ροή ειδήσεων

ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΨΗ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η ανεξέλεγκτη απόρριψη αδρανών υλικών σε υπαίθριους χώρους σε όλο το μήκος και πλάτος του νησιού. Οι καταγγελίες στο Σύλλογο μας... πληθαίνουν καθημερινά και αφορά ορισμένους ασυνείδητους επαγγελματίες τους είδους αλλά και απλούς πολίτες.

Οι κατά τα άλλα «νοικοκυραίοι» συμπολίτες μας αδιαφορούν τις παραινέσεις του Δήμου για την αποφυγή της ρίψης μπαζών ή άλλων σκουπιδιών οπουδήποτε τους βολεύει και ότι πρέπει να συμβουλεύονται την Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, η οποία επιτέλους πρέπει να καλέσει τις Ενώσεις των εργολάβων, οικοδόμων και όποιοι τέλος πάντων εμπλέκονται στη δημιουργία και μεταφορά αδρανών σε κοινή συνεννόηση για την διαχείριση τους. Είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί κάποια λύση κατόπιν συνεννοήσεως;

Πολλοί από τους συμπολίτες μας δεν αντιλαμβάνονται ότι ζουν σε ένα τουριστικό νησί και κερδίζουν το ψωμί τους από τον τουρισμό και ότι με τις πράξεις τους ζημιώνουν πρώτα τους εαυτούς τους, την χώρα αλλά και όλους εμάς. Η εικόνα που παρουσιάζει η Ρόδος την περίοδο αυτή είναι απαράδεκτη. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να αρχίσει μία σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών αλλά και να πάρει αυστηρά μέτρα για όσους ρυπαίνουν απροκάλυπτα το περιβάλλον. Η συνεχής παρακολούθηση της κατάστασης σε συνδυασμό με υποδειγματικές τιμωρίες ίσως μπορέσει να φέρει κάποια αποτελέσματα.

Μήπως και οι δημοτικοί μας άρχοντες δεν έχουν αντιληφθεί την τεράστια ζημιά που προκαλεί η ρύπανση του περιβάλλοντος στον τουρισμό μας; Εάν ναι γιατί αυτή η αδράνεια να ληφθούν κάποια αυστηρά μέτρα;

Μερικές από νέες τις καταγγελίες που έχουμε:

1. Περιοχή Λάρδου

Γνωστοί εργολάβοι χωματουργικών εργασιών δημιούργησαν χωματερή μέσα στα όρια του χωριού και συγκεκριμένα απέναντι από την δεξαμενή της Λάρδου. Οι κάτοικοι ανησυχούν για την υγεία τους, για τις συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον και την άσχημη εικόνα της περιοχής που αυτή την περίοδο φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες. Ζητούν την άμεση επέμβαση του Δήμου να σταματήσει η ρύπανση. Και εάν πράγματι διαπιστωθεί παρανομία να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να αποκατασταθεί ο χώρος. Περισσότερα στοιχεία έχει ο Σύλλογος μας.

2. Αλσύλλιο Καλλιθέας

Πριν ενάμιση περίπου μήνα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρόδου μαζί με τους Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό και άλλους εθελοντές καθαρίσαμε το μικρό αλσύλλιο που βρίσκεται στη στροφή του κεντρικού δρόμου απέναντι από τις Πηγές της Καλλιθέας. Στον καθαρισμό αυτόν είχαμε την συμπαράσταση της Υπηρεσίας του περιβάλλοντος του Δήμου μας και την οποία ευχαριστούμε. Όμως την Πρωτομαγιά ορισμένοι συμπολίτες μας επισκέφθηκαν το καθαρό δασύλλιο και αφού απόλαυσαν τα γεύματα τους και τα ποτά τους θεώρησαν λογικό να παρατήσουν τα αποφάγια τους εκεί (πλαστικές τσάντες, μπουκάλια, κουτάκια κ.α ) και να σκορπισθούν από τις γάτες και τα σκυλιά παντού. Έτσι η εικόνα έγινε φρικιαστική ίδια όπως την αντιμετωπίσαμε πριν καθαρισθεί. Τέτοιοι ασυνείδητοι δυστυχώς ζουν ανάμεσα μας που με τις πράξεις τους υποβαθμίζουν το περιβάλλον, την ζωή μας, την εικόνα της Ρόδου και σαμποτάρουν τον τουρισμό μας. Δυστυχώς αυτοί οι «εγκληματίες» του φυσικού μας περιβάλλοντος παραμένουν ασύλληπτοι για να συνεχίζουν να ασχημονούν. Πρέπει λοιπόν κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και υπεύθυνοι είναι η Αστυνομία και οι Υπηρεσίες του Δήμου. Η κοινή γνώμη λέει ότι Νόμοι υπάρχουν αλλά δεν εφαρμόζονται!! Και η παράληψη εφαρμογής των Νόμων συνιστά είναι εξίσου σοβαρό αδίκημα.

Το ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ν. ΡΟΔΟΥ
Τ.Θ 123 ΚΟΣΚΙΝΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ
www.ecorodos.gr - e-mail: ecorodos 1989@gmail.com

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/13 12:15

    Αλήθεια που είναι ΄τωρα ο "ευαίσθητος" Κουσουρνάς?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *