ροή ειδήσεων

Έτσι θα είναι η νέα δημόσια τηλεόραση. Όλο το σχέδιο

Σε 10 μέρες έτοιμο το μεταβατικό σχήμα.
Με αυξημένη μοριοδότηση οι παλιοί εργαζόμενοι.
Εκτός θα μείνουν διπλοθεσίτες και ειδικοί σύμβουλοι ...
Μετά την εκδήλωση της κυβερνητικής κρίσης, τη διαφωνία Κουβέλη και τη συμφωνία Σαμαρά – Βενιζέλου, η νέα κυβέρνηση, που πιθανότατα θα... προκύψει από τη συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να υλοποιήσει το σχέδιο για τη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Το σχέδιο εγκρίθηκε στην τελευταία σύσκεψη, το βράδυ της Πέμπτης και είναι σαφώς πιο κοντά στις αρχικές προτάσεις του κ. Βενιζέλου. Συγκεκριμένα:

Εντός 10 ημερών θα έχει ολοκληρωθεί το μεταβατικό σχήμα, που θα κάνει την εκπομπή σήματος, με πλήρες πρόγραμμα, αμέσως.

Η συμφωνία προβλέπει ότι στο μεταβατικό σχήμα θα προσληφθούν περί τους 2000 εργαζόμενους – με ειδική μέριμνα και για τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ- με τρίμηνες συμβάσεις, στις οποίες θα αναφέρεται ότι οι συμβασιούχοι υπογράφουν με την επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι 2000 εργαζόμενοι θα έχει και το οριστικό σχήμα, που θα διαμορφωθεί μετά το μεταβατικό τρίμηνο.

Όσοι προέρχονται από την ΕΡΤ θα έχουν αυξημένη μοριοδότηση για πρόσληψη στο τελικό σχήμα.

Η μείωση από τους 2650 εργαζόμενους της ΕΡΤ, όταν αυτή έκλεισε, θα προέλθει με την απομάκρυνση των υπολοίπων από τους εξής:

Περίπου 400 είναι διπλοθεσίτες και θεωρούνται αυτοδικαίως εκτός νέου σχήματος.

Περίπου 200 έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και αποχωρούν, ενώ θα απολυθούν και όσοι ειδικοί σύμβουλοι – υπολογίζονται 50 με 80- προσλήφθηκαν τον τελευταίο χρόνο.

Το οριστικό σχήμα της νέας ραδιοτηλεόρασης θα προκύψει με βάση τη μελέτη Αλεβιζάτου, από επιτροπή «σοφών» και με σύμβουλο το BBC.
Η σχετική δήλωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Πέμπτης έχει ως εξής:

«‘Οπως ακούσατε τον κ. Βενιζέλο να λέει, δέχθηκα να φτάσει ο αριθμός στους 2.000. Μόνο αυτή η εκκρεμότητα έμενε για σήμερα. Είχαμε συμφωνήσει σε δέκα ημέρες να ψηφιστεί από τη Βουλή το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη δημόσια τηλεόραση. Με ένα νέο υφυπουργό, που τους είπα να προέρχεται από τα άλλα δύο κόμματα. Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ, ας είχαν δικό τους υπουργό για να φτιάξουν τη νέα υγιή δημόσια τηλεόραση, με προσλήψεις που θα γίνονταν αξιοκρατικά και με διαφάνεια.
Σήμερα ο κ. Κουβέλης ήταν έξω από το πλαίσιο και τη λογική αυτής της λύσης που χθες αποδέχθηκε. Επανήλθε στη θέση να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ και να δούμε στο μέλλον τις μεταρρυθμίσεις . Δηλαδή να ξανακάνουμε αυτό που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές παρελθόν. Να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, με τους υπεράριθμους υπαλλήλους, χωρίς ελπίδα για αλλαγή.
Το μαύρο θα φύγει, αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν επιστρέφουμε. Το ΣτΕ θεωρεί ότι η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και ο διαχειριστής της είναι ο υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ επέλεξαν να μην στηρίξουν. Ο κ. Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ θαρραλέα αποδέχθηκαν τη λύση. Θέλω να προχωρήσουμε όλοι μαζί, όπως ξεκινήσαμε. Αλλά θα προχωρήσω όπως και να έχει».
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *