ροή ειδήσεων

Σε ισχύ από σήμερα ο νόμος για τη δωρεά οργάνων

Διευκρινίσεις από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων
Σε ισχύ τίθεται σήμερα, 1η Ιουνίου, ο νόμος περί δωρεάς οργάνων, που αφορά την αφαίρεση οργάνων από αποβιώσαντες δότες....
Όπως έχει διευκρινίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνονται μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του ή ενάντια στην αρνητική του δήλωση.

Σύμφωνα με το νόμο «η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του».

Η τροποποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2011.

Η «αντίθεση» στην αφαίρεση οργάνων εκφράζεται με σχετική δήλωση, που αποστέλλεται, ανά πάσα στιγμή, στον ΕΟΜ και διασφαλίζει ότι:

- στην περίπτωση που ο πολίτης, που είχε προβεί σε αρνητική δήλωση, αποβιώσει και είναι ιατρικά σε θέση να δωρίζει τα όργανά του, δεν θα πραγματοποιείται λήψη οργάνων.
- η λήψη οργάνων θα επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που ο πολίτης δεν είχε κάνει αρνητική δήλωση και κατόπιν της έγγραφης συναίνεσης της οικογένειάς του.
- σε περίπτωση άρνησης της οικογένειας, η δωρεά οργάνων δεν θα πραγματοποιείται, είτε ο εκλιπών είχε κάνει αρνητική δήλωση, είτε όχι.

Άρα, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», διασφαλίζεται η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων, ακόμα και αν η οικογένειά του το επιθυμεί.

Υπογραμμίζεται ότι ουδέποτε στην Ελλάδα, όπως και στις άλλες χώρες της Ε.Ε. που πραγματοποιούνται μεταμοσχεύσεις, κάτω από ισχυρά νομικά πλαίσια και ανεξαρτήτως νομοθετημένου τρόπου συναίνεσης, δεν έχουν ληφθεί μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του ή ενάντια στην αρνητική του δήλωση.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ο νομος περι δωρεάς οργάνων δεν θα ισχυει για εμας τους ελληνες , αλλα μονον για τους λαθρο και για τους εγχωριους προδοτες που εχουν σωπασει για την γενοκτονια των ελληνων δειτε .... δεν θα ισχυει για οσους εχουμε εγκαίρως και πριν την ψηφισητου, ενεργοποιήσει με δικογραφο το αρθρο 120 του συνταγματος και που έχουμε καταγγειλει και καταδικάσει την κατοχη μας . ΓΙΑ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΥΠΟΛΟΙΠΟΥς ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟς ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ .. ΔΕΙΤΕ και (ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥς ΠΆΝΕς ) ...ΤΟΥς ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥς ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΩς ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗς ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΤΗς ΚΑΤΟΧΗς , ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ . ΠΡΑΤΤΟΝΤΑς ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝΜΑς. ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗς ΕΦΑΡΜΟΦΗς ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑς ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ,. καταθέτουμε την ιερή δήλωση που βλεπετε στον τοιχομου ( διαβάστε τα σκουρα γράμματα που ειναι μεσα στη δηλωση-καταγγελία ) .
    Επειδή κυριε εισαγγελευ εκρεμει δικοργαφια εσχατης προδοσιας , (αυτη που εχει ανακοινωθει ΣΤΙς 24\11\2011 απο την εδρα της βουλης και που προσαπτω μεσα στην ιερη ετουτη δηλωση-καταγγελια) ,Και επειδη,ακόμη και με το Άρθρο 36 του κώδικα της ποινικής δικονομίας, όπου σε περιόδους ειρήνης και δημοκρατίας, για αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικα αδικιματα και κυβερνητικά εγκλήματα όπως εκεινο της εσχατης προδοσιας, επιλαμβάνεται και ξεκινά η ποινική διαδικασία έγκαιρα και δέν χρειάζεται η άδεια της βουλής ,το γεγονος οτι δέν εχει ξεκινησει , επιβεβαιωνει οτι η πατριδαμας βρισκεται επισημα υπο την κατοχη του εχθρου και οτι οφείλουμε να αντισταθούμε ..Κυριε εισαγγελευ, ζητώ να αφαιρεθεί άμεσα το όνομα μου από τα τηρουμενα βιβλία των καλπεων (και δηλώνω οτι το αφαιρώ εγώ με ετούτη εδώ την επίσημη δήλωσή μου). .Καταγγέλω εκεινες τις εκλογές καθως δηλωνω οτι στις 17Ιουνίου 2012 και 6 Μαίου 2012 , εγώ και αρκετοί συμπολίτες μου, εξαπατηθήκαμε και λάβαμε μέρος σε εκείνες τις κατοχικές και παράνομες εκλογές που είχε στήσει με δόλιες διαδικασίες ο εχθρός και κατακτητής της πατρίδος μας .Οι οποίες μαλιστα συμφωνα με τα πραγματικά περιστ......κ.λ.π......).Καταγγέλουμε μεσα σε αυτο το δικογραφο τις ενοπλες δυναμεις για εσχατη προδοσια και με αυτο τον τρόπο πράττουμε το καθήκον μας οπου εγγράφως ενεργοποιουμε το αρθρο 120 του συνταγματος και προχωρουμε νομιμα πλέον στην εφαρμογήτου ,ζητωντας παράλληλα με το ίδιο δικόγραφο τον οπλησμο και το εθνόσημο απο τις υπο κατοχη πλέον Ελληνικές Ενοπλες δυναμεις . ........................................._____________Με τούτη την ιερή καταγγελία δήλωση που βλέπετε στον τοίχο μου την οποία εχουμε ηδη πανω απο 12.500 πολίτες καταθέσει , ή με κάποια άλλη ανάλογη αυτής ,απο σήμερα καταθέουμε , είτε ομαδικά είτε μεμονωμένα στην εισαγγελια μεσω του αστυνομικου τμηματος της περιοχης μας .. Δεν χρειάζεται να πληρωσουμε παράβολο . Ζητάμε απο τον αξιωματικό που θα την παραλάβει να μας δώσει και δυο επικυρωμένα αντίγραφα με τον αρ. πρωτοκόλλου να αναγράφεται επάνω σέ αυτά >{η προγενέστερη ημερομηνία κατάθεσης της δηλώσεως σαν ετούτη , παίζει σημαντικο ρολο}..______________________κοινοποιουμε μαζι με το άνω .σχόλιο..https://www.facebook.com/notes/tasos-mastrogiannis/ιερη-δηλωση-εφαρμογησ-του-αρθρου-120-και-καταγγελια-κατα-του-απο-24112011-διαρκο/422877021088985

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τούτη ειναι η διαδικασία με την οποία ΕΜΕΙς ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟς ΜΑς ενεργοποιοντας το άρθρο 120 του συντάγματος προκειμένου αφενός να δηλωσουμε προς καθε ενδιαφερομενο οτι απο σημερα το εφαρμωζουμε στην πραξη και αφετέρου να μπορουμε ως νόμιμοι ελληνες πολίτες πλέον , να κάνουμε εθνοσυνελεύση.
    Ειδάλως , η όποια ενθοσυνέλευση υπο οποιοδήποτε άλλο πρίσμα, ειναι παράνομη και κατοχική. Συνεπώς ειναι εθνικά και διεθνώς καταδικασταία και άκυρη. Και θα την πολεμήσουμε μεχρι εσχάτων .

    Καθως το 120 , σημαινει όπλα και τα όπλα βρίσκοντε στην κατοχη των εν δυν οι οποιες εχουν διαπραξει εσχατη προδοσία .Και γιαυτο , οφείλουμε ολοι εμεις οι πολιτες να τις αντικαταστήσουμε ... .
    .Καθώς το 120 , πλέον ενεργοποιειται με την ιερή δήλωση -καταγγελία που βλέπετε στον τοίχομου ή στις σημειώσεις.........https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4650165532041&set=pb.1230303395.-2207520000.1370254510.&type=3&theater

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *