ροή ειδήσεων

Το ΣτΕ λύνει τον «γόρδιο δεσμό» της ΕΡΤ - Τι λέει η απόφαση

Αμεση επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ βάση το άρθρο 15 του Συντάγματος επιβάλλει το Συμβούλιο της Επικρατείας χορηγώντας την προσωρινή διαταγή... για την κοινή Υπουργική Απόφαση υπέρ των εργαζομένων, που προσέφυγαν (σωματείο ΠΟΣΠΕΡΤ).

Στην απόφασή του ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, κ. Κώστας Μενουδάκος, ο οποίος αποχωρεί σε 13 ημέρες λόγω συνταξιοδότησης, λύνει τον γόρδιο δεσμό της πολιτικής κρίσης, που δημιούργησε το λουκέτο στην ΕΡΤ, χωρίς πάντως να διευκρινίζει αν επαναλειτουργήσει με το νέο σχήμα ή το παλιό. Αναθέτει επίσης στον υπουργό Οικονομικών να διασφαλίσει την λειτουργία της ΕΡΤ με βάση το Σύνταγμα και το Κοινοτικό Δίκαιο.

Επικαλείται το άρθρο 15, που υποχρεώνει το κράτος να ρυθμίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. παράλληλα επικαλείται τον χάρτη θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης (εγκρίθηκε στη Λισαβώνα το 2007 και εντάχθηκε στο ελληνικό δίκαιο το 2009), που επικαλέστηκε και πρόσφατα ο Πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς. Σχετικό είναι και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Παράλληλα μπαίνει με την απόφασηή του ο κ. Μενουδάκος και στο εργασιακό κομμάτι της υπόθεσης, αναφέροντας ότι δεν μπορούν να καταγγελθούν συμβάσεις εργαζομένων και να αποζημιωθούν πριν εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση αναστολής τον Σεπτέμβριο.

Εκκρεμεί κρίση για την αναστολή ή μη της κοινής υπουργικής απόφασης η οποία μπορεί να συζητηθεί και πριν από το Σεπτέμβριο.
tovima



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *