ροή ειδήσεων

«Χρυσά» ταξί

του Γιάννη Μπελεγρίνη
Live your myth in Greece, έλεγε ένα σποτ του Υπουργείου Πολιτισμού. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, κάποιοι οδηγοί ταξί ζουν, ακόμα και τώρα, τον μύθο τους. Με πειραγμένα ταξίμετρα, μη έκδοση αποδείξεων και…
special τιμές για τους ξένους τουρίστες.

Σε ελέγχους που έκανε η Τροχαία τα τελευταία 24ωρα, συνελήφθησαν συνολικά 27 οδηγοί ταξί. Και μιλάμε για ελέγχους που έγιναν μόνο στο λεκανοπέδιο Αττικής. Ειδικότερα, 23 από τους οδηγούς είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και επιπλέον με τη χρήση καλωδίου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν εξέδιδαν αποδείξεις. Τρεις από αυτούς είχαν απενεργοποιήσει την ταμειακή μηχανή αποσυνδέοντάς την πλήρως από την παροχή ρεύματος.

Όλα αυτά, σε μια περίοδο που οι Έλληνες πολίτες έχουν «ματώσει» από τις συνεχόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Ούτε αυτό δείχνουν να λογαριάζουν πολλοί ταξιτζήδες. Γιατί δυστυχώς και αυτοί –όπως και άλλοι επαγγελματίες- έχουν μεγαλώσει με μια άλλη -παλαιού τύπου- νοοτροπία. Με μια νοοτροπία που λέει ότι ο παραβάτης που κλέβει τον συνάνθρωπο του, χωρίς εκείνος να τον καταλάβει, θεωρείται «μάγκας».

Είναι βεβαίως οι ίδιοι ταξιτζήδες που δεν θέλουν με τίποτα να ανοίξει το επάγγελμα. Θυμόμαστε πως είχαν γυρίσει τον κόσμο ανάποδα πριν μερικούς μήνες. Δεν μπορούμε επίσης να ξεχάσουμε τον αρχισυνδικαλιστή των οδηγών ταξί, Θύμιο Λυμπερόπουλο, να κάνει δηλώσεις έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, σα να είναι «γαλάζιος» βουλευτής. Από αυτό εδώ το blog, είχαμε μιλήσει πριν λίγο καιρό για τα κλειστά επαγγέλματα στην Ελλάδα, που… δεν ανοίγουν με τίποτα.

Σε ρεπορτάζ του Alpha που έγινε τις προηγούμενες μέρες είδαμε ακόμα μερικές απίστευτες περιπτώσεις οδηγών ταξί. Η ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού υποδύθηκε την τουρίστρια, η οποία ήθελε να πάει από τον Πειραιά μέχρι το αεροδρόμιο. Το αποτέλεσμα; Άκουσε προσφορές από 35 έως 55 ευρώ, από διάφορους ταξιτζήδες που βρήκε στην περιοχή! Οι τιμές αφορούσαν την ίδια ακριβώς διαδρομή. Απλά ο καθένας είχε τον δικό του… τιμοκατάλογο. Για να καταλάβουμε τι τραβάνε και αυτοί οι δύστιχοι ξένοι τουρίστες που έρχονται τόσα χρόνια στην χώρα μας.

Σε μια προσπάθεια να συμμαζευτεί το μπάχαλο που επικρατεί, έρχονται, λέει, νέα τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες που θα εντοπίζονται. Ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν μέχρι τις 20.000 ευρώ. Αν μάλιστα κάποιος δεν βάλει μυαλό και πιαστεί για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δυο χρόνια, θα του αφαιρείται η άδεια ταξί. Το θέμα είναι βέβαια, όλα αυτά να εφαρμοστούν στην πράξη και να μην μείνουν για ακόμα μία φορά στα χαρτιά.

Για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να πούμε ότι υπάρχουν και έντιμοι οδηγοί ταξί, μέσα στο όλο χάος. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί. Άκουσα με χαρά πολλούς από αυτούς να δηλώνουν σε διάφορα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ότι «οι παραβάτες ταξιτζήδες πρέπει να μπουν στην φυλακή, για να καθαρίσει επιτέλους το επάγγελμα». Υπάρχουν ακόμα έντιμοι επαγγελματίες στην Ελλάδα. Είναι αυτοί που μας δίνουν την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, κάποια στιγμή.
todomino.blogspot.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/13 03:03

    re malaka arthrografe tipota alithino tha grapseis???
    an exeis na peis kati arithmo taxi kai eisagelea...etsi kanoun oi anthropoi..
    to na vgainete apo ta blog kai na lete tin kathe paparia sta arxidia mas...
    arithmo taxi kai eisagelea!!
    papara!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *