργείο Εργασίας


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/13 01:32

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΗ ΕΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΉ ΓΙΑ ΤΟΣΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ... ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ... ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ, ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΑΤΕ ΣΩΣΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...ΓΙΑ ΔΕΙΞΕΤΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ... ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/13 10:53

      Και τότε δηλαδή που ήταν στελεχομένη έκαναν τίποτα? Πάλι μαζί με τους εργοδότες ήτανε. Εδώ τους πηγαίναμε τους νόμους περί εργατικής νομοθεσίας και δεν είχαν ιδέα, από κει να καταλάβεις πόσο ικανοί ήτανε. Κλείστε την να ησυχάσουμε, έτσι κι αλλιώς άχρηστη είναι αυτή η υπηρεσία. Οσο για το εργατοϋπαλληλικό κέντρο και αυτοί τα κάνανε πλακάκια κατά καιρούς με τους εργοδότες. Αντί να τους πάτε εισαγγελέα τους στέλλετε επιστολές φοβέρας!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος13/6/13 06:43

    Ο εν λόγο κύριος "επιθεωρητής" τα έχει κάνει πλακάκια με τους εργοδότες. Τον έχω ακούσει να μιλάει στο τηλέφωνο με εργοδότη ύστερα από καταγγελία εργαζομενου, λες και ήταν κολλητάρια. Δεν ξέρω για ποιον λόγο υποστηρίζει τους εργοδότες και όχι τους εργαζομενους, αλλα σίγουρα κάπου θα πρέπει να λογοδοτήσει ο κύριος αυτός!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/6/13 09:56

    ρε παιδια ολα γινονται για τους ψηφους γιαυτο δεν μιλαει κανενας
    ολοι τους θελουν γερο ξυλο αλλα θα ερθει η ωρα τους το χειμωνα που θα κοψουν την ανεργια
    να πανε διακοπες τα λαμογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος13/6/13 10:58

    Κάποτε κάποια κυρία "ανώνυμη" παρεξηγήθηκε που είπα ότι είμαστε "Ελλαδιστάν" Μανωλάδα, κάτεργα σύγχρονα όλες οι γεωργικές επιχειρήσεις που δουλεύουν παράνομοι μετανάστες με 1 Ευρώ την ώρα, στα ξενοδοχεία με 300 Ευρώ τον μήνα δήθεν "εισαγώμενοι μαθητές" για την πρακτική τους, 35-40% οι ανασφάλιστοι στην Ελλάδα με επίσημα στοιχεία και μετά σου λέει ότι είναι "περίφανη" που είναι Ελληνίδα!! ΟΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/6/13 19:34

    Στο Aqua Grand το πρωσοπικο ειναι απληρωτο απο τον Οκτωμβρη...... Και οποτε καλουν τον λογιστη να τον ρωτησουν τι γινεται με τα λεφτα τους τους απαντσει να κανουν υπομονη γιατι ο κ. Καμπουροπουλος Α.. με 2-3 ξενοδοχεια δεν εχει λεφτα να πληρωσει τις αδειες και τα επιδοματα των παιδιων...!!! Αν αυτο δεν ειναι ξεφτιλα τοτε τι ειναι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *