ροή ειδήσεων

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ - Βίλες με "αόρατους" ιδιοκτήτες νοικιάζονται παράνομα

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν εντοπίσει ήδη περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις όπου βίλες στα νησιά ενοικιάζονται παράνομα και μέσα από καταγγελίες και έρευνες προχωρούν με τη συνδρομή του εισαγγελέα σε...
άνοιγμα λογαριασμών προκειμένου να εντοπίσουν καταθέσεις που προέρχονται από το εξωτερικό και στοιχειοθετούν την ενοικίαση. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εξοχικές κατοικίες ανήκουν σε offshore εταιρείες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ελέγξουν απευθείας τον πραγματικό ιδιοκτήτη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, πηγή του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει ότι μέχρι τέλος Ιουλίου η συγκεκριμένη Διεύθυνση του ΣΔΟΕ που ασχολείται με τις παράνομες ενοικιάσεις των επαύλεων θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ερευνών της. «Η μαύρη ενοικίαση ακινήτων αποτελεί γνωστή κατάσταση σε ολόκληρες τις Κυκλάδες, και φυσικά και στην Πάρο. Εισαγγελέας από την Αθήνα μου τηλεφώνησε και ζήτησε λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ και το ΣΔΟΕ που έρχεται για έρευνες στο νησί με ενημέρωσε ότι έχει ήδη εντοπίσει παράνομες ενοικιάσεις σε βίλες», λέει ο δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης από τις καταγγελίες του οποίου ξεκίνησαν οι έρευνες.
Το κόλπο με το Ιντερνετ και τα 50 ευρώ
Στην περασμένη δεκαετία, τότε που η χλιδή και το μαύρο χρήμα είχαν γίνει συνώνυμο πολλών Ελλήνων, η αγορά μιας βίλας σε κάποιο από τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου αποτελούσε βασικό κομμάτι του lifestyle.
Εκεί, οι ιδιοκτήτες φιλοξενούσαν τους επώνυμους φίλους τους σε ξέφρενα πάρτι που έβγαιναν στις κοσμικές σελίδες των ιλουστρασιόν περιοδικών, έκλειναν deals και κανόνιζαν τις μεγάλες δουλειές. Ωστόσο οι εποχές άλλαξαν, η κρίση έκοψε το εύκολο και μαύρο χρήμα και έτσι σε πολλούς από αυτούς έμεινε το πανάκριβο σπίτι που σήμερα δεν μπορούν να συντηρήσουν. Από το περασμένο καλοκαίρι ξεκίνησε η διαδικασία της μαύρης ενοικίασης. Οι τιμές σε πολλές περιπτώσεις για την ημερήσια ενοικίαση ξεπερνούν ακόμη και τα 1.000 ευρώ. Τα χρήματα φυσικά δεν δηλώνονται στην Εφορία, καθώς κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού που διαθέτει ο ιδιοκτήτης ή κάποιος συγγενής του. Αρχικά, για να κλείσει η συμφωνία μπαίνει ένα μικρό ποσό -της τάξεως των 50 ευρώ- και στη συνέχεια τα υπόλοιπα.
«Οι ντόπιοι παρατηρούν κάθε καλοκαίρι πώς αλλάζει η εικόνα. Οταν βλέπουν διερχόμενους ανά διαστήματα να μένουν μέσα σε μια βίλα, σημαίνει πως αυτή νοικιάζεται. Το πρόβλημα εστιάζεται σε όλες τις περιοχές και έχουμε δώσει όλα τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές. Γιατί και οι επαγγελματίες του νησιού που προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν νομοταγείς, πληρώνουν φόρους και ελέγχονται από το ΣΔΟΕ πλήττονται από αυτή την κατάσταση. Αυτό είναι γάγγραινα για μας και πρέπει να παταχθεί», προσθέτει ο κ. Βλαχογιάννης. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες για να θολώσουν τα νερά παρουσιάζουν τους πλούσιους ενοικιαστές τους ως καλεσμένους και φιλοξενούμενους - είναι ένας τρόπος να αποφύγουν τους ελέγχους των κλιμακίων ΣΔΟΕ που τα τελευταία χρόνια σαρώνουν τα νησιά.
defencenet.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *