ροή ειδήσεων

Μια διαφορετική σχολική γιορτή με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή στη Ρόδο

Σχολική εκδήλωση με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή διοργανώθηκε από τους μαθητές Δημοτικού σχολείου της Ρόδου στο πλαίσιο της λήξης της σχολικής χρονιάς... αλλά που, όμως "προετοιμαζόταν" όλη τη χρονιά, σε μια προσπάθεια εκπαίδευσης των οδηγών του αύριο και κερδίζοντας επάξια τον τίτλο της πρώτης σχολικής γιορτής κυκλοφοριακής

Μια διαφορετική σχολική γιορτή με άξονα την κυκλοφοριακή αγωγή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου στο πλαίσιο λήξης των μαθημάτων και σε συνεργασία με την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Educartoon.

«Η 1η Γιορτή Κυκλοφοριακής Αγωγής» ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς δασκάλων και μαθητών του σχολικού έτους 2012-13, και από τις Δ’ και Ε’ τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής Ρόδου περιλαμβάνοντας πολλαπλές δράσεις με θεματικό άξονα την αγωγή στο δρόμο σε όλες του τις εκφάνσεις.

Έτσι, στο πρώτο σκέλος παρουσιάστηκαν δράσεις στον εξωτερικό χώρο, παιχνίδια, ερωτήσεις σχετικές με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε ένα παιχνίδι με τον ΚΟΚ, ποδηλατοδρομίες σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, ερωτηματολόγια ενηλίκων καθώς και τεστ με γυαλιά προσομοίωσης αλκοόλ.

Ταυτόχρονα στον χώρο του σχολείου λειτουργούσαν δύο παράλληλες εκθέσεις. Η πρώτη αποτελούνταν από έργα με τα οποία τα παιδιά συμμετείχαν στον 2ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο "Αύριο εγώ θα οδηγώ… Η χρήση του δρόμου είναι στο χέρι σου" και θέμα την οδική ασφάλεια και η δεύτερη με 25 γελοιογραφίες του σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη όπου 25 μαθητές εξηγούσαν και σχολίαζαν στους επισκέπτες της έκθεσης με το δικό τους τρόπο το μήνυμα του σκίτσου.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν θεατρικά δρώμενα και μια πρωτότυπη, και για πρώτη φορά από μαθητές, παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχάλη Κουντούρη με τίτλο «Test Drive» με τον βραβευμένο διεθνώς ροδίτη σκιτσoγράφο ο οποίος παρευρέθηκε στην εκδήλωση να δηλώνει ιδιαίτερα ιδιαίτερα συγκινημένος από την επαφή και συνεργασία του με τους μικρούς μαθητές σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Μιχάλης Κουντούρης, προσκεκλημένος του σχολείου ο οποίος και δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος από την επαφή και συνεργασία του με τους μικρούς μαθητές σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Εκτός από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς χαιρέτησαν την εκδήλωση ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμ. Μελίτωνας Μπέλλος ως εκπρόσωπος της εκκλησίας, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας και Δημήτρης Γάκης, οι αντιδήμαρχοι Ρόδου Παναγιώτης Κυριακούλης και Σάββας Διακοσταματίου, ο Διοικητής της Τροχαίας Ρόδου Γ. Στέργου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής Νίκος Κεφαλάκης, ο δημοτικός Σύμβουλος Μάριος Κουκιάς και για την ΕΥΘΥΤΑ η κ. Ελένη Καρύδη.
auto.in.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *