ροή ειδήσεων

Δραστηριότητες που σας “κλέβουν” πολύτιμο χρόνο

Μήπως ο χρόνος είναι ο χειρότερος «εχθρός» σας και ένα 24ωρο σας φαίνεται ελάχιστο για να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας; Τα ατελείωτα τηλέφωνα, το surfing στο ίντερνετ, οι συζητήσεις με τις ώρες…

«κλέβουν» καθημερινά τον πολύτιμο χρόνο μας, από το ωράριο στο γραφείο μέχρι και τις δουλειές του σπιτιού! Μπορεί οι παλιές συνήθειες να μην «φεύγουν» εύκολα, αλλά οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να μην χάσετε ούτε μια ώρα από ανούσιες δραστηριότητες…

Πείτε «όχι» στις άπειρες ώρες στο Facebook και τα email

Μπορεί απλά να μπείτε για να ελέγξετε τα email σας και να βρείτε τον εαυτό σας να διαγράφει μηνύματα. Όμως, εάν μπαίνετε συνεχώς ή εάν έχετε «ανοιχτό» το Facebook, τότε σίγουρα θα σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο. Η λύση βρίσκεται στο να μπαίνετε μόνο δυο φορές την ημέρα για να ελέγχετε τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις σας.

Μην σηκώνετε το τηλέφωνο κάθε 10 λεπτά

Ο τηλεφωνητής είναι εκεί για να κρατήσει κάθε μήνυμα, ώστε να γλιτώσετε χρόνο. Εάν έχουμε το κινητό στο χέρι μας, τότε θα μπαίνουμε στον πειρασμό να το κοιτάμε κάθε δέκα λεπτά. Καλό είναι να απαντάμε μόνο στις σημαντικές κλήσεις και να αφήνουμε τις υπόλοιπες, όπως π.χ. ανεπιθύμητες κλήσεις… για τον τηλεφωνητή!

Δώστε βάση σε μια εργασία τη φορά

Όταν συγκεντρωνόμαστε μόνο σε ένα project, το ολοκληρώνουμε σωστά και σε λιγότερο χρόνο. Όμως εάν αρχίσουμε ταυτόχρονα τις συζητήσεις με τους συναδέλφους, τα τηλέφωνα και αφεθούμε στη θέα από το παράθυρο… τότε δεν θα τελειώσουμε τη δουλειά μας σε χρόνο ρεκόρ.

Κάντε μικρά διαλείμματα… και όχι δυο ωρών!

Είναι δελεαστικό να «μεγαλώνουμε» τα διαλείμματα στη δουλειά, αλλά σπαταλάμε ανούσιο χρόνο. Σίγουρα το διάλειμμα είναι απαραίτητο, αφού μας προσφέρει ενέργεια και καλύτερη διάθεση για το υπόλοιπο της ημέρας. Όμως, εάν συνηθίζουμε να κάνουμε μεγάλες και συχνές «κοπάνες» ή να μιλάμε ώρες με τους συναδέλφους μας, θα χάσουμε την ορμή για δουλειά.

Σχεδιάζουμε τα πάντα μέσα στο 24ωρο

Με μια λίστα to-do στα χέρια μπορούμε να κρατήσουμε τα χρονοδιαγράμματα και να μην σπαταλήσουμε χρόνο, προσπαθώντας να καταλάβουμε τις προτεραιότητες μας. Μπορούμε να οργανωθούμε από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να βάλουμε στη σειρά τις πιο σημαντικές υποχρεώσεις μας, όπως επαγγελματικές συναντήσεις, ραντεβού και ύστερα τις δουλειές του σπιτιού.

Αρνηθείτε τις ανούσιες συνήθειες μέσα στην ημέρα

Μερικές φορές μας παρακαλούν να αναλάβουμε πρόσθετες ευθύνες, για τις οποίες απλά δεν έχουμε χρόνο! Άμα δεχτούμε μια τέτοια πρόταση, το πρόβλημα θα διπλασιαστεί. Θα χάσουμε χρόνο μόνο και μόνο ανησυχώντας για το πώς θα προλάβουμε ή το πώς να ακυρώσουμε μια τέτοια συμφωνία.


flowmagazine.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/13 11:09

    Και μη λιώνετε στο World of Warcraft ή στα διάφορα MOBA games DOTA, LoL, HON κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *