ροή ειδήσεων

Google και Facebook μας ρουφιάνευαν σε μυστικές υπηρεσίες!

Μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, Google, Facebook και Yahoo, δήλωσαν ότι δεν παρέχουν σε κυβερνητικές υπηρεσίες "άμεση πρόσβαση" στους διακομιστές των συστημάτων και των δικτύων τους, διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Washinton post που υποστηρίζει ότι...
κάτι τέτοιο συμβαίνει στο πλαίσιο ενός απόρρητου προγράμματος συλλογής δεδομένων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, η Washinton post δημοσίευσε άρθρο υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) και το FBI "έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου", μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν "εξαγωγή" ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα 9 εταιρείες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων είναι οι Apple, Facebook, Google και Microsoft.



Η Google, η μεγαλύτερη διαδικτυακή μηχανή αναζήτησης, ανακοίνωσε ότι παρά τις προηγούμενες αναφορές ότι είχε αφήσει ένα "ανοιχτό παράθυρο" στις κυβερνητικές υπηρεσίες, ουδέποτε παρείχε τέτοιου είδους πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών της.
Από την πλευρά της η Microsoft ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει εθελοντικά σε οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα συλλογής δεδομένων και ότι συμμορφώνεται μόνο "με τις διαταγές για αιτήσεις ειδικών λογαριασμών".
Νωρίτερα, η Apple, η Yahoo και η εταιρεία Facebook αρνήθηκαν τις αναφορές της εφημερίδας ότι παρέχουν στις υπηρεσίες πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών τους.

Συλλογή δεδομένων μόνο "μη αμερικανών πολιτών"

Ο επικεφαλής της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζέιμς Κλάπερ, δήλωσε ότι η νομοθεσία που επιτρέπει στις κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ να συλλέγουν δεδομένα από διαδικτυακές εταιρείες, επιτρέπει να θέτονται ως «στόχοι» μόνο "μη αμερικανοί πολίτες" εκτός της Αμερικής.
Απαντώντας σε άρθρα που δημοσιεύτηκαν από τις εφημερίδες Washinton post και τη βρετανική Guardian, ο Κλάπερ δήλωσε ότι το περιεχόμενο των κειμένων περιέχει "πολλές ανακρίβειες", αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Post και η Guardian δημοσίευσαν την Πέμπτη άρθρα υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας (NSA) και το FBI "έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές 9 κορυφαίων εταιρειών του Διαδικτύου", μέσω ενός άκρως απόρρητου προγράμματος, με την ονομασία PRISM. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι υπηρεσίες κάνουν "εξαγωγή" ηχητικών δεδομένων, βίντεο, φωτογραφιών, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων και αρχείων σύνδεσης.
Πηγή:ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *