ροή ειδήσεων

Τι προβλέπει η πιλοτική εφαρμογή μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση

Πλησιάζοντας στην καρδιά του καλοκαιριού η κυβέρνηση προσπαθεί να πιέσει την Τρόικα να αλλάξει την αρνητική της στάση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και γι αυτό πρότεινε...
ακόμα και την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, ώστε η Ελλάδα να βγει κερδισμένη από την τουριστική περίοδο, στην οποία ποντάρει πολλά.
Χθες κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών έγινε μια πρώτη εφ' όλης της ύλης συζήτηση κυβέρνησης – Τρόικα, με την ελληνική πλευρά να θέτει το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% για έξι μήνες, από 1η Ιουλίου έτσι ώστε να υπάρξει όφελος απ' την αύξηση της κίνησης λόγω της τουριστικής περιόδου. Μάλιστα το οικονομικό επιτελείο υποστήριξε πως η συνέχιση του προγράμματος και τους φθινοπωρινούς μήνες θα δείξει αν η χώρα είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη μείωση αυτή χωρίς να επιφέρει επιβάρυνση στα έσοδα του κράτους.
Οι δανειστές δεν έδειξαν αρνητική στην πρόταση αυτή, ωστόσο από τις πρώτες αντιδράσεις τους φανερώθηκε η πρόθεση τους να συζητήσουν κυρίως για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση μόνο για τα ξενοδοχεία και όχι για το σύνολο των επιχειρήσεων. Το θέμα πάντως θα τεθεί εκ νέου σε συζήτηση την Τετάρτη οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με την Τρόικα.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *