ροή ειδήσεων

Δήλωση ΒΟΜΒΑ από Μίκη ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ!!! Να τι πρέπει να κάνεις!!! πως απάντησε στην ερώτηση ενός νέου!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝΕ ΟΛΟΙ
Απάντηση ΒΟΜΒΑ του Μίκη Θεοδωράκη στην ερώτηση που δέχθηκε από έναν...


νέο "είμαι 21 χρονών και νιώθω σαν λιοντάρι στο κλουβί... Τι πρέπει να κάνω?"
Θέατρο Badminton 20.6.2013 - Συζήτηση στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρεμιέρας της ταινίας RECYCLING MEDEA (Μήδεια στην πλατεία Συντάγματος)
http://recycling-medea.com/el/

Είναι μια ταινία αφιερωμένη σε αμήχανους γονείς και ιδίως στους νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσει το μέλλον. Τους νέους που οι ίδιοι οι γονείς τους τους έφραξαν το δρόμο.
Μέσα σε αυτό τον κόσμο προβάλλει ξαφνικά η μορφή της δεκαπεντάχρονης Bella Oelmann που, παίζοντας τον ίδιο της τον εαυτό, κάνει το κινηματογραφικό ντεμπούτο της. Η Αθωότητα που είναι καταραμένη, εξοβελισμένη από την κοινωνία, στο έλεος της εξάντλησης, της απογοήτευσης, της αστοργίας.
Το φιλμ ξεκινάει με τα πρώτα μέτρα της μουσικής του Θεοδωράκη και τελειώνει με τα τελευταία μέτρα της μουσικής του, η οποία συνοδεύει τις λιγοστές φράσεις που προφέρονται. Έξι σολίστες χορευτές, ανάμεσά τους η εξαιρετική Μαρία Κουσουνή ως Μήδεια – σε εκφραστικές κοντινές λήψεις, λυρικές χορευτικές σκηνές, αποκαλυπτικές καταστάσεις πρόβας, μια μίξη από κλασικό μπαλέτο και σύγχρονο εκφραστικό χορό, συνυφασμένη με εικόνες από εξεγερμένους και κουκουλοφόρους νεαρούς, βαριά οπλισμένους και ανεξέλεγκτους αστυνομικούς, μορφές από έναν άλλον, αμείλικτο κόσμο που έχει σφετεριστεί την καθημερινή πραγματικότητα.
Η ιστορία της ταινίας για τη δολοφονία δυο παιδιών από την ίδια τη μητέρα τους προέρχεται από τον Ευριπίδη, ένα, από την αρχαιότητα και μετά, άπειρες φορές ανακυκλωμένο θέμα που δεν έχει χάσει τίποτα από την σύγχρονη και φρικαλέα επικαιρότητά του. Πρόκειται για μια ταινία που ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο ελληνικό Μύθο με την μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, την χορευτική ερμηνεία της Μαρίας Κουσούνη, την χορογραφία του Ρενάτο Ζανέλα και την ερμηνεία της Μουσικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης.
Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο ΑΣΤΕΡΗΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ




Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *