ροή ειδήσεων

Στέλνουν στον εισαγγελέα τη Χρυσή Αυγή για παραποίηση ελληνικής σημαίας

Προανακριτικό υλικό το οποίο συγκεντρώθηκε από την ΕΛΑΣ, για παραποίηση του εθνικού συμβόλου στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Μεσογείων, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Προηγήθηκε καταγγελία του...
βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού.

Σε έγγραφο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται: «στις 17.05.2013, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αμπελοκήπων διαπιστώθηκε στο μπαλκόνι του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία του κόμματος “Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή”, επί της Λ. Μεσογείων, αναρτημένη σε κοντάρι η πρώτη σημαία του Ελληνικού Κράτους, χρώματος μπλε με λευκό σταυρό, που στο μέσο αυτής απεικονίζετο το σύμβολο του ανωτέρω πολιτικού κόμματος, ήτοι μαίανδρος, πλαισιωμένος από δύο δάφνες μαύρου χρώματος»

Ο Γρ.Ψαριανός είχε ζητήσει να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση, ώστε να αποκατασταθεί το εθνικό σύμβολο, δεδομένου - όπως επισήμαινε - ότι πρόκειται για επίσημα γραφεία ενός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

«Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών», του είχε απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Πάντως, ο ίδιος προσέθετε πως «οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη μιας ποινικής υπόθεσης», αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης.
πηγή


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος19/6/13 22:47

    ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΝΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/6/13 23:08

    ναι να πανε φυλακη μηπως και ξεβρωμισει η φυλακη απο τους βρωμολαθρομεταναστες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/6/13 23:13

    απο την ασχετοσυνη που εχετε εσεις σαν ιστοσελιδα και ο εθνοπροδοτης που εκανε την ερωτηση γραφετε οτι σας κατεβει στο κεφαλι.. τελειως ανυποστατες κατηγοριες...για μια ακομα φορα δειχνετε τον πανικο σας φασιστες του δηθεν συνταγματικου τοξου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος19/6/13 23:18

    ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΛΙΘΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΘΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Η Χ.Α.
    ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ,Π.Χ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ,Η ΑΓΓΛΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΟΝΟΚΙΝΙ,Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΟ ΙΔΙΟ,Η ΝΟΡΒΗΓΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΓΜΕΝΗ Η΄ ΟΧΙ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΜΟΔΑΣ.
    ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ Η Χ.Α. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΣ ΜΠΟΥΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΑΥΓΑ,ΘΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ,ΡΩΤΗΣΤΕ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΤΣΙ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,
    ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΧΡΗΜΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΞΙΣΟΥ ΧΑΖΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥΣ
    (ΤΕΛΟΣ Η ΕΡΤ ΗΤΑΝ ΔΙΑΛΕΙΜΑ,ΕΠΑΝΕΙΛΘΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΘΑ ΜΕ ΒΡΙΣΕΙΣ ΠΑΛΙ,ΖΩΟΝ?)
    καιροσκοπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/6/13 23:46

      άσε μας ρε κρυφοχρυσαυγουλάκι , πόσο κρατήθηκες για να μην απαντήσεις στο σχόλιο εκείνο;;;; κομπλεξικέ....

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/6/13 13:30

      βασικά άλλα μου λεει η μάνα σου και η αδερφούλα σου, εγώ ρε καραγκιοζάκο δεν το παίζω τόσο κουλτούρα όσο εσύ...( πάλι δεν δουλεύεις ρε κοπρόσκυλο;)

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος19/6/13 23:28

    Εξάλλου, θα είχε ενδιαφέρον να μας πει ο κύριος Ψαριανός αν κατ΄ αυτόν αποτελεί παραποίηση της Ελληνικής Σημαίας η σημαία του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, όπως επίσης και η τοποθέτηση του σφυροδρέπανου στη θέση του Σταυρού (υπόθεση για την οποία αθωώθηκε ο «καλλιτέχνης» Τζίμης Πανούσης).

    Τέλος, αν ενδιαφέρεται τόσο πολύ ο μπολσεβίκος Ψαριανός για την Ελληνική Σημαία, να επανακαταθέσει την ίδια ερώτηση με γεγονός αναφοράς τις εκατοντάδες σημαίες που πετάχτηκαν σε απορριμματοφόρα έπειτα από προεκλογική συγκέντρωση του δεξιού κόμματος της συγκυβέρνησής του (περίπτωση ε΄ του άρθρου 11 του ίδιου νόμου, πέρι ρίψης της Εθνικής Σημαίας« εις τα άχρηστα»). Μέχρι τότε ας ασχοληθεί με τα κόκκινα κουρελόπανα της εγκληματικής ιδεολογίας που πρεσβεύει και ας αφήσει (επιτέλους) ήσυχη την Πατρίδα μας και τη Σημαία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/6/13 23:47

    TIIIII;;;;;;; Δεν είναι κακό να παραλάσεις τη σημαία; Αυτή είναι η θέση του ναζιστικού κόματος; Καιρός είναι να βάλετε την αληθινή που έχετε μέσα στην καρδιά σας: τα SS του Χίτλερ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!!!!!!!!!!! Δείξατε το πραγματικό εμετικό σας πρόσωπο!!! Γερμανοτσολιάδες!
    ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος19/6/13 23:47

    ΠΗΡΕ ΜΙΑ JUMBO ΤΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΑΛΕΙΦΤΗΚΕ ΤΖΟΤΖΟΜΠΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ¨ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΙΓΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΑΙΝΕ ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος20/6/13 00:29

    Οταν καινε την σημαια οι αλβανοι και και αναρχοκουμμουνια δεν τρεχει τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος20/6/13 00:31

    Τους εχει πιασει τετοιος πανικος που θα τρεχουν στους δικους τους εισαγγελεις ακομα και για τα μπλουζακια της Χρυσης Αυγης.Το ποταμι ομως δεν γυριζει πισω .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος20/6/13 08:24

    «Όποιος, για να εκδηλώσει μίσος ή περιφρόνηση, αφαιρεί, καταστρέφει, παραμορφώνει ή ρυπαίνει την επίσημη σημαία του Κράτους ή έμβλημα της κυριαρχίας του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 2 ετών», του είχε απαντήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
    ΤΟΣΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ....Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΛΕΥΚΟ ΣΤΑΥΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ.....ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
    ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ...ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος21/6/13 05:09

    κάτι μου λέει ότι τα κεφαλαία δεν είναι και τόσο ανώνυμα...έτσι μπάμπη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος22/6/13 22:46

    Σιγά που θα σας φοβηθούμε, δήθεν πατριωτάκια.... Η παραχάραξη της σημαίας είναι από τα σοβαρότερα παραπτώματα, δήθεν εθνικιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *