ροή ειδήσεων

Πανηγυρίζουν οι ΗΠΑ για την κατασκευή του ΤΑΡ!

Η επίσημη ανακοίνωση του State Department
Την ευαρέσκειά της για την επιλογή του αγωγού ΤΑΡ εξέφρασε η Ουάσιγκτον με μακροσκελή ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρντμεντ. Οι ΗΠΑ δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και στην κοινοπραξία Shah Deniz για την επίτευξη αυτού του σημαντικού οροσήμου...
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ο αγωγός θα φέρει μια νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ένα στόχο που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ισχυρά, όπως τονίζεται.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος υπογραμμίζει ότι αυτό αντανακλά τις προσπάθειες της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τους πόρους της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τολμηρών βημάτων προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και του εμπορίου που περιλαμβάνει το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο της ΕΕ.

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί την επιλογή του TAP ως άλλο ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της προώθησης του ανταγωνισμού στην προμήθεια ενεργειακών πόρων.

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ υπογραμμίζει ότι ενώ ο Νότιος αγωγός Φυσικού Αερίου επικεντρώνεται στην προμήθεια προς την Ευρώπη, αποτελεί επίσης μια σημαντική συμβολή στην παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια.

Προσθέτει ότι μεταφέροντας το φυσικό αέριο της Κασπίας στις διεθνείς αγορές, η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης, η οποία είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τη σημασία του Νότιου Αγωγού Φυσικού Αερίου σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο, τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ολη η ανακοίνωση του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ακολουθεί:

“Σήμερα, η κοινοπραξία Shah Deniz που αναπτύσσει δραστηριότητα στον τομέα του φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την επιλογή της για τον TAP (Trans-Adriatic Pipeline) για την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Αυτό είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για το Αζερμπαϊτζάν και ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην υλοποίηση του Νότιου Αγωγού Φυσικού Αερίου, η οποία θα μεταφέρει φυσικό αέριο της Κασπίας προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές.

Ο Νότιος Αγωγός, που θα περιλαμβάνει την επέκταση του αγωγού του Νοτίου Καυκάσου που διέρχεται από το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία και τον αγωγό της Ανατολίας μέσω της Τουρκίας, θα φέρει μια νέα πηγή προμήθειας φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ένα στόχο που οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν ισχυρά.

Αυτό αντανακλά τις προσπάθειες της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τους πόρους της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των τολμηρών βημάτων προς την κατεύθυνση του ανταγωνισμού και του εμπορίου που περιλαμβάνει το Τρίτο Ενεργειακό Πακέτο της ΕΕ, μια σημαντική δέσμη ρυθμιστικών μέτρων που αποφασίστηκαν το 2009.

Η επιλογή του TAP ως το μέσο για τη σύνδεση αερίου από την Κασπία προς την Ευρώπη είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία της προώθησης της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης και της προώθησης του ανταγωνισμού στην προμήθεια ενεργειακών πόρων.

Ενώ ο Νότιος αγωγός Φυσικού Αερίου επικεντρώνεται στις προμήθειες προς την Ευρώπη, αποτελεί επίσης μια σημαντική συμβολή στην παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια. Φέρνοντας φυσικό αέριο της Κασπίας στις διεθνείς αγορές, η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει στην επίτευξη της παγκόσμιας ενεργειακής ζήτησης, η οποία είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν τη σημασία του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο.

Συγχαίρουμε την κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν και την κοινοπραξία Shah Deniz για την επίτευξη αυτού του σημαντικού ορόσημου».

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *